E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φρίκη: Ακρωτηρίαζαν ανθρώπους και ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο έναντι συνδρομής

Σοκ και αποτροπιασμός από τη δράση κυκλώματος που ακρωτηρίαζε και ευνούχιζε ανθρώπους στη Βρετανία

Δημοσίευση 31/5/2023 | 20:28

Φρίκη: Ακρωτηρίαζαν ανθρώπους και ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο έναντι συνδρομής

Σοκ προκαλεί η δράση κυκλώματος στη Βρετανία που ακρωτηρίαζε και ευνούχιζε ανθρώπους και ανέβαζε τα βίντεο με τον βασανισμό τους στο διαδίκτυο, έναντι συνδρομής.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο Μάριους Γκούσταφσον, 45 ετών, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του δικτύου. Οι δράστες έκαναν «ακραίες σωματικές τροποποιήσεις» σε 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Γκούσταφσον. Αφαιρούσαν και εμπορεύονταν μέλη του σώματός τους και ανέβαζαν στο διαδίκτυο τα βίντεο.

Ο Γκούσταφσον, που κατάγεται από τη Νορβηγία αλλά ζει στο βόρειο Λονδίνο, δήλωσε αθώος. Αρνείται ότι προκάλεσε σοβαρές σωματικές βλάβες σε τρεις άνδρες μεταξύ 2018-19.

Συνολικά έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, στο Λονδίνο, τη Σκωτία και τη νότια Ουαλία. Από τα θύματά τους, που για νομικούς λόγους δεν κατονομάζονται, αφαιρούσαν κατά κύριο λόγο τα γεννητικά όργανα.

Παραδέχτηκαν ότι αφαίρεσαν τους όρχεις και τις θηλές του «εγκεφάλου» του κυκλώματος

Ένας άλλος κατηγορούμενος, ο Τζέικομπ Κρίμι-Άπλεμπι, 22 ετών, δήλωσε ένοχος και παραδέχτηκε ότι κατέψυξε το πόδι του Γκούσταφσον, προκαλώντας τον ακρωτηριασμό του. Τον περασμένο μήνα, δύο άλλοι άνδρες παραδέχτηκαν ότι αφαίρεσαν τα γεννητικά όργανα και τις θηλές του Γκούσταφσον. Ο κυριότερος συνεργάτης του, ο Πίτερ Γουέιτς, 66 ετών, δήλωσε ένοχος για συνωμοσία με στόχο την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

Η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι ο Γκούσταφσον ήταν ο επικεφαλής αυτής της ομάδας που βιντεοσκοπούσε τους ακρωτηριασμούς και αναρτούσε τα πλάνα στο διαδίκτυο, όπου κάποιοι πλήρωναν για να τα βλέπουν.

Η υπόθεση αναμένεται ότι θα εκδικαστεί τον Μάρτιο του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η Πενέλοπε Κιθ

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η σπουδαία ηθοποιός της βρετανικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή στα 86 της χρόνια στο σπίτι της στο Σάρεϊ, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο

«Φρένο» στα ηλεκτρικά πατίνια: Έρχονται ηλικιακό όριο, υποχρεωτική ασφάλιση και «τσουχτερά» πρόστιμα

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Νέο νομοθετικό πλαίσιο κατατίθεται στη Βουλή με απαγορεύσεις, υποχρεωτική ασφάλιση και πρόστιμα έως 1.000 ευρώ για τα ηλεκτρικά πατίνια.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανοίγει έρανο για τα θύματα του σεισμού στη Βενεζουέλα

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
«Τα χρήματα που θα μαζευτούν θα στηρίξουν την τιτάνια προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού της Βενεζουέλας για τους πληγέντες»

Ποιοι έστησαν το «Μουντιάλ» μέσα στα ερείπια της Γάζας και γιατί παίζουν ξυπόλητοι

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Νεαροί Παλαιστίνιοι στη Χαν Γιουνίς διοργανώνουν αυτοσχέδιο τουρνουά ποδοσφαίρου σε αλάνα με άμμο, αναζητώντας μια ανάσα κανονικότητας μέσα στον πόλεμο.

Λήμνος: Το Λιμενικό διέσωσε 5χρονο που παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα πάνω σε φουσκωτό στρώμα

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Το μικρό παιδί είναι καλά στην υγεία του - οι γονείς του τέθηκαν υπό κράτηση

Κομοτηνή: 17χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα ‑ Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας 17χρονος που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα Αρωγής του Δήμου Κομοτηνής.

Συνελήφθη 65χρονος στη Φθιώτιδα για υπόθεση αποπλάνησης 12χρονου

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Τον παρέσυρε στο όχημά του και τον οδήγησε σε ερημικό μέρος, κλείδωσε την πόρτα και τον ανάγκασε σε γενετήσιες πράξεις

Καύσωνας: Γέμισαν τα νεκροτομεία και τα γραφεία τελετών στο Παρίσι ‑ «Στείλτε πιο μακριά τις σορούς»

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Tα νεκροτομεία στη γαλλική πρωτεύουσα έφτασαν στο όριο της χωρητικότητάς τους

Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου για την ακρίβεια

Ελλάδα 29.06.2026
Κρίσιμη σύσκεψη σήμερα με βιομηχανία και σούπερ μάρκετ – Στο τραπέζι συμφωνία για μειώσεις τιμών ή παράταση του πλαφόν

Καύσωνας χωρίς προηγούμενο στην Πολωνία: Στους 39℃ ο υδράργυρος, οι κάτοικοι ψήνουν αυγά στον ήλιο

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Καύσωνας διαρκείας στην Κεντρική Ευρώπη – Στη Βαρσοβία, τηγανίζουν αυγά στα μπαλκόνια τους