E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρεκόρ Guinness: Ο σκύλος με τη μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο

Πρόκειται για μία διασταύρωση λαμπραντόρ και γερμανικού ποιμενικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/6/2023 | 12:00

Ρεκόρ Guinness: Ο σκύλος με τη μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο

Ένας σκύλος από την Λουιζιάνα των ΗΠΑ κάνει θραύση με ρεκόρ Guinness για την μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο. Ο Ντρου και η σύζυγός του, Σέιντι δήλωσαν χθες Δευτέρα ότι υπέβαλαν τα έγγραφα του αγαπημένου τους σκύλου, της Ζόι, στον οργανισμό Γκίνες τον Νοέμβριο, προτού λάβουν το πιστοποιητικό των νέων κατόχων του ρεκόρ τον Μάρτιο του 2023.

Δείτε τον σκύλο με την μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο

Είχε προηγηθεί μια ιστορία που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020, όταν η Σέιντι και ο σύζυγός της είδαν μια ανάρτηση στο διαδίκτυο από κάποιον που προσπαθούσε να απαλλαγεί από μια ακούσια γέννα κουταβιών. Μίλησαν με το άτομο αυτό και συμφώνησαν να αναλάβουν τη Ζόι επειδή ταίριαζε σε ένα μείγμα που τους άρεσε. Πρόκειται για μία διασταύρωση λαμπραντόρ και γερμανικού ποιμενικού.

Οι Γουίλιαμς παρατήρησαν γρήγορα ότι η γλώσσα της Ζόι ξεγλίστραγε από το στόμα της, παρόλο που ήταν μόλις πέντε εβδομάδων. Και καθώς μεγάλωνε και γνώριζε περισσότερους ανθρώπους, το πιο συνηθισμένο σχόλιο που την υποδέχονταν το ζευγάρι ήταν «Φίλε, έχει μεγάλη γλώσσα», θυμάται ο Ντρου.

Ένα άτομο πρότεινε στον Ντρου ότι η ασυνήθιστα μεγάλη γλώσσα της Ζόι θα έσπαγε πιθανώς ένα ρεκόρ μήκους, αν υπήρχε ένα που τηρούνταν. Ο Ντρου μπήκε στον ιστότοπο των ρεκόρ Γκίνες και είδε ότι το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη γλώσσα σε ζωντανό σκύλο είχε μείνει κενό από τον θάνατο του προηγούμενου κατόχου το 2021, ενός σκύλου ράτσας Αγίου Βερνάρδου γλώσσα μήκους 18,58 εκατοστών.

Κατόχος του ρεκόρ Guinness ο αξιαγάπητος σκύλος

Ο Ντρου μαζί με την σύζυγό του αποφάσισαν να το κυνηγήσουν. Πήγαν τη Ζόι σε έναν κτηνίατρο ο οποίος πήρε μέτρησε της γλώσσας της στα 12.7 εκατοστά . Ένα πακέτο βίντεο, φωτογραφιών και καταθέσεων μαρτύρων εγγυήθηκε για την εγκυρότητα της μέτρησης που υποβλήθηκε στον οργανισμό που είναι γνωστός για τη διατήρηση μιας βάσης δεδομένων με περισσότερα από 40.000 παγκόσμια ρεκόρ.

Η εκτίμησή τους δικαιώθηκε όταν έλαβαν ένα πιστοποιητικό από την Guinness που επιβεβαίωνε ότι η Zoi πλέον κάτοχος του ρεκόρ του σκύλου με τη μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο, έγραψε ο Guardian.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τη Δευτέρα (17/11) ‑ Η ανακοίνωση ΟΑΣΑ

Ελλάδα Χτες
Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία λεωφορείων, τρόλεϊ και μετρό, με αφορμή τον εορτασμό της 52ης επετείου του Πολυτεχνείου

Τουρκικά F‑16 πέταξαν πάνω από την Πράσινη Γραμμή ‑ Παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Κύπρου

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων στα κατεχόμενα, με τις οποίες επαναλαμβάνεται το αφήγημα περί «δύο κρατών»

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Κόσμος Χτες
Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων

Αυστραλία: Κλείνουν 69 σχολεία λόγω ύποπτης άμμου με ίνες αμιάντου

Κόσμος Χτες
Συνεργεία των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης πέρασαν το Σαββατοκύριακο ελέγχοντας σχολικά συγκροτήματα, καταγράφοντας κάθε σημείο όπου χρησιμοποιείται χρωματισμένη άμμος

Πέθανε ο σεναριογράφος του «The Simpsons» σε ηλικία 61 ετών

Κόσμος Χτες
Ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αδελφή του

Αυτοκίνητο που μετέφερε παράνομους μετανάστες έπεσε σε χαράδρα στη Ροδόπη ‑ Ένας vεκρός

Ελλάδα Χτες
Από το Τμήμα Συνοριακής Σαπών, σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων στο εσωτερικό της χώρας

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης

Ελλάδα Χτες
Ο Δημήτρης Σταμάτης έδινε μάχη πολλά χρόνια με σοβαρή ασθένεια

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έφτασε στην Αθήνα

Ελλάδα Χτες
Το μεσημέρι θα τον υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν αύριο από τις 2 το μεσημέρι

Ελλάδα Χτες
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση

Παραγουανός τερματοφύλακας προκαλεί Βραζιλιάνο πριν το πέναλτι και εκείνος τον… γελοιοποιεί με εκτέλεση «Πανένκα»

Αθλητικά Νέα Χτες
Μία από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του Παγκοσμίου Κυπέλλου U17 εκτυλίχθηκε στη φάση των «32»

Πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε μέσω τηλεφωνικών κλήσεων

Ελλάδα Χτες
Είχε υποστηρικτικό ρόλο στο ξέπλυμα χρήματος μελών του κυκλώματος, στο οποίο μετείχε ο αδελφός της