E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η γυναίκα που παραιτήθηκε για να γίνει «κόρη πλήρους απασχόλησης»

Όσο ευτυχισμένη κι αν φαίνεται αυτή η ρουτίνα, η 40χρονη γυναίκα λέει ότι μερικές φορές νιώθει ακόμα «την επιθυμία να βγάλει περισσότερα χρήματα»

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 2/6/2023 | 00:02

Η γυναίκα που παραιτήθηκε για να γίνει «κόρη πλήρους απασχόλησης»
Φωτογραφία από Pexels/Aρχείου

Η απόφαση μιας 40χρονης γυναίκας να εγκαταλείψει τη δουλειά της και να γίνει «κόρη πλήρους απασχόλησης» στην εργασία των δικών της γονιών έχει πυροδοτήσει διαμάχη στην Κίνα.

Η περιβόητη κουλτούρα «996» της Κίνας – η εργασία από τις 9 π.μ. έως τις 21:00 έξι ημέρες την εβδομάδα – έχει προκαλέσει σε πολλούς να υποφέρουν από εξάντληση, σοβαρή κατάθλιψη και χειρότερα, και είναι υπεύθυνη για το κίνημα της νεολαίας «κατάθεσης» στο οποίο οι νέοι απλώς σταματούν να εργάζονται για να ζήσουν μια πιο ήρεμη ζωή. Πέρυσι, μετά από 15 χρόνια εργασίας σε ένα πρακτορείο ειδήσεων, η 40χρονη Nianan παράτησε τη δουλειά της. Έπρεπε να εφημερεύει σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο και ήταν συνεχώς υπό τρομερό άγχος.

Ευτυχώς, οι γονείς της έβγαλαν μια καλύτερη προσφορά εργασίας, αν απλώς εγκατέλειπε τη δουλειά που την έκανε τόσο μίζερη. «Παραιτήσου! Θα σε φροντίσουμε εμείς οικονομικά», είπαν οι γονείς της, υποσχόμενοι να της πληρώσουν 4.000 γιουάν (570 δολάρια) το μήνα, αν απλώς ερχόταν και έμενε μαζί τους.

«Παραιτήσου! Θα σε φροντίσουμε εμείς οικονομικά», είπαν οι γονείς της

Αυτό προφανώς δεν σήμαινε άλλα έξοδα στέγασης και μαζική εξοικονόμηση σε τρόφιμα και διάφορα είδη οικιακής χρήσης, καθώς οι γονείς θα φρόντιζαν για τέτοια έξοδα. Έτσι η Nianan παράτησε τη δουλειά της και έγινε «κόρη πλήρους απασχόλησης».

Μετά από ένα χρόνο στη δουλειά των γονιών της, η Nianan περιγράφει το επάγγελμά της ως «γεμάτο με αγάπη». Περνά τις μέρες της συνοδεύοντας τη μητέρα και τον πατέρα της όταν πηγαίνουν για ψώνια, μαγειρεύει δείπνο μαζί τους κάθε βράδυ, τους οδηγεί όταν το χρειάζονται και έχει ακόμη και μια ώρα να χορέψει μαζί τους κάθε μέρα.... Πράγματα που κάνουν οι κόρες και οι γιοι όχι απαραίτητα κάθε μέρα, αλλά σίγουρα όχι για να πάρουν μισθό.

Η Nianan λέει ότι είναι επίσης υπεύθυνη για τη διαχείριση των ηλεκτρονικών ειδών γύρω από το σπίτι και για τον προγραμματισμό ενός ή δύο οικογενειακών ταξιδιών κάθε μήνα. Όσο ευτυχισμένη κι αν φαίνεται αυτή η ρουτίνα, η 40χρονη γυναίκα λέει ότι μερικές φορές νιώθει ακόμα «την επιθυμία να βγάλει περισσότερα χρήματα». Ευτυχώς, οι γονείς της δεν έχουν τίποτα εναντίον αυτού, αν είναι αυτό που θέλει.

«Αν βρεις μια πιο κατάλληλη δουλειά, μπορείς να την κάνεις», της είπαν οι γονείς της Nianan. 

Η Nianan είπε στη South China Morning Post ότι ο μηνιαίος μισθός της καταβάλλεται από τη μηνιαία σύνταξη των γονιών της περίπου 100.000 γιουάν (15.000 δολάρια).

Αυτή η ασυνήθιστη διευθέτηση πυροδότησε μια έντονη διαδικτυακή συζήτηση στην Κίνα αυτή την εβδομάδα, με κάποιους να επικρίνουν την 40χρονη γυναίκα ότι ζει από τους γονείς της και άλλους να ισχυρίζονται ότι ήταν αποκλειστικά δική τους οικογενειακή δουλειά.

«Σαφώς, βασίζεται απλώς στους γονείς του, γνωστούς ως ken lao στα κινέζικα, που μεταφράζεται σε «φάε τα παλιά», αλλά επιμένουν να τη χαρακτηρίζουν ως «κόρη πλήρους απασχόλησης»», σχολίασε ένα άτομο.

«Αν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά τους είναι πραγματικά χαρούμενοι, γιατί να μην γίνει πιο συνηθισμένο κάτι τέτοιο; Στο μέλλον, το νέο εργατικό δυναμικό θα έχει μεγαλύτερη αξία. Αν κάποιοι το θεωρούν Κεν Λάο, ή να στηρίζονται στους γονείς, τότε γιατί να μην ανταλλάξουν παιδιά για να φροντίσουν τους ηλικιωμένους στις οικογένειες του άλλου;» ρώτησε κάποιος άλλος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

H Σοφία Μπους έκανε coming out: Είμαι queer, μπορώ επιτέλους να ανασάνω

Tabloid 26.04.2024
Η 41χρονη ηθοποιός μίλησε και για την σχέση της με την ποδοσφαιρίστρια Ασλιν Χάρις

Πώς είναι να δουλεύεις για έναν διάσημο

Celebrity Stories 26.04.2024
Οι αφανείς ήρωες της showbiz, οι βοηθοί των διασημοτήτων

Το πιο «κουλό» ζευγάρι των 00s ήταν σίγουρα αυτό ‑ Αυτός ένιωθε πάθος, αυτή το αρνείται κατηγορηματικά

Celebrity Stories 26.04.2024
Ένα απόσπασμα από τη βιογραφία ενός διάσημου μουσικού που αποκαλύπτει τη σχέση

Ανθή Σαλαγκούδη: «Στην ΕΡΤ βίωσα υποτίμηση, μπούλινγκ κανονικό»

TV Buzz Χτες
«Δεν πέρασα πάρα πολύ καλά σίγουρα, πήρα όμως συμπυκνωμένα μαθήματα και γνώση», τονίζει η Ανθή Σαλαγκούδη

Λάουρα Σέλια Βαλκ: Η Ολλανδέζα καλλονή που ξετρέλανε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ

Tabloid Χτες
Η Λάουρα Σέλια Βαλκ είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον Αγγλο διεθνή ποδοσφαιριστή και μένει μαζί του στη Μαδρίτη

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Media Χτες
Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4»

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα»

Tabloid Χτες
Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, «έφυγε» σήμερα (25/04) από τη ζωή, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε