E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μικρές αλλαγές που θα κάνουν μεγάλη διαφορά σε μια μικρή κουζίνα

Δημοσίευση 31/5/2023 | 00:25

Μικρές αλλαγές που θα κάνουν μεγάλη διαφορά σε μια μικρή κουζίνα

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού! Είναι το σημείο όπου μαγειρεύεις, προετοιμάζεις το φαγητό για τραπέζια και καλέσματα, περνάς ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, και πολλά άλλα.

 

Μάλλον, ξέρεις ήδη ποιοί είναι οι πιο συνηθισμένοι τρόποι για να βελτιώσεις την κουζίνα σου: καινούργιοι πάγκοι και ντουλάπια, νέες ηλεκτρικές συσκευές, ή ακόμη και ολική ανανέωση με μια ανακαίνιση κουζίνας. Αν όμως έχεις μικρή κουζίνα ή αν νοικιάζεις το διαμέρισμά σου, μπορεί όλες αυτές οι μεγάλες αλλαγές να μην αποτελούν βιώσιμες επιλογές. Γι’ αυτό το λόγο, μοιραζόμαστε μαζί σου μικρές αλλαγές, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μια κουζίνα, ακόμα κι αν είναι μικρή σε μέγεθος!

Διακόσμησε την κουζίνα σου

Ποιός είπε ότι τα μόνα δωμάτια του σπιτιού που μπορείς να διακοσμήσεις είναι το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο; Άλλωστε, η διακόσμηση της κουζίνας δεν εξυπηρετεί μόνο αισθητικούς, αλλά και πρακτικούς σκοπούς, αφού ένα διακοσμητικό μπορεί να λειτουργεί παράλληλα και ως αξεσουάρ αποθήκευσης. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα γατζάκια, στα οποία μπορείς να κρεμάσεις όμορφες κούπες.

Μερικά από τα πιο ιδιαίτερα και ταυτόχρονα πρακτικά πράγματα με τα οποία μπορείς να διακοσμήσεις και να εξοπλίσεις την κουζίνα σου είναι WMF σκεύη από Παρουσίαση, κρεμαστά φυτά ή βότανα από την Kopria, κούπες από το Anthropologie, βιβλία μαγειρικής και πολλά άλλα. Οπότε πριν αγοράσεις κάτι για να διακοσμήσεις την κουζίνα σου, αναρωτήσου πρώτα αν θα έχει κάποια χρησιμότητα πέρα από την ωραία εμφάνισή του!

Βάψε την οροφή

Ίσως να μην το είχες σκεφτεί, όμως το να βάψεις την οροφή της μικρής κουζίνας σου με ένα ιδιαίτερο χρώμα, τραβάει το βλέμμα προς τα πάνω. Αυτό κάνει την κουζίνα να δείχνει ψηλότερη απ’ ότι είναι και αποτελεί από μόνο του ένα διακοσμητικό στοιχείο! Επιπλέον, είναι και ένας εύκολος τρόπος να δώσεις χρώμα στην κουζίνα σου, χωρίς να επέμβεις στους υπόλοιπους τοίχους.

Αν η κουζίνα σου είναι λευκή, τότε είναι μια καλή ιδέα να δημιουργήσεις χρωματική αντίθεση, βάφοντας το ταβάνι με ένα έντονο χρώμα, όπως το μπλε και το πράσινο. Αν θες να πας ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να ζωγραφίσεις το ταβάνι δημιουργώντας μοτίβα, όπως το καρό ή το ριγέ!

Αξιοποίησε την κάθετη διάσταση

Η αλήθεια είναι ότι μια μικρή κουζίνα δεν προσφέρει πολύ οριζόντιο χώρο, αφού τον καταλαμβάνουν οι πάγκοι, τα ντουλάπια και οι ηλεκτρικές συσκευές. Προσφέρει όμως αρκετό κάθετο χώρο, ο οποίο συχνά παραμένει ανεκμετάλλευτος! Οπότε, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις αν η κουζίνα σου είναι μικρή είναι να εκμεταλλευτείς στο έπακρο την κάθετη διάσταση, δηλαδή τους τοίχους.

Και όταν λέμε να εκμεταλλευτείς τους τοίχους, εννοούμε και για διακόσμηση και για αποθήκευση. Για να αξιοποιήσεις τους τοίχους για αποθήκευση, μπορείς να εγκαταστήσεις ράφια, γατζάκια, και ανοιχτά ντουλάπια, στα οποία μπορείς να αποθηκεύσεις πιάτα, ποτήρια κτλ. Κάτι που θα πρέπει να προσέξεις όμως σε αυτή την περίπτωση είναι ο φωτισμός. Το να γεμίσεις τους τοίχους της κουζίνας σου με ντουλάπια, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο χώρος να γίνει πιο σκοτεινός. Για να το αποφύγεις αυτό, προτίμησε μια εναλλαγή ανοιχτών και κλειστών ντουλαπιών!

Εκμεταλλεύσου τις γωνίες

Συνήθως, οι γωνίες είναι κάτι που παραβλέπουμε στην κουζίνα μας. Όμως, όταν έχεις μικρή κουζίνα, η κάθε γωνία μετράει! Όπως συμβαίνει και με τους τοίχους, έτσι και οι γωνίες της κουζίνας μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο για πρακτικούς, όσο και για διακοσμητικούς σκοπούς.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείς να εκμεταλλευτείς τις γωνίες της κουζίνας σου είναι να τοποθετήσεις γωνιακά ράφια. Τα γωνιακά ράφια, αν εκτείνονται προς την οροφή μπορούν να κάνουν και το χώρο να φαίνεται ψηλότερος, επιμηκύνοντας την κουζίνα.Στα ράφια, μπορείς να αποθηκεύσεις μπουκάλια, κούπες, βιβλία μαγειρικής και διάφορα άλλα όμορφα αντικείμενα, τα οποία είναι κρίμα να κρύβεις μέσα σε σκοτεινά ντουλάπια.

Μπορεί με μια πρώτη ματιά μια μικρή κουζίνα να φαίνεται περιοριστική, όμως με πολλή δημιουργικότητα και πρακτικές λύσεις, μπορείς να εκμεταλλευτείς το χώρο στο έπακρο!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προωθητική Ενέργεια για τα VIP Μέλη των Pet City

Better life Χτες
Η ποιοτική διατροφή για κάθε κατοικίδιο πιο προσιτή από ποτέ!

H Athens Fashion Trade Show φέρνει τις πιο hot τάσεις της μόδας στο Metropolitan Expo

Ομορφιά - Στυλ Χτες
Το επόμενο ραντεβού για τους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του χώρου της μόδας έχει οριστεί από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024

Η Rakuten Viber Αποκτά Πιστοποίηση SOC 2 Τύπου 2

Tech Χτες
Η απόκτηση της πιστοποίησης SOC 2 Τύπου 2 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Rakuten Viber

Μεγάλος Διαγωνισμός από το ΑΝΤ1+ και το Red Bull

Better life 22.04.2024
Ζήσε από κοντά την εμπειρία της Formula 1! Δύο τυχεροί θα κερδίσουν ένα μοναδικό ταξίδι στο Grand Prix της Αυστρίας!