E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για επiθεση και πρόκληση φθορών σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

Δημοσίευση 4/6/2023 | 17:31

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για επiθεση και πρόκληση φθορών σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε χθες στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χτες, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, περίπου 100 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος. Οι συγκεντρωθέντες παρέμειναν στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αμαλίας, στα σκαλοπάτια της Πλατείας Συντάγματος έως τις 20.15 ώρα, όπου αποχώρησαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 21.00, περίπου 60 άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, κινούμενοι κατά μόνας, συγκεντρώθηκαν εκ νέου στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και κινούμενοι προς την Πλατεία Μοναστηρακίου μέσω των οδών Αιόλου και Ερμού, προκάλεσαν φθορές σε 7 καταστήματα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που εκτελούσαν υπηρεσία στο σημείο, δέχθηκαν επiθεση από την ομάδα των ατόμων, με ρίψη πετρών, μαρμάρων και γυάλινων μπουκαλιών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους επιτιθέμενους, οι οποίοι διασκορπίσθηκαν μέσω των οδών Αθηνάς και Ερμού και των παρακείμενων σταθμών ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ προς διάφορες κατευθύνσεις.

Κατά την αποχώρησή τους, τα άτομα προκάλεσαν φθορές σε έναν αυτόματο καρταναγνώστη σταθμού ΗΣΑΠ. Από το σημείο συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στις παραπάνω αξιόποινες πράξεις. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βiας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων διατάξεων.

Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τις εξουσίες της ICE ενισχύει η κυβέρνηση Τραμπ: Επιτρέπεται πλέον η σύλληψη προσφύγων

Κόσμος 19.02.2026
Η απόφαση έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών

Η Google βάζει μουσική στο Gemini: Lyria 3 με αυτόματους στίχους και μεγαλύτερο δημιουργικό έλεγχο

Tech + Science 19.02.2026
Η νέα λειτουργία μετατρέπει ιδέες, αναμνήσεις και εικόνες σε μουσική

20 μήνες εξαγοράσιμη & αφαίρεση άδειας στην τραγουδίστρια για το τροχαίο στο Κολωνάκι: «Ήπια ένα ποτό, συγγνώμη»

Ελλάδα 19.02.2026
Ο ισχυρισμός της προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου η οποία της απάντησε: «Μη μας λέτε για ένα ποτό, αυτή η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα σας δεν βγαίνει με ένα ποτό»

Τι γνωρίζουμε για τη σύλληψη του Αντριου: Η ανακοίνωση του βασιλιά Καρόλου

Κόσμος 19.02.2026
Ο βασιλιάς Κάρολος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο νόμος πρέπει να ακολουθήσει την πορεία του»

Καταγγελία για νέο πρόβλημα στο «Ελ. Βενιζέλος»: «Με ένα μόνο ραντάρ η Προσέγγιση Αθηνών αντί για τρία»

Ελλάδα 19.02.2026
Χάθηκε ξανά η επικοινωνία, αναφέρουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας

Γλυφάδα: Νεκρός ο 26χρονος που αγνοούνταν ‑ Βρέθηκε στον ισθμό Κορίνθου

Ελλάδα 19.02.2026
Τα ίχνη του 26χρονου είχαν εξαφανιστεί από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου

Συντάξεις και αναδρομικά: Κλείνει εκκρεμότητες ο e‑ΕΦΚΑ και πληρώνει 50.000 δικαιούχους

Οικονομία 19.02.2026
Ποιες κατηγορίες πληρώνονται αναδρομικά σήμερα και αύριο

Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Αρχισε η δίκη «σταθμός»

Κόσμος 19.02.2026
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube

Τουρκία: «Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου οι έρευνες νότια της Κρήτης»

Ελλάδα 19.02.2026
Η Τουρκία θα συνεχίσει να «παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη στις λιβυκές αρχές» - Η ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας

Φώκια έκανε την εμφάνισή της στο λιμάνι της Τήνου

Ελλάδα 19.02.2026
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε να δει το θαλάσσιο θηλαστικό που εμφανίστηκε στο Λιμάνι της Τήνου

Νοσοκομείο Νίκαιας: Ένταση μεταξύ νοσηλευτών και ΜΑΤ κατά την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ελλάδα 19.02.2026
Ο υπουργός μπήκε στο νοσοκομείο από άλλη είσοδο

Συνελήφθη ο αδερφός του βασιλιά Καρόλου, Αντριου ως ύποπτος για κατάχρησης εξουσίας

Κόσμος 19.02.2026
Περιπολικά και άνδρες με πολιτικά έξω από το Wood Farm