E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για επiθεση και πρόκληση φθορών σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

Δημοσίευση 4/6/2023 | 17:31

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για επiθεση και πρόκληση φθορών σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε χθες στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χτες, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, περίπου 100 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος. Οι συγκεντρωθέντες παρέμειναν στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αμαλίας, στα σκαλοπάτια της Πλατείας Συντάγματος έως τις 20.15 ώρα, όπου αποχώρησαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 21.00, περίπου 60 άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, κινούμενοι κατά μόνας, συγκεντρώθηκαν εκ νέου στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και κινούμενοι προς την Πλατεία Μοναστηρακίου μέσω των οδών Αιόλου και Ερμού, προκάλεσαν φθορές σε 7 καταστήματα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που εκτελούσαν υπηρεσία στο σημείο, δέχθηκαν επiθεση από την ομάδα των ατόμων, με ρίψη πετρών, μαρμάρων και γυάλινων μπουκαλιών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους επιτιθέμενους, οι οποίοι διασκορπίσθηκαν μέσω των οδών Αθηνάς και Ερμού και των παρακείμενων σταθμών ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ προς διάφορες κατευθύνσεις.

Κατά την αποχώρησή τους, τα άτομα προκάλεσαν φθορές σε έναν αυτόματο καρταναγνώστη σταθμού ΗΣΑΠ. Από το σημείο συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στις παραπάνω αξιόποινες πράξεις. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βiας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων διατάξεων.

Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Facebook «πρόδωσε» αρχαιοκάπηλο στα Κύθηρα: Πουλούσε θησαυρούς online

Ελλάδα Χτες
Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα και όστρακα μινωικής εποχής

Το τελεσίγραφο της Βασίλισσας Ελισάβετ στον Χάρι και η τελευταία επιθυμία πριν ξεψυχήσει

Κόσμος Χτες
Ο Χάρι ήθελε να συζητήσει με τη Βασίλισσα μια «ενδιάμεση» λύση

Βρετανία: Η σοκαριστική ανακάλυψη 250 σκύλων που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες κλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν υπέφεραν άλλο την κατάσταση

Ραζβάν Λουτσέσκου: Δίπλα στο φέρετρο του πατέρα του για πάνω από 24 ώρες

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεν έχει φύγει ούτε για μια στιγμή και σφίγγει το χέρι σε όλους όσους έχουν περάσει από εκεί και υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 10.000

Ο Diddy στο Εφετείο: Πώς προσπαθεί να μειώσει την ποινή του

Κόσμος Χτες
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο ράπερ αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 15 Απριλίου 2028

Με χαμηλές ταχύτητες η πασχαλινή έξοδος: Ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς

Ελλάδα Χτες
49.414 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 37.687 προς Λαμία

Κορυφαίος γιατρός καταρρέει, όταν κρίνεται ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσπάθησε να σπρώξει τη σύζυγό του από γκρεμό

Κόσμος Χτες
Ο Κόνιγκ είχε καταστρώσει σχέδιο δολοφονίας της συζύγου του, προκειμένου να αποφύγει το διαζύγιο

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: «Όχι» της Αστυνομίας σε ΠΑΟΚ κι ΟΦΗ για κατάργηση των «νεκρών» ζωνών

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Αστυνομία απέρριψε το αίτημα ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για τις «νεκρές» ζώνες κι ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό με περιορισμένη παρουσία κόσμου.

«Μεγάλης κλίμακας συσκότιση»‑ Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε ηλεκτρομαγνητικά όπλα και βόμβες άνθρακα

Κόσμος Χτες
Πολύ ανησυχητικό το δημοσίευμα του Bloomberg για τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας

Υπουργός Αμυνας Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ εκλιπαρεί για κατάπαυση πυρός

Κόσμος Χτες
200 νεκροί κατά τις χθεσινές επιθέσεις

Fuel Pass: «Έσπασε» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αιτήσεων ‑ Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Ελλάδα Χτες
Από Μεγάλη Παρασκευή η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις χωρίς τη ρύθμιση για το ΑΦΜ

Πρόεδρος Ιράν: Παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο Λίβανο

Κόσμος Χτες
Μήνυμα του προέδρου του Ιράν - «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το Λίβανο»