E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ντάνι Μάστερσον κρίθηκε ένοχος για δύο κατηγoρίες βιασμoύ

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Μάστερσον είχε βασιστεί στην ιδιότητά του ως Σαηεντολόγος για να αποφύγει την ευθύνη

Δημοσίευση 1/6/2023 | 13:35

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ντάνι Μάστερσον κρίθηκε ένοχος για δύο κατηγoρίες βιασμoύ

Ο πρωταγωνιστής της σειράς That' 70s Show, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 30 ετών. Από το δικαστήριο οδηγήθηκε με χειροπέδες. Τρεις γυναίκες, όλες πρώην μέλη της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας, κατηγόρησαν τον ηθοποιό για σεξoυαλική επiθεση στο σπίτι του στο Χόλιγουντ την περίοδο 2001-03.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Μάστερσον είχε βασιστεί στην ιδιότητά του ως Σαηεντολόγος για να αποφύγει την ευθύνη. Η κριτική επιτροπή επτά γυναικών και πέντε ανδρών δεν μπόρεσε να καταλήξει σε ετυμηγορία για μια τρίτη κατηγορία μετά από μια εβδομάδα διαβουλεύσεων, καταλήγοντας σε αδιέξοδο.

Ένα από τα θύμαtά του, που βiάστηκε το 2003, είπε σε δήλωση που επικαλείται το Associated Press:

«Βιώνω μια σύνθετη σειρά συναισθημάτων - ανακούφιση, εξάντληση, δύναμη, θλίψη - γνωρίζοντας ότι ο θύτης μου, ο Ντάνι Μάστερσον, θα αντιμετωπίσει την ευθύνη για την εγκληματική του συμπεριφορά».

Η σύζυγος του Μάστερσον, ηθοποιός και μοντέλο Μπιζού Φίλιπς, έκλαψε καθώς τον οδηγούσαν έξω από το δικαστήριο, αναφέρει το CBS News. Οι εισαγγελείς επέλεξαν να ξαναδικάσουν τον Masterson και αυτή τη φορά ο δικαστής επέτρεψε στους δικηγόρους να παρουσιάσουν νέα στοιχεία που είχαν αποκλειστεί από την πρώτη δίκη.

Αν και ο ηθοποιός δεν έδωσε ναρκωτικές ουσίες στα θύμαtά του, το δικαστήριο άκουσε τη μαρτυρία ότι οι γυναίκες είχαν λάβει δόση πριν τις βiάσει. Ο Μάστερσον κατηγορήθηκε για πρώτη φορά για βiασμό το 2017 κατά τη διάρκεια του κινήματος #MeToo. Απάντησε λέγοντας ότι δεν είχε κατηγορηθεί ή καταδικαστεί για αδίκημα και ότι στο κλίμα της εποχής «φαίνεται σαν να θεωρείσαι ένοχος τη στιγμή που κατηγορείσαι».

Οι κατηγορίες προέκυψαν μετά από τριετή έρευνα από το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες. Οι εισαγγελείς δεν κατέθεσαν κατηγορίες σε άλλες δύο υποθέσεις λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων και λήξεως της παραγραφής. Καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι η Εκκλησία της Σαηεντολογίας είχε βοηθήσει να συγκαλύψει τις επιθέσεις - έναν ισχυρισμό που η οργάνωση αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Την εποχή των επιθέσεων, ο Μάστερσον και οι τρεις κατήγοροι του ήταν Σαηεντολόγοι. Αρκετές από τις γυναίκες είπαν ότι τους πήρε χρόνια για να εμφανιστούν, επειδή οι αξιωματούχοι της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας τις αποθάρρυναν να αναφέρουν τον βiασμό στην αστυνομία. Αντίθετα, αναγκάστηκαν να βασιστούν στο «εσωτερικό σύστημα δικαιοσύνης» της Εκκλησίας, είπαν οι εισαγγελείς.

Οι αξιωματούχοι της Σαηεντολογίας είπαν σε ένα από τα θύμαtα ότι θα την έδιωχναν από την Εκκλησία, εκτός αν υπογράψει συμφωνία μη αποκάλυψης. Μάλιστα της πρόσφεραν την πληρωμή 400.000 δολαρίων για να αγοράσουν τη σιωπή της, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Η δικαστής Σαρλίν Ορλάντο επέτρεψε και στις δύο πλευρές να συζητήσουν το δόγμα και τις πρακτικές της Σαηεντολογίας.

Αλλά η αναπληρωτής εισαγγελέας Άριελ Άνσον είπε στους ενόρκους κατά τη διάρκεια της δίκης: «Η Εκκλησία δίδαξε στα θύμαtά της: «Ο βiασμός δεν είναι βiασμός, εσείς το προκαλέσατε και πάνω απ' όλα, δεν επιτρέπεται ποτέ να πάτε στις αρχές επιβολής του νόμου».

Καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης, η υπεράσπιση προσπάθησε να υπονομεύσει την αξιοπιστία των "Jane Does" εστιάζοντας στις ασυνέπειες στη μαρτυρία τους και στην υποτιθέμενη ώθησή τους να πάρουν "εκδίκηση" εναντίον της πρώην Εκκλησίας τους. Κατά τη διάρκεια των τελικών συζητήσεων, ο δικηγόρος υπεράσπισης του Μάστερσον είπε για τα θύμαtα: "Αν ψάχνετε για κίνητρα για τα οποία οι άνθρωποι δεν είναι ειλικρινείς… υπάρχουν κίνητρα παντού."

Αν και η Εκκλησία της Σαηεντολογίας δεν ήταν κατηγορούμενη στην υπόθεση, πριν ξεκινήσουν οι τελικές συζητήσεις, ένας δικηγόρος με δεσμούς με την Εκκλησία έστειλε email στο γραφείο του εισαγγελέα της περιοχής για να παραπονεθεί για τον τρόπο με τον οποίο απεικονιζόταν η Εκκλησία κατά την επανάληψη της δίκης.

Η υπεράσπιση υποστήριξε επίσης ότι η κατηγορούσα αρχή είχε βασιστεί σε μεγάλο βαθμό σε μαρτυρίες για ναρκωτιkά επειδή δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για οποιαδήποτε βiα.Οι δικηγόροι του Μάστερσον προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να κηρύξουν κακοδικία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το υποστέλεχος Κ της γρίπης εξαπλώνεται ταχύτατα: Ποιοι πρέπει να κάνουν εμβόλιο

Ελλάδα 19.11.2025
Αναμονή για έξαρση ιώσεων τον Δεκέμβριο – Ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τη γρίπη

Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από drone: Σηκώθηκαν οι πρώτες εξέδρες

Αθλητικά Νέα 19.11.2025
Στόχος είναι ο Παναθηναϊκός να μπει στο νέο του σπίτι τον Μάιο του 2027

Υποχωρεί ο υδράργυρος από την Κυριακή, έρχονται χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας

Καιρός 19.11.2025
Πότε θα ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα - Οι θερμοκρασίες σε πέντε μεγάλες πόλεις την Κυριακή 23/11

Τέλος το αλκοόλ και τα τσιγάρα σε ανήλικους ‑ Πως θα επαληθεύεται η ηλικία

Ελλάδα 19.11.2025
Γεωργιάδης: Σώζουμε τις ζωές των παιδιών

Θεσσαλονίκη: 27χρονος κατήγγειλε ληστεία και αποκαλύφθηκε ότι είχε κλείσει ραντεβού με 14χρονη

Ελλάδα 19.11.2025
Ο 27χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους

Eλληνοκαναδή σκότωσε τους δύο μικρούς γιους της για «να ενωθούν όλοι στον Παράδεισο» με τον σύζυγό της

Κόσμος 19.11.2025
Ο 72χρονος σύζυγος της Κόλλιας πέθανε την 1η Δεκεμβρίου 2023 και εκείνη σκότωσε τoν 4χρονο Δημήτρη και τον 5χρονο Γιάννη εννέα ημέρες αργότερα - Καταδικάστηκε σε ισόβια

Συναγερμός στην Πολωνία: Απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη μετά τις ρωσικές επιδρομές στην Ουκρανία

Κόσμος 19.11.2025
Η Πολωνία απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη μετά τις ρωσικές επιδρομές στην Ουκρανία, ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις

Νέος Κόσμος: Ήξερε πολεμικές τέχνες ο 29χρονος, είχε επιτεθεί με κοπίδι σε 3 άτομα πριν από 1 μήνα

Ελλάδα 19.11.2025
Ατομο εξαιρετικά επιθετικό φαίνεται πως είναι ο 29χρονος αλβανικής καταγωγής

Μέσα σε προαύλιο σχολείου βiάστηκε η 12χρονη στην Πάτρα

Ελλάδα 19.11.2025
Κανόνισαν ραντεβού μέσω Instagram