E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κονέκτικατ: Το «πιο γρήγορο κορίτσι» έκανε μήνυση στην πολιτεία μετά την ήττα από τρανς αθλητές

Η Τσέλσι Μίτσελ λέει πως ήταν αδύνατο για εκείνη να κερδίσει στους αγώνες αθλητές που είναι άνδρες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/6/2023 | 11:18

Κονέκτικατ: Το «πιο γρήγορο κορίτσι» έκανε μήνυση στην πολιτεία μετά την ήττα από τρανς αθλητές

«Στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετράει είναι η δικαιοσύνη. Το θέμα είναι καθαρά βιολογικό». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην 20χρονη αθλήτρια στίβου Τσέλσι Μίτσελ η οποία έχασε περισσότερους από 20 αγώνες κατά τη διάρκεια της σχολικής της καριέρας - εξαιτίας της πολιτικής του Κονέκτικατ που επιτρέπει στους τρανς αθλητές να αγωνίζονται σε αθλήματα κοριτσιών.

Τώρα, η Μίτσελ, η οποία ότι είναι «το γρηγορότερο κορίτσι στο Κονέκτικατ», αμφισβητεί την πολιτική της πολιτείας της και έχει προσφύγει στο δικαστήριο για να δικαιωθεί.




Η Μίστελ έχει στο πλευρό της τις συναθλήτριές της από το Κονέκτικατ Σελίνα Σουλ, Άσλεϊ Νικολέτι και Αλάνα Σμιθ, οι οποίες έτρεχαν στον στίβο του λυκείου την ίδια εποχή με εκείνη.
‘DISHEARTENING’: Athlete who lost over 20 times to trans women sues CT
Οι τέσσερις αθλήτριες μηνύουν την Ένωση Σχολείων του Κονέκτικατ και το Διασχολικό Αθλητικό Συνέδριο του Κονέκτικατ, με στόχο να ανατρέψουν μια πολιτική που επιτρέπει στους τρανσέξουαλ αθλητές να αγωνίζονται σύμφωνα με την ταυτότητα φύλου τους και όχι με το βιολογικό τους φύλο.






«Ήθελα να δώσω φωνή στην ιστορία μου και να βοηθήσω άλλα κορίτσια εκεί έξω, ώστε να μη χρειαστεί να βιώσουν αυτή την εμπειρία», δήλωσε η ίδια.

Η Τσέλσι κατάλαβε πως έχει δυνατότητές της ως δρομέας όταν κατάφερε να σπάσει δύο σχολικά ρεκόρ στον πρώτο της αγώνα ως πρωτοετής στο Γυμνάσιο το 2016.

«Από τότε συνέχισα να προπονούμαι και γινόμουν όλο και καλύτερη. Ο στίβος είναι πραγματικά μόνο για να πετύχεις αυτούς τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχεις θέσει για τον εαυτό σου».

Οι στόχοι της ήταν να κερδίσει ένα πολιτειακό πρωτάθλημα και να πάει στο κολέγιο για στίβο. Όμως στον πρώτο της αγώνα σε επίπεδο πολιτείας, αναγκάστηκε να αγωνιστεί εναντίον μιας τρανσέξουαλ αθλήτριας -κάτι που, όπως είπε, «δεν είχε ακούσει ποτέ να συμβαίνει» μέχρι που συνέβη σε εκείνη.

Σε αυτόν τον αγώνα, η τρανς αθλήτρια την απέκλεισε από την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του αγώνα.

«Ήταν απλά προφανές ότι είχαν ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Όλοι μπορούσαν να το δουν», δήλωσε η Μίτσελ.

Μέχρι τη δεύτερη χρονιά της στο γυμνάσιο, λέει ότι υπήρχαν δύο τρανσέξουαλ αθλητές που έβγαζαν νοκ άουτ τα βιολογικά κορίτσια από τους αγώνες. Η Μίτσελ αγωνίστηκε εναντίον τους και τα τέσσερα χρόνια.

«Δύο μόνο τρανς αθλήτριες κέρδιζαν τους αγώνες. Παρόλο που ήταν μόνο δύο, πήραν 15 πολιτειακά πρωταθλήματα από άλλα κορίτσια - και υπήρχαν 85 κορίτσια που επηρεάστηκαν άμεσα από την παρουσία τους στους αγώνες».

Η ίδια έχασε δύο βραβεία και τέσσερα πολιτειακά πρωταθλήματα κοριτσιών.



«Το να χάνεις τέσσερα από αυτά, ξανά και ξανά, και να προσπαθείς να μαζέψεις τον εαυτό σου και να επιστρέψεις στη γραμμή εκκίνησης ξανά και ξανά ήταν πραγματικά δύσκολο, επειδή ήξερες κάθε φορά ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα να κερδίσεις», είπε.

Στο τρίτο έτος της φοίτησής της, υπέβαλε καταγγελία κατά της πολιτείας, αλλά παρέμεινε ανώνυμη από φόβο ότι η αποκάλυψη θα μπορούσε να βλάψει το μέλλον της.

«Ήταν σαν, αν δεν υπερασπιστώ τον εαυτό μου, ποιος άλλος θα υπερασπιστεί εμένα; Όσο κι αν ήθελα οι προπονητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι να μιλήσουν, στο τέλος της ημέρας, δεν το έκαναν».

Σήμερα, η Μίτσελ τρέχει στον στίβο ως τελειόφοιτη κολεγίου αλλά όπως λέει δεν πήρε υποτροφία καθώς δεν τερμάτιζε πρώτη στους αγώνες του γυμνασίου και του λυκείου.

«Όταν τα κολέγια με κοίταζαν, δεν με έβλεπαν νικήτρια. Έβλεπαν δεύτερη ή τρίτη θέση. Δεν ήμουν πρωταθλήτρια και νομίζω ότι αυτό ήταν που με πλήγωσε πραγματικά».



Στις 6 Ιουνίου, η υπόθεσή της θα εξεταστεί στο Δευτεροβάθμιο Εφετείο της Νέας Υόρκης.

«Ελπίζουμε ότι το δικαστήριο θα τη δικαιώσει», δήλωσε ο δικηγόρος της Μίτσελ. «Ζητάμε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει τη ζημιά που προκλήθηκε στην Τσέλσι και τις άλλες αθλήτριες καθώς δεν αγωνίζονταν επί ίσοις όροις».

«Κατέθεσα αυτή τη μήνυση το 2020, και έτσι νομίζω ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει», δήλωσε η Μίτσελ.

«Ήμασταν τα πρώτα κορίτσια που μίλησαν για αυτό το θέμα, αλλά τώρα υπάρχουν τόσα πολλά άλλα κορίτσια που μιλούν για τις δικές τους εμπειρίες και είναι στο πλευρό μας. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο εύκολο γίνεται».



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροχαίο με νεκρό στη Βαρυμπόμπη: Οδηγός απανθρακώθηκε μετά από πρόσκρουση σε τοιχίο

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Ανδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε τοιχίο και άρπαξε φωτιά

Μουντιάλ 2026: Τριάρα Αργεντινής με Μέσι, κορυφή για Αγγλία‑Κολομβία και ιστορική Λ.Δ. Κονγκό

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Η Αργεντινή έκανε το 3/3 με νέα γκολάρα του Μέσι, ενώ Αγγλία και Κολομβία πήραν την πρωτιά στους ομίλους τους και η Λ.Δ. Κονγκό έγραψε ιστορία με πρόκριση στους «32».

Αλλαγές από σήμερα στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω εργασιών: Ποιοι σταθμοί κλείνουν στις 21:40

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αντικατάστασης σιδηροτροχιών – Πώς θα κινούνται οι συρμοί και η έκτακτη λεωφορειακή γραμμή Χ21

WRC Ραλλυ Ακρόπολις 2026: Τραυματισμός Πληρώματος, διακόπηκε και το Μαίναλο 2

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Τραυματισμό του τουρκικού πληρώματος των Τουρκάν/Αλμπαϊρακ είχαμε λίγο πριν το τέλος της τρίτης ημέρας όταν το αγωνιστικό τους προσγειώθηκε με το εμπρός μέρος έπειτα από άλμα.

Η στιγμή που 11χρονο αγόρι ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς στη Βενεζουέλα

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Το παιδί διασώθηκε στην Καραμπαγέδα, σε επιχείρηση πυροσβεστών της Βενεζουέλας και της ομάδας USAR Colombia 1

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

Ελλάδα Χτες
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

Ελλάδα Χτες
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Κόσμος Χτες
Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική