E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κονέκτικατ: Το «πιο γρήγορο κορίτσι» έκανε μήνυση στην πολιτεία μετά την ήττα από τρανς αθλητές

Η Τσέλσι Μίτσελ λέει πως ήταν αδύνατο για εκείνη να κερδίσει στους αγώνες αθλητές που είναι άνδρες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/6/2023 | 11:18

Κονέκτικατ: Το «πιο γρήγορο κορίτσι» έκανε μήνυση στην πολιτεία μετά την ήττα από τρανς αθλητές

«Στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετράει είναι η δικαιοσύνη. Το θέμα είναι καθαρά βιολογικό». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην 20χρονη αθλήτρια στίβου Τσέλσι Μίτσελ η οποία έχασε περισσότερους από 20 αγώνες κατά τη διάρκεια της σχολικής της καριέρας - εξαιτίας της πολιτικής του Κονέκτικατ που επιτρέπει στους τρανς αθλητές να αγωνίζονται σε αθλήματα κοριτσιών.

Τώρα, η Μίτσελ, η οποία ότι είναι «το γρηγορότερο κορίτσι στο Κονέκτικατ», αμφισβητεί την πολιτική της πολιτείας της και έχει προσφύγει στο δικαστήριο για να δικαιωθεί.




Η Μίστελ έχει στο πλευρό της τις συναθλήτριές της από το Κονέκτικατ Σελίνα Σουλ, Άσλεϊ Νικολέτι και Αλάνα Σμιθ, οι οποίες έτρεχαν στον στίβο του λυκείου την ίδια εποχή με εκείνη.
‘DISHEARTENING’: Athlete who lost over 20 times to trans women sues CT
Οι τέσσερις αθλήτριες μηνύουν την Ένωση Σχολείων του Κονέκτικατ και το Διασχολικό Αθλητικό Συνέδριο του Κονέκτικατ, με στόχο να ανατρέψουν μια πολιτική που επιτρέπει στους τρανσέξουαλ αθλητές να αγωνίζονται σύμφωνα με την ταυτότητα φύλου τους και όχι με το βιολογικό τους φύλο.






«Ήθελα να δώσω φωνή στην ιστορία μου και να βοηθήσω άλλα κορίτσια εκεί έξω, ώστε να μη χρειαστεί να βιώσουν αυτή την εμπειρία», δήλωσε η ίδια.

Η Τσέλσι κατάλαβε πως έχει δυνατότητές της ως δρομέας όταν κατάφερε να σπάσει δύο σχολικά ρεκόρ στον πρώτο της αγώνα ως πρωτοετής στο Γυμνάσιο το 2016.

«Από τότε συνέχισα να προπονούμαι και γινόμουν όλο και καλύτερη. Ο στίβος είναι πραγματικά μόνο για να πετύχεις αυτούς τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχεις θέσει για τον εαυτό σου».

Οι στόχοι της ήταν να κερδίσει ένα πολιτειακό πρωτάθλημα και να πάει στο κολέγιο για στίβο. Όμως στον πρώτο της αγώνα σε επίπεδο πολιτείας, αναγκάστηκε να αγωνιστεί εναντίον μιας τρανσέξουαλ αθλήτριας -κάτι που, όπως είπε, «δεν είχε ακούσει ποτέ να συμβαίνει» μέχρι που συνέβη σε εκείνη.

Σε αυτόν τον αγώνα, η τρανς αθλήτρια την απέκλεισε από την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του αγώνα.

«Ήταν απλά προφανές ότι είχαν ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Όλοι μπορούσαν να το δουν», δήλωσε η Μίτσελ.

Μέχρι τη δεύτερη χρονιά της στο γυμνάσιο, λέει ότι υπήρχαν δύο τρανσέξουαλ αθλητές που έβγαζαν νοκ άουτ τα βιολογικά κορίτσια από τους αγώνες. Η Μίτσελ αγωνίστηκε εναντίον τους και τα τέσσερα χρόνια.

«Δύο μόνο τρανς αθλήτριες κέρδιζαν τους αγώνες. Παρόλο που ήταν μόνο δύο, πήραν 15 πολιτειακά πρωταθλήματα από άλλα κορίτσια - και υπήρχαν 85 κορίτσια που επηρεάστηκαν άμεσα από την παρουσία τους στους αγώνες».

Η ίδια έχασε δύο βραβεία και τέσσερα πολιτειακά πρωταθλήματα κοριτσιών.



«Το να χάνεις τέσσερα από αυτά, ξανά και ξανά, και να προσπαθείς να μαζέψεις τον εαυτό σου και να επιστρέψεις στη γραμμή εκκίνησης ξανά και ξανά ήταν πραγματικά δύσκολο, επειδή ήξερες κάθε φορά ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα να κερδίσεις», είπε.

Στο τρίτο έτος της φοίτησής της, υπέβαλε καταγγελία κατά της πολιτείας, αλλά παρέμεινε ανώνυμη από φόβο ότι η αποκάλυψη θα μπορούσε να βλάψει το μέλλον της.

«Ήταν σαν, αν δεν υπερασπιστώ τον εαυτό μου, ποιος άλλος θα υπερασπιστεί εμένα; Όσο κι αν ήθελα οι προπονητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι να μιλήσουν, στο τέλος της ημέρας, δεν το έκαναν».

Σήμερα, η Μίτσελ τρέχει στον στίβο ως τελειόφοιτη κολεγίου αλλά όπως λέει δεν πήρε υποτροφία καθώς δεν τερμάτιζε πρώτη στους αγώνες του γυμνασίου και του λυκείου.

«Όταν τα κολέγια με κοίταζαν, δεν με έβλεπαν νικήτρια. Έβλεπαν δεύτερη ή τρίτη θέση. Δεν ήμουν πρωταθλήτρια και νομίζω ότι αυτό ήταν που με πλήγωσε πραγματικά».



Στις 6 Ιουνίου, η υπόθεσή της θα εξεταστεί στο Δευτεροβάθμιο Εφετείο της Νέας Υόρκης.

«Ελπίζουμε ότι το δικαστήριο θα τη δικαιώσει», δήλωσε ο δικηγόρος της Μίτσελ. «Ζητάμε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει τη ζημιά που προκλήθηκε στην Τσέλσι και τις άλλες αθλήτριες καθώς δεν αγωνίζονταν επί ίσοις όροις».

«Κατέθεσα αυτή τη μήνυση το 2020, και έτσι νομίζω ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει», δήλωσε η Μίτσελ.

«Ήμασταν τα πρώτα κορίτσια που μίλησαν για αυτό το θέμα, αλλά τώρα υπάρχουν τόσα πολλά άλλα κορίτσια που μιλούν για τις δικές τους εμπειρίες και είναι στο πλευρό μας. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο εύκολο γίνεται».



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Θα τα πούμε το απόγευμα»: Η δήλωση‑γρίφος του Σαμαρά από την Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού βρίσκεται το πολιτικό σκηνικό, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς ενδέχεται να ανοίξει τα χαρτιά του από την Κρήτη, με φόντο τις έντονες φήμες για ίδρυση νέου κόμματος

Καλλιθέα: Ανατροπή στην υπόθεση – Δεν υπήρξε διάρρηξη, οι δύο άνδρες φέρεται να δέχθηκαν επίθεση σε στάση

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Τι συνέβη πραγματικά στο επεισόδιο με τους δύο Αιγύπτιους

Ο Πιερρακάκης ανακοίνωσε την αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού στα 1.600 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Μέχρι σήμερα το ακατάσχετο ήταν στα 1.250 ευρώ

Χαλκιδική: Υπερχείλισαν χείμαρροι λόγω κακοκαιρίας – Διακοπές κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα

Ελενα Τοπαλίδου: Συνελήφθη η γνωστή ηθοποιός και χορεύτρια για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Στα χέρια των αρχών τα ξημερώματα της Παρασκευής

Ρουμανία: Αρκούδα επιτέθηκε σε τουρίστα που προσπάθησε να την ταΐσει ‑ Δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 05.06.2026
Να σημειωθεί ότι η αρκούδα και το μικρό της είναι καλά στην υγεία τους

Νταντάδες της Γειτονιάς: Πώς θα λάβετε έως 500 ευρώ τον μήνα

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 34χρονος που έκανε τον Spiderman και έκλεψε τη γιαγιά του

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Ο άνδρας αναρρίχηθηκε στην πολυκατοικία και αφαίρεσε 500 ευρώ από το διαμέρισμα της ηλικιωμένης

Καλλιθέα: Ιδιοκτήτης κυνήγησε με ρόπαλο υποψήφιους διαρρήκτες – Συλλήψεις και για τους τρεις

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Σκηνές έντασης στην Καλλιθέα: Αντιπαράθεση ιδιοκτήτη με δύο νεαρούς κατέληξε σε τραυματισμό και χειροπέδες και για τους τρεις εμπλεκόμενους

Αυτοκτόνησε στις φυλακές η πρώην σύζυγος και ηθική αυτουργός στη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε νεκρή η γυναίκα που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του πρώην συζύγου της

Φιλοθέη: Συνελήφθη 45χρονος μελισσοκόμος για τη φωτιά στο Αλσος Βεΐκου

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.557,81 ευρώ - Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα