E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κονέκτικατ: Το «πιο γρήγορο κορίτσι» έκανε μήνυση στην πολιτεία μετά την ήττα από τρανς αθλητές

Η Τσέλσι Μίτσελ λέει πως ήταν αδύνατο για εκείνη να κερδίσει στους αγώνες αθλητές που είναι άνδρες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/6/2023 | 11:18

Κονέκτικατ: Το «πιο γρήγορο κορίτσι» έκανε μήνυση στην πολιτεία μετά την ήττα από τρανς αθλητές

«Στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετράει είναι η δικαιοσύνη. Το θέμα είναι καθαρά βιολογικό». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην 20χρονη αθλήτρια στίβου Τσέλσι Μίτσελ η οποία έχασε περισσότερους από 20 αγώνες κατά τη διάρκεια της σχολικής της καριέρας - εξαιτίας της πολιτικής του Κονέκτικατ που επιτρέπει στους τρανς αθλητές να αγωνίζονται σε αθλήματα κοριτσιών.

Τώρα, η Μίτσελ, η οποία ότι είναι «το γρηγορότερο κορίτσι στο Κονέκτικατ», αμφισβητεί την πολιτική της πολιτείας της και έχει προσφύγει στο δικαστήριο για να δικαιωθεί.




Η Μίστελ έχει στο πλευρό της τις συναθλήτριές της από το Κονέκτικατ Σελίνα Σουλ, Άσλεϊ Νικολέτι και Αλάνα Σμιθ, οι οποίες έτρεχαν στον στίβο του λυκείου την ίδια εποχή με εκείνη.
‘DISHEARTENING’: Athlete who lost over 20 times to trans women sues CT
Οι τέσσερις αθλήτριες μηνύουν την Ένωση Σχολείων του Κονέκτικατ και το Διασχολικό Αθλητικό Συνέδριο του Κονέκτικατ, με στόχο να ανατρέψουν μια πολιτική που επιτρέπει στους τρανσέξουαλ αθλητές να αγωνίζονται σύμφωνα με την ταυτότητα φύλου τους και όχι με το βιολογικό τους φύλο.






«Ήθελα να δώσω φωνή στην ιστορία μου και να βοηθήσω άλλα κορίτσια εκεί έξω, ώστε να μη χρειαστεί να βιώσουν αυτή την εμπειρία», δήλωσε η ίδια.

Η Τσέλσι κατάλαβε πως έχει δυνατότητές της ως δρομέας όταν κατάφερε να σπάσει δύο σχολικά ρεκόρ στον πρώτο της αγώνα ως πρωτοετής στο Γυμνάσιο το 2016.

«Από τότε συνέχισα να προπονούμαι και γινόμουν όλο και καλύτερη. Ο στίβος είναι πραγματικά μόνο για να πετύχεις αυτούς τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχεις θέσει για τον εαυτό σου».

Οι στόχοι της ήταν να κερδίσει ένα πολιτειακό πρωτάθλημα και να πάει στο κολέγιο για στίβο. Όμως στον πρώτο της αγώνα σε επίπεδο πολιτείας, αναγκάστηκε να αγωνιστεί εναντίον μιας τρανσέξουαλ αθλήτριας -κάτι που, όπως είπε, «δεν είχε ακούσει ποτέ να συμβαίνει» μέχρι που συνέβη σε εκείνη.

Σε αυτόν τον αγώνα, η τρανς αθλήτρια την απέκλεισε από την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του αγώνα.

«Ήταν απλά προφανές ότι είχαν ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Όλοι μπορούσαν να το δουν», δήλωσε η Μίτσελ.

Μέχρι τη δεύτερη χρονιά της στο γυμνάσιο, λέει ότι υπήρχαν δύο τρανσέξουαλ αθλητές που έβγαζαν νοκ άουτ τα βιολογικά κορίτσια από τους αγώνες. Η Μίτσελ αγωνίστηκε εναντίον τους και τα τέσσερα χρόνια.

«Δύο μόνο τρανς αθλήτριες κέρδιζαν τους αγώνες. Παρόλο που ήταν μόνο δύο, πήραν 15 πολιτειακά πρωταθλήματα από άλλα κορίτσια - και υπήρχαν 85 κορίτσια που επηρεάστηκαν άμεσα από την παρουσία τους στους αγώνες».

Η ίδια έχασε δύο βραβεία και τέσσερα πολιτειακά πρωταθλήματα κοριτσιών.



«Το να χάνεις τέσσερα από αυτά, ξανά και ξανά, και να προσπαθείς να μαζέψεις τον εαυτό σου και να επιστρέψεις στη γραμμή εκκίνησης ξανά και ξανά ήταν πραγματικά δύσκολο, επειδή ήξερες κάθε φορά ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα να κερδίσεις», είπε.

Στο τρίτο έτος της φοίτησής της, υπέβαλε καταγγελία κατά της πολιτείας, αλλά παρέμεινε ανώνυμη από φόβο ότι η αποκάλυψη θα μπορούσε να βλάψει το μέλλον της.

«Ήταν σαν, αν δεν υπερασπιστώ τον εαυτό μου, ποιος άλλος θα υπερασπιστεί εμένα; Όσο κι αν ήθελα οι προπονητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι να μιλήσουν, στο τέλος της ημέρας, δεν το έκαναν».

Σήμερα, η Μίτσελ τρέχει στον στίβο ως τελειόφοιτη κολεγίου αλλά όπως λέει δεν πήρε υποτροφία καθώς δεν τερμάτιζε πρώτη στους αγώνες του γυμνασίου και του λυκείου.

«Όταν τα κολέγια με κοίταζαν, δεν με έβλεπαν νικήτρια. Έβλεπαν δεύτερη ή τρίτη θέση. Δεν ήμουν πρωταθλήτρια και νομίζω ότι αυτό ήταν που με πλήγωσε πραγματικά».



Στις 6 Ιουνίου, η υπόθεσή της θα εξεταστεί στο Δευτεροβάθμιο Εφετείο της Νέας Υόρκης.

«Ελπίζουμε ότι το δικαστήριο θα τη δικαιώσει», δήλωσε ο δικηγόρος της Μίτσελ. «Ζητάμε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει τη ζημιά που προκλήθηκε στην Τσέλσι και τις άλλες αθλήτριες καθώς δεν αγωνίζονταν επί ίσοις όροις».

«Κατέθεσα αυτή τη μήνυση το 2020, και έτσι νομίζω ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει», δήλωσε η Μίτσελ.

«Ήμασταν τα πρώτα κορίτσια που μίλησαν για αυτό το θέμα, αλλά τώρα υπάρχουν τόσα πολλά άλλα κορίτσια που μιλούν για τις δικές τους εμπειρίες και είναι στο πλευρό μας. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο εύκολο γίνεται».



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Τεχεράνη θα απαντήσει αμέσως αν δεχτεί επίθεση, δηλώνει ο εκπρόσωπος του στρατού

Κόσμος Χτες
Υποστήριξε ότι «πολλές» αμερικανικές βάσεις στην περιοχή βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων

Τροχαίο στη Ρουμανία: Σε κλίμα οδύνης η άφιξη των σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ελλάδα Χτες
Η αυτοκινητοπομπή έφτασε λίγο μετά τις 19:30 στο γήπεδο

Η Γαλλία καταργεί τα «συζυγικά καθήκοντα» στο σeξ

Κόσμος Χτες
Οι υποστηρικτές της νέας ρήτρας ελπίζουν ότι ο νόμος θα συμβάλει στην αποτροπή του συζυγικού βιασμού

Τραμπ: Ο Πούτιν συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός μίας εβδομάδας λόγω κρύου

Κόσμος Χτες
«Ζήτησα προσωπικά από τον Πρόεδρο Πούτιν να μην επιτεθεί στο Κίεβο και σε διάφορες πόλεις για μια εβδομάδα»

Απίστευτο περιστατικό σε αγώνα μπάσκετ στο Ντουμπάι: Παίκτης κλωτσούσε τον αντίπαλό του που ήταν πεσμένος στο παρκέ

Αθλητικά Νέα Χτες
Μετά από μία αψιμαχία, ανάμεσα στον Ισμαήλ Ρομέρο και τον Νικ Ντεμούσις, ο δεύτερος έπεσε στο παρκέ, με τον πρώτο να πηγαίνει από πάνω του και να χτυπάει με μίσος

Προσγειώθηκε το C130 με τις σορούς των οπαδών του ΠΑΟΚ

Ελλάδα Χτες
Στο γήπεδο, τόσο φίλαθλοι όσο και οι συγγενείς τους έχουν οργανώσει εκδηλώσεις για να τιμήσουν την μνήμη τους.

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 στη Ροδόπη – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω πιθανής υπερχείλισης»

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τη Θράκη, με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη

Πόλο: Νέος περίπατος για την Εθνική ομάδα των γυναικών

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Ελλάδα «βούλιαξε» τη Γερμανία με 26-5 κάνοντας επίδειξη δύναμης σε ακόμη μία αναμέτρηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Η φωτιά δεν μπόρεσε να κάψει αυτό που ήσουν»: Θρήνος στις κηδείες των τριών θυμάτων της τραγωδίας στην Βιολάντα

Ελλάδα Χτες
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν την Σταυρούλα Μπουκοβάλα, την Αναστασία Νάσιου και την Αγάπη Μπουνόβα

Στο φως βυθισμένο αυτοκίνητο στο ρέμα Κόρμπι στη Βάρη μετά την κακοκαιρία, δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Αναμένεται να αποκαλυφθούν και άλλα αντικείμενα που κατάπιε το ρέμα

Πλημμύρες στον Έβρο από τις έντονες βροχοπτώσεις, εγκλωβίστηκαν μαθητές σε σχολείο

Ελλάδα Χτες
Διακοπές κυκλοφορίας σε Αλεξανδρούπολη και Νίψα – Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες