LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρεκόρ Guinness: Ο σκύλος με τη μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο

Πρόκειται για μία διασταύρωση λαμπραντόρ και γερμανικού ποιμενικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/6/2023 | 12:00

Ρεκόρ Guinness: Ο σκύλος με τη μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο

Ένας σκύλος από την Λουιζιάνα των ΗΠΑ κάνει θραύση με ρεκόρ Guinness για την μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο. Ο Ντρου και η σύζυγός του, Σέιντι δήλωσαν χθες Δευτέρα ότι υπέβαλαν τα έγγραφα του αγαπημένου τους σκύλου, της Ζόι, στον οργανισμό Γκίνες τον Νοέμβριο, προτού λάβουν το πιστοποιητικό των νέων κατόχων του ρεκόρ τον Μάρτιο του 2023.

Δείτε τον σκύλο με την μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο

Είχε προηγηθεί μια ιστορία που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020, όταν η Σέιντι και ο σύζυγός της είδαν μια ανάρτηση στο διαδίκτυο από κάποιον που προσπαθούσε να απαλλαγεί από μια ακούσια γέννα κουταβιών. Μίλησαν με το άτομο αυτό και συμφώνησαν να αναλάβουν τη Ζόι επειδή ταίριαζε σε ένα μείγμα που τους άρεσε. Πρόκειται για μία διασταύρωση λαμπραντόρ και γερμανικού ποιμενικού.

Οι Γουίλιαμς παρατήρησαν γρήγορα ότι η γλώσσα της Ζόι ξεγλίστραγε από το στόμα της, παρόλο που ήταν μόλις πέντε εβδομάδων. Και καθώς μεγάλωνε και γνώριζε περισσότερους ανθρώπους, το πιο συνηθισμένο σχόλιο που την υποδέχονταν το ζευγάρι ήταν «Φίλε, έχει μεγάλη γλώσσα», θυμάται ο Ντρου.

Ένα άτομο πρότεινε στον Ντρου ότι η ασυνήθιστα μεγάλη γλώσσα της Ζόι θα έσπαγε πιθανώς ένα ρεκόρ μήκους, αν υπήρχε ένα που τηρούνταν. Ο Ντρου μπήκε στον ιστότοπο των ρεκόρ Γκίνες και είδε ότι το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη γλώσσα σε ζωντανό σκύλο είχε μείνει κενό από τον θάνατο του προηγούμενου κατόχου το 2021, ενός σκύλου ράτσας Αγίου Βερνάρδου γλώσσα μήκους 18,58 εκατοστών.

Κατόχος του ρεκόρ Guinness ο αξιαγάπητος σκύλος

Ο Ντρου μαζί με την σύζυγό του αποφάσισαν να το κυνηγήσουν. Πήγαν τη Ζόι σε έναν κτηνίατρο ο οποίος πήρε μέτρησε της γλώσσας της στα 12.7 εκατοστά . Ένα πακέτο βίντεο, φωτογραφιών και καταθέσεων μαρτύρων εγγυήθηκε για την εγκυρότητα της μέτρησης που υποβλήθηκε στον οργανισμό που είναι γνωστός για τη διατήρηση μιας βάσης δεδομένων με περισσότερα από 40.000 παγκόσμια ρεκόρ.

Η εκτίμησή τους δικαιώθηκε όταν έλαβαν ένα πιστοποιητικό από την Guinness που επιβεβαίωνε ότι η Zoi πλέον κάτοχος του ρεκόρ του σκύλου με τη μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο, έγραψε ο Guardian.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεσπά ο πατέρας της 40χρονης που πνίγηκε στον Λάδωνα ενώ έκανε ράφτινγκ: «Στο τέλος θα πουν ότι φταίει αυτή»

Ελλάδα Χτες
«Να φωτίσει ο Θεός τους ανθρώπους που είναι στην έδρα να αποδώσουν Δικαιοσύνη»

120 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο

Κόσμος Χτες
Προσοχή σκληρές εικόνες

Η Φλωρεντία απαγορεύει τα νέα Airbnb και τις νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις στο ιστορικό κέντρο

Κόσμος Χτες
Οι κανόνες προβλέπουν επίσης φοροαπαλλαγές για τρία χρόνια στους ιδιοκτήτες υπαρχουσών βραχυπρόθεσμων μισθώσεων εφόσον στραφούν σε κανονικές μισθώσεις

ΗΠΑ: Ο νέος «Εμφύλιος» των Ρεπουμπλικάνων

Κόσμος Χτες
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα ψηφίσει επί μιας πρότασης δυσπιστίας κατά του Ρεπουμπλικανού προέδρου της Κέβιν Μακάρθι

«Ήμασταν σαν οικογένεια ‑ Δεν ξέρω πως τρελάθηκε» συγκλονίζει η 45χρονη από τον Αγιο Παντελεήμονα

Ελλάδα Χτες
Συγκλονίζει η περιγραφή της - «Η μαμά τον σταμάτησε και έφαγε σφαίρα» λέει η κόρη της

Στοιχεία σοκ για την υπογεννητικότητα: Πόσο θα μειωθεί ο πληθυσμός της Ελλάδος το 2050

Ελλάδα Χτες
Νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας η υπογεννητικότητα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Αποκάλυψη σοκ από κροατικά ΜΜΕ

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με το «Nacional» η διοίκηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ εμπλέκεται τελικά στα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τρόμος στην Κυψέλη: 57χρονος κυνηγούσε με μπαλτά να σκοτώσει τη μητέρα του

Ελλάδα Χτες
Για τρεις ολόκληρες ώρες σε διαμέρισμα της Κυψέλης, 57χρονος σε κατάσταση αλλοφροσύνης όπλισμένος με κουζινομάχαιρο και μπαλτά απειλούσε να σφάξει την ηλικιωμένη μητέρα του.

Μαίρη Χρονοπούλου: «Την υποστηρίζουμε μηχανικά αλλά είναι δύσκολα», λέει γιατρός

Ελλάδα Χτες
Η Μαίρη Χρονοπούλου είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με τον νευροχειρούργο της, Γιώργο Στράντζαλη να δίνει πληροφορίες για την κατάστασή της