E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κονέκτικατ: Το «πιο γρήγορο κορίτσι» έκανε μήνυση στην πολιτεία μετά την ήττα από τρανς αθλητές

Η Τσέλσι Μίτσελ λέει πως ήταν αδύνατο για εκείνη να κερδίσει στους αγώνες αθλητές που είναι άνδρες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/6/2023 | 11:18

Κονέκτικατ: Το «πιο γρήγορο κορίτσι» έκανε μήνυση στην πολιτεία μετά την ήττα από τρανς αθλητές

«Στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετράει είναι η δικαιοσύνη. Το θέμα είναι καθαρά βιολογικό». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην 20χρονη αθλήτρια στίβου Τσέλσι Μίτσελ η οποία έχασε περισσότερους από 20 αγώνες κατά τη διάρκεια της σχολικής της καριέρας - εξαιτίας της πολιτικής του Κονέκτικατ που επιτρέπει στους τρανς αθλητές να αγωνίζονται σε αθλήματα κοριτσιών.

Τώρα, η Μίτσελ, η οποία ότι είναι «το γρηγορότερο κορίτσι στο Κονέκτικατ», αμφισβητεί την πολιτική της πολιτείας της και έχει προσφύγει στο δικαστήριο για να δικαιωθεί.




Η Μίστελ έχει στο πλευρό της τις συναθλήτριές της από το Κονέκτικατ Σελίνα Σουλ, Άσλεϊ Νικολέτι και Αλάνα Σμιθ, οι οποίες έτρεχαν στον στίβο του λυκείου την ίδια εποχή με εκείνη.
‘DISHEARTENING’: Athlete who lost over 20 times to trans women sues CT
Οι τέσσερις αθλήτριες μηνύουν την Ένωση Σχολείων του Κονέκτικατ και το Διασχολικό Αθλητικό Συνέδριο του Κονέκτικατ, με στόχο να ανατρέψουν μια πολιτική που επιτρέπει στους τρανσέξουαλ αθλητές να αγωνίζονται σύμφωνα με την ταυτότητα φύλου τους και όχι με το βιολογικό τους φύλο.






«Ήθελα να δώσω φωνή στην ιστορία μου και να βοηθήσω άλλα κορίτσια εκεί έξω, ώστε να μη χρειαστεί να βιώσουν αυτή την εμπειρία», δήλωσε η ίδια.

Η Τσέλσι κατάλαβε πως έχει δυνατότητές της ως δρομέας όταν κατάφερε να σπάσει δύο σχολικά ρεκόρ στον πρώτο της αγώνα ως πρωτοετής στο Γυμνάσιο το 2016.

«Από τότε συνέχισα να προπονούμαι και γινόμουν όλο και καλύτερη. Ο στίβος είναι πραγματικά μόνο για να πετύχεις αυτούς τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχεις θέσει για τον εαυτό σου».

Οι στόχοι της ήταν να κερδίσει ένα πολιτειακό πρωτάθλημα και να πάει στο κολέγιο για στίβο. Όμως στον πρώτο της αγώνα σε επίπεδο πολιτείας, αναγκάστηκε να αγωνιστεί εναντίον μιας τρανσέξουαλ αθλήτριας -κάτι που, όπως είπε, «δεν είχε ακούσει ποτέ να συμβαίνει» μέχρι που συνέβη σε εκείνη.

Σε αυτόν τον αγώνα, η τρανς αθλήτρια την απέκλεισε από την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του αγώνα.

«Ήταν απλά προφανές ότι είχαν ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Όλοι μπορούσαν να το δουν», δήλωσε η Μίτσελ.

Μέχρι τη δεύτερη χρονιά της στο γυμνάσιο, λέει ότι υπήρχαν δύο τρανσέξουαλ αθλητές που έβγαζαν νοκ άουτ τα βιολογικά κορίτσια από τους αγώνες. Η Μίτσελ αγωνίστηκε εναντίον τους και τα τέσσερα χρόνια.

«Δύο μόνο τρανς αθλήτριες κέρδιζαν τους αγώνες. Παρόλο που ήταν μόνο δύο, πήραν 15 πολιτειακά πρωταθλήματα από άλλα κορίτσια - και υπήρχαν 85 κορίτσια που επηρεάστηκαν άμεσα από την παρουσία τους στους αγώνες».

Η ίδια έχασε δύο βραβεία και τέσσερα πολιτειακά πρωταθλήματα κοριτσιών.



«Το να χάνεις τέσσερα από αυτά, ξανά και ξανά, και να προσπαθείς να μαζέψεις τον εαυτό σου και να επιστρέψεις στη γραμμή εκκίνησης ξανά και ξανά ήταν πραγματικά δύσκολο, επειδή ήξερες κάθε φορά ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα να κερδίσεις», είπε.

Στο τρίτο έτος της φοίτησής της, υπέβαλε καταγγελία κατά της πολιτείας, αλλά παρέμεινε ανώνυμη από φόβο ότι η αποκάλυψη θα μπορούσε να βλάψει το μέλλον της.

«Ήταν σαν, αν δεν υπερασπιστώ τον εαυτό μου, ποιος άλλος θα υπερασπιστεί εμένα; Όσο κι αν ήθελα οι προπονητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι να μιλήσουν, στο τέλος της ημέρας, δεν το έκαναν».

Σήμερα, η Μίτσελ τρέχει στον στίβο ως τελειόφοιτη κολεγίου αλλά όπως λέει δεν πήρε υποτροφία καθώς δεν τερμάτιζε πρώτη στους αγώνες του γυμνασίου και του λυκείου.

«Όταν τα κολέγια με κοίταζαν, δεν με έβλεπαν νικήτρια. Έβλεπαν δεύτερη ή τρίτη θέση. Δεν ήμουν πρωταθλήτρια και νομίζω ότι αυτό ήταν που με πλήγωσε πραγματικά».



Στις 6 Ιουνίου, η υπόθεσή της θα εξεταστεί στο Δευτεροβάθμιο Εφετείο της Νέας Υόρκης.

«Ελπίζουμε ότι το δικαστήριο θα τη δικαιώσει», δήλωσε ο δικηγόρος της Μίτσελ. «Ζητάμε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει τη ζημιά που προκλήθηκε στην Τσέλσι και τις άλλες αθλήτριες καθώς δεν αγωνίζονταν επί ίσοις όροις».

«Κατέθεσα αυτή τη μήνυση το 2020, και έτσι νομίζω ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει», δήλωσε η Μίτσελ.

«Ήμασταν τα πρώτα κορίτσια που μίλησαν για αυτό το θέμα, αλλά τώρα υπάρχουν τόσα πολλά άλλα κορίτσια που μιλούν για τις δικές τους εμπειρίες και είναι στο πλευρό μας. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο εύκολο γίνεται».



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

Ελλάδα 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια