LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η μουσάτη κυρία: Η γυναίκα που έχει σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και έκανε viral .. τα μούσια της

«Έλαβα εκατοντάδες σχόλια από γυναίκες που με αποκαλούσαν γενναία, όμορφη και θαρραλέα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/6/2023 | 11:32

Η μουσάτη κυρία: Η γυναίκα που έχει σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και έκανε viral .. τα μούσια της

Μια Καναδή μητέρα δύο παιδιών κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο της «μουσάτης κυρίας». Μάλιστα η γυναίκα δεν πείστηκε από τις προβλέψεις του γιατρού της πως δεν θα έκανε ποτέ παιδί λόγω του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών της.

Η Gennevieve Vaillancourt σε ηλικία 14 ετών, άρχισε να βγάζει τρίχες στο πρόσωπο, που ξεκίνησαν ως πυκνοί φαβορίτες και μουστάκι πριν τελικά γίνουν μια γεμάτη γενειάδα. «Ήμουν ένα παιδί με πολλές τρίχες στο σώμα μου συγκριτικά με άλλα παιδιά της ηλικίας μου και οι τρίχες του προσώπου μου άρχισαν να αναπτύσσονται γύρω στην ηλικία των 14 ή 15 ετών», είπε η 39χρονη Vaillancourt, στο Media Drum.


Η κάτοικος του Οντάριο είπε ότι ένιωθε «πραγματικά μπερδεμένη και αμήχανη» για τις τρίχες που αυξάνονταν συνεχώς. « Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να κρύψω αυτό που συνέβαινε στο σώμα μου, που μου προκαλούσε πολύ άγχος για πολλά χρόνια». Όταν η Vaillancourt ήταν 18 ετών, συνειδητοποίησε ακόμα μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τα κορίτσια της ηλικίας της – δεν είχε ακόμη αποκτήσει την πρώτη της περίοδο.

Αυτή η ανακάλυψη οδήγησε την ήδη γεμάτη άγχος έφηβη να απομονωθεί περαιτέρω από τους άλλους. «Είχα έναν ή δύο κύκλους το χρόνο, ενώ μερικά χρόνια δεν είχα καθόλου περίοδο», είπε η Vaillancourt. «Εκτός από την έντονη αυξημένη τριχοφυΐα, τα συμπτώματα που έχω βιώσει είναι αύξηση βάρους, εναλλαγές της διάθεσης, αραιά μαλλιά και δυσκολία να μείνω έγκυος».


Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια κοινή πάθηση μεταξύ των γυναικών που επηρεάζει τις ορμόνες τους και μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή μετά την εφηβεία. Επιπλέον, το PCOS προκαλεί ακανόνιστες εμμηνορροϊκές περιόδους, υπερβολική τριχοφυΐα, ακμή και στειρότητα.

«Το πιο επώδυνο πράγμα που μου είπαν ήταν ότι πιθανότατα δεν θα μπορούσα να συλλάβω παιδί», είπε η Vaillancour. «Αυτό ράγισε την καρδιά μου και με στοίχειωσε για το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής μου, γιατί πάντα ήθελα να γίνω μαμά. Κάθε χαμένη περίοδος, αποτυχημένη προσπάθεια ή αποβολή με τα χρόνια ενίσχυε αυτόν τον φόβο».


Η Vaillancourt απέδειξε ότι οι γιατροί έκαναν λάθος αφού εκείνη και ο πρώην σύντροφός της, γέννησαν ένα αγοράκι το 2019. Όπως είπε η γυναίκα, έμαθε πώς να διαχειρίζεται την κατάστασή της «ηρεμώντας το νευρικό μου σύστημα για να μειώσω το στρες, εστιάζοντας στην ψυχική μου υγεία και ακολουθώντας διατροφή και άσκηση για να ρυθμίσω τους εμμηνορροϊκούς κύκλους, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τις ορμόνες μου». «Το Νο. 1 πράγμα που κάνω για να διαχειριστώ το PCOS μου είναι να ελαχιστοποιήσω το άγχος στη ζωή μου», πρόσθεσε ο Vaillancourt. «Αυτό με βοήθησε να μειώσω τα επίπεδα κορτιζόλης μου, να σταθεροποιήσω το σάκχαρό μου και να έχω καλύτερη ψυχική υγεία» είπε και πρόσθεσε πως: «Με βοήθησε επίσης να έχω μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη».

Κάποια άλλα πράγματα που κάνει η μητέρα, όπως είπε είναι: «να τρώω κυρίως γεύματα με χαμηλούς υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, να περιορίζω την πρόσληψη ζάχαρης, να κοιμάμαι τακτικά για να καταπολεμήσω την κούραση».


Η Vaillancourt εξέφρασε επίσης την επιθυμία οι γιατροί να σταματήσουν να λένε σε όσες πάσχουν από την ίδια πάθηση πως δεν θα γίνουν ποτέ μητέρες επειδή «απλώς δεν είναι πια αλήθεια και μας στερεί την ελπίδα». Από τότε που γέννησε, η Vaillancourt έχει αρχίσει να υποστηρίζει άλλους ανθρώπους που ζουν με PCOS.

«Όταν μοιράστηκα για πρώτη φορά την ιστορία μου στο διαδίκτυο, τη μοιράστηκα σε μερικές ομάδες κοινωνικών μέσων για γυναίκες. Μοιράστηκα μια φωτογραφία μου και μια μικρή ιστορία για το PCOS και έλαβα εκατοντάδες σχόλια από γυναίκες που με επευφημούσαν, με αποκαλούσαν γενναία, όμορφη και θαρραλέα», είπε η μητέρα δύο παιδιών. «Με εξέπληξε η υποστήριξη των γυναικών και με βοήθησε να σταματήσω να αισθάνομαι φόβο και να νιώθω γενναία με την εμφάνισή μου».


Η Vaillancourt είπε ότι η στήριξη της ενθαρρύνει καθώς δεν είναι μόνη στον αγώνα της και από τότε έχει αρχίσει να εμφανίζεται με το μούσι της δημόσια. «Το 99,5% των σχολίων που έχω λάβει από τότε που άφησα τα γένια μου ήταν απίστευτα θετικά» είπε.

«Είμαι πολύ ευγνώμων που ζω στον Καναδά, γνωρίζοντας ότι μπορώ να πάω για ψώνια με την οικογένειά μου, να περπατήσω στη φύση και να βγω στην περιοχή μου χωρίς να φοβάμαι τις αντιδράσεις των άλλων». Σύμφωνα με τη μαμά, κάθε φορά που κάποιος έχει αρνητική αντίδραση για την εμφάνισή της, υπενθυμίζει στον εαυτό της ότι «ρίχνουν φως στις δικές τους ανασφάλειες», μεταδίδει η New York Post.

Δουλεύοντας ως παρακινητική ομιλήτρια, η Vaillancourt είπε ότι έχει ενθαρρύνει αρκετές γυναίκες με PCOS να μιλήσουν για την κατάστασή τους. «Μιλήστε για αυτό με άτομα που εμπιστεύεστε. Δεν χρειάζεται να το κρατάτε μυστικό», είπε. «Αναζητήστε μια υποστηρικτική κοινότητα γυναικών που “τα καταφέρνουν”, γιατί είναι δύσκολο να τα βγάλουμε πέρα μόνες και πολύ πιο εύκολο όταν γνωρίζουμε ότι έχουμε μια κοινότητα γύρω μας που μας στηρίζει».

«Αντί να εστιάζετε σε όλα τα πράγματα που το σώμα σας δεν κάνει, εστιάστε σε αυτό που κάνει», συνέχισε. «Αν μπορώ να το κάνω, μπορείς και εσύ», καταλήγει η Vaillancourt.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι

Ελλάδα 16.04.2024
Τα χαλάσματα του κτιρίου καταπλάκωσαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό

Βραζιλία: Τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου... επειδή του δάγκωσε το δάχτυλο ενώ έκαναν σeξ

Κόσμος 16.04.2024
Ο δράστης ομολόγησε πως εκνευρίστηκε από το δάγκωμα στο δάχτυλο του χεριού του

Η ομιλία Μητσοτάκη στη διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Πολιτική 16.04.2024
Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους ιδρυμάτων που ειδικεύονται στην προστασία των ωκεανών

Τρόμος στην Κοπεγχάγη: Εργάτες σώζονται τελευταία στιγμή από τη φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 16.04.2024
Πολιτιστική καταστροφή στη Δανία από την πυρκαγιά στο εμβληματικό κτίριο

Βρετανία: Πήραν «κατά λάθος» διαζύγιο ‑ Το τραγικό λάθος των δικηγόρων

Κόσμος 16.04.2024
Το διαζύγιο για το ζευγάρι στη Βρετανία που μετρούσε 21 χρόνια κοινής ζωής, οριστικοποιήθηκε 21 λεπτά αφού πραγματοποίησαν την αίτηση

Φρίκη στη Βραζιλία: Ψαράδες εντόπισαν βάρκα με τουλάχιστον 20 σορούς σε προχωρημένη αποσύνθεση

Κόσμος 16.04.2024
Οι νεκροί πιθανότατα προέρχονται από την Καραϊβική

Η EasyJet αναστέλλει τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ έως τα τέλη Οκτωβρίου

Κόσμος 16.04.2024
Νεότερη ενημέρωση της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας, για τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, στον απόηχο της ανάφλεξης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Αποκαΐδια έγιναν 400 χρόνια ιστορίας στην Κοπεγχάγη – Συγκλονιστικές εικόνες

Κόσμος 16.04.2024
Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί