E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μυστηριώδης θάνατος χιλιάδων πτηνών στη θάλασσα

Εκατοντάδες πτώματα κορμοράνων Guanay έχουν εντοπιστεί σε παραλίες του Κικίμπο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/6/2023 | 12:34

Μυστηριώδης θάνατος χιλιάδων πτηνών στη θάλασσα

Τουλάχιστον 3.500 θαλάσσια πουλιά έχουν βρεθεί νεκρά από τις 26 Μαΐου στις ακτές της βόρειας Χιλής, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας που ερευνούν το μυστηριώδες αυτό φαινόμενο, αν και έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της γρίπης των πτηνών.

Εκατοντάδες πτώματα κορμοράνων Guanay έχουν εντοπιστεί σε παραλίες του Κικίμπο, περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια του Σαντιάγο, από μέλη της υπηρεσίας Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, μερικά μέτρα μακριά από ξενοδοχεία, εστιατόρια και καζίνο της περιοχής.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν χθες απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για γρίπη των πτηνών, σύμφωνα με τον διευθυντή της υπηρεσίας Χόρχε Μαούτς. Ωστόσο δεν έχουν ακόμη διαλευκανθεί τα αίτια του μαζικού θανάτου των πτηνών.

«Συμβαίνει κάτι στη θάλασσα» που σκοτώνει αυτά τα πουλιά, τα οποία βουτούν στον ωκεανό για να βρουν τροφή, εξήγησε ο ίδιος.

Από τον Δεκέμβριο του 2022 η Χιλή, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πλήττεται ιδιαίτερα από τη γρίπη των πτηνών, η οποία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο του 10% του πληθυσμού των πιγκουίνων Χούμπολτ, ένα ευάλωτο είδος, αλλά και χιλιάδων άλλων πτηνών.

Επίσης ένας 53χρονος άνδρας έγινε στα τέλη Μαρτίου ο πρώτος άνθρωπος που μολύνθηκε από τη νόσο στη χώρα και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μυστήριο με επτά ποδοσφαιριστές από την Ερυθραία: Αγνοούνται μετά από αγώνα για τα προκριματικά του Copa Africa

Αθλητικά Νέα 09.04.2026
Αγνοούνται επτά ποδοσφαιριστές από την Ερυθραία μετά από έναν αγώνα για τα προκριματικά του Copa Africa 2027.

Ανάκληση φέτας από τον ΕΦΕΤ: Συναγερμός για λιστέρια σε γνωστή μάρκα

Ελλάδα 09.04.2026
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο επιδημιολογικής διερεύνησης, διενήργησε έκτακτο έλεγχο και προέβη σε ανάκληση τυριού «Φέτα».

«Έκρηξη» στις απάτες με κρυπτονομίσματα

Οικονομία 09.04.2026
Πώς «ψαρεύουν» θύματα στα social media

Πρόβλημα πάλι στο Μετρό Θεσσαλονίκης από ακινητοποίηση συρμού

Ελλάδα 09.04.2026
Χρειάστηκε να κατέβουν και να περπατήσουν σχεδόν μισό χιλιόμετρο μέσα στη σήραγγα μέχρι τον σταθμό

Μαρούσι: Ανδρας μαχαίρωσε 17χρονο για να τον ληστέψει

Ελλάδα 09.04.2026
Αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ

Εορταστικό ωράριο: Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα καταστήματα

Ελλάδα 09.04.2026
Πώς θα λειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα

Προσοχή: Νέα απάτη με SMS για δήθεν Fuel Pass ‑ Μην πατήσετε το link

Ελλάδα 09.04.2026
Οι δράστες αποστέλλουν μηνύματα που δήθεν προέρχονται από το υπουργείο Οικονομικών

Σε μία εβδομάδα η ΑΑΔΕ θα πατήσει το κουμπί ...για σένα ‑ Οι παγίδες των προσυμπληρωμένων δηλώσεων

Οικονομία 09.04.2026
Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ήδη ενημερωθεί από την ΑΑΔΕ