E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: «Είμαι από χωριό, δεν τα ξέρω αυτά» λέει 55χρονος που έστελνε σeξουαλικά μηνύματα σε 12χρονη

Προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι δεν γνώριζε να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο

Δημοσίευση 30/5/2023 | 15:45

Θεσσαλονίκη: «Είμαι από χωριό, δεν τα ξέρω αυτά» λέει 55χρονος που έστελνε σeξουαλικά μηνύματα σε 12χρονη

Ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν 55χρονο που κατηγορείται ότι έστελνε μηνύματα και φωτογραφίες σeξουαλικού περιεχομένου σε μία ανήλικη μαθήτρια 11,5 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άντρας που ασχολείται με αγροτικές εργασίες, είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, πριν από τρία έτη γνώρισε το ανήλικο θύμα μέσω της εφαρμογής Instagram και αφού κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, ξεκίνησε να της στέλνει μηνύματα ερωtικού περιεχομένου και ζητούσε από το παιδί να τον βοηθήσει να… εκτονωθεί ερωtικά.

Ο 55χρονος που καταδικάστηκε για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, τελεσθείσας μέσω διαδικτύου», συνελήφθη όταν η μητέρα της ανήλικης αντιλήφθηκε τα μηνύματα που έστελνε στην κόρη της και, μεταξύ άλλων, της έγραφε «έχω αναστατωθεί χαμηλά», ενώ εντόπισε και μία φωτογραφία την οποία είχε διαγράψει. Πριν τον καταγγείλει στις Αρχές, η μητέρα του θύματος επικοινώνησε μαζί του μέσω βίντεοκλήσης. Αρχικά ο κατηγορούμενος προσποιήθηκε ότι δεν την άκουγε, ενώ σε δεύτερη κλήση της φρόντισε να καλύψει με κουκούλα το πρόσωπό του και υποστήριξε ότι έγινε παρεξήγηση.

«Άνοιξα το κινητό και βρήκα την επικοινωνία που είχαν στην εφαρμογή. Ο κατηγορούμενος έστελνε άσεμνες φωτογραφίες και μετά τις έσβηνε, αλλά η συνομιλία υπήρχε εκεί. Της μιλούσε συνέχεια…», κατέθεσε η μητέρα της ανήλικης, πριν ξεσπάσει σε κλάματα. «Της έλεγε «έχω αναστατωθεί χαμηλά» και άλλα πράγματα που φαίνονται στα μηνύματα», πρόσθεσε.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το κορίτσι είχε αναφέρει στον 55χρονο ότι ήταν 14 ετών- και όχι την πραγματική της ηλικία- ενώ η μητέρα της δε γνώριζε μέχρι τότε ότι διατηρούσε λογαριασμό στην δημοφιλή εφαρμογή.

«Μόλις διάβασα τα μηνύματα ήρθα σε επικοινωνία μαζί του και του έκανα βίντεο κλήση. Το σήκωσε και εξεπλάγην, έλεγε ''δεν σε ακούω''. Πρόλαβα και έβγαλα φωτογραφία το πρόσωπο του. Σε δεύτερη κλήση έβαλε κουκούλα στο κεφάλι. Το μόνο που μου έλεγε είναι ''δεν σε ακούω καλά''. Μετά μου έλεγε ''δεν είναι αυτό που νομίζεις, μη φωνάζεις''. Πήγα αμέσως στην Αστυνομία και τον κατήγγειλα», τόνισε η μητέρα της ανήλικης, υπογραμμίζοντας ότι ο κατηγορούμενος ξεκίνησε τη συνομιλία με την κόρη της.

«Είμαι από… χωριό, δεν τα ξέρω αυτά»

Στην απολογία του ο 55χρονος προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι δεν γνώριζε να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και πως πίστευε ότι δεν συνομιλούσε με… πραγματικό πρόσωπο, ενώ αρνήθηκε ότι έστελνε ερωτικά μηνύματα στην ανήλικη και έφτασε στο σημείο να κάνει «παρατήρηση» στη μητέρα του θύματος επειδή της επέτρεψε να χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο.

«Δεν έχω καταλάβει πώς βρέθηκα εδώ. Πριν από τρία χρόνια η μεγάλη μου κόρη μου έδωσε το τηλέφωνο της και ο γιος μου άνοιξε τον λογαριασμό. Κάποια στιγμή μου ήρθε ένα μήνυμα από άτομο που δεν ήξερα και δεν το είχα δει. Λέγαμε λόγια στον «βρόντο», ανοησίες, χωρίς ουσία. Κάποιες στιγμές, αν θυμάμαι καλά, μου έλεγε για τα ερωτικά της. Λέω «βλακείες μου στέλνουν» και βλακείες απαντούσα. Δε θυμάμαι μήνυμα που έλεγε ότι είναι 14 ετών. Ο καθένας στέλνει και γράφει ότι θέλει, είναι λόγια στον αέρα, χωρίς ουσία και βαρύτητα, ανά πάσα στιγμή πατάς ένα κόκκινο κουμπάκι, κλείνει η εφαρμογή και δεν ενοχλεί κανέναν», είπε ξεκινώντας την απολογία του.

«Δεν θυμάμαι ότι μου είπε ότι είναι 14 ετών, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση δε θα το πίστευα, δεν την έχω δει ποτέ. Δεν έστειλα φωτογραφίες, δε ξέρω καν πως στέλνονται. Ήταν γελοιογραφίες. Όταν έγραψα ότι «έχω αναστάτωση χαμηλά» δεν είχα κάτι πονηρό στο μυαλό μου. Δεν ήξερα σε ποιον μιλάω. Πρώτη φορά βρίσκομαι εδώ. Μιλούσα με έναν άνθρωπο που δεν τον ήξερα και έλεγα λόγια του αέρα. Είμαι από χωριό και δε τα ξέραμε αυτά. Δεν είχαν ουσία, δεν υπήρχε πρόθεση, εγώ ήμουν στη μία άκρη της Ελλάδος και εκείνη στην άλλη άκρη», υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Ο 55χρονος επανέλαβε ξανά στο δικαστήριο πως είναι από… χωριό και δεν γνωρίζει να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. «Δεν τα ξέρουμε αυτά. Η κόρη μου δεν θα έπιανε ποτέ κινητό στο χέρι της πριν από το Λύκειο. Δεν έδωσα σημασία στη συνομιλία και δεν ήθελα να βρεθώ εδώ. Λυπάμαι», υπογράμμισε στην απολογία του, χωρίς να καταφέρει να πείσει το δικαστήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία: Γυναίκα ευνούχισε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον σύντροφό της

Κόσμος 30.01.2026
Συνελήφθη μία 55χρονη γυναίκα στο Μπιλμπάο της Ισπανίας για τον βίαιο θάνατο του συντρόφου της

Τραγωδία στο Διδυμότειχο – Πέθανε 5χρονος που είχε συμπτώματα ίωσης

Ελλάδα 30.01.2026
Ο ιατροδικαστής της Αλεξανδρούπολης προσδιόρισε την αιτία θανάτου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Γαύδος

Ελλάδα 30.01.2026
Ελλείψεις στις προμήθειες λόγω της κακοκαιρίας

Βιολάντα: Εισαγγελική παραγγελία για τους εμπλεκόμενους σε αδειοδότηση και λειτουργία του εργοστασίου

Ελλάδα 30.01.2026
Οι δύο κατευθύνσεις στις οποίες στρέφεται πλέον η έρευνα και τα επόμενα βήματα

ΠΑΟΚ: «Περιτραυματική αμνησία» για τον 20χρονο στο Παπαγεωργίου

Ελλάδα 30.01.2026
Τι λέει ο Κώστας Φορτούνης, χειρουργός, διευθυντής ΕΣΥ και γιατρός της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου

Χαλάζι, κεραυνοί, υδροστρόβιλοι και ανεμοστρόβιλοι: Ο Μαρουσάκης προειδοποιεί

Καιρός 30.01.2026
Σε τροχιά διαδοχικών κυμάτων κακοκαιρίας θα συνεχίσει να βρίσκεται η χώρα μας και τα επόμενα 24ωρα με πιο σημαντική αυτή που αναμένεται από Σάββατο απόγευμα και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

Δραματική προειδοποίηση για την ανθρωπότητα, καθώς τα έντομα «σιωπούν» μυστηριωδώς

Tech + Science 30.01.2026
Σκαθάρια, πεταλούδες, νυχτοπεταλούδες, μύγες, κουνούπια και μέλισσες εξαφανίζονται με δραματικούς ρυθμούς

Τσάμπιονς Λιγκ: Ολυμπιακός εναντίον Λεβερκούζεν στα πλέι οφ

Αθλητικά Νέα 30.01.2026
Ολόκληρη η κλήρωση της ενδιάμεσης φάσης

Τσιμίκας για τροχαίο στη Ρουμανία: «Πήγαινα στο ίδιο σχολείο με έναν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ»

Αθλητικά Νέα 30.01.2026
Ο διεθνής ποδοσφαιριστής έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των φιλάθλων που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία

Ερωτικό σκάνδαλο στο Μαυροβούνιο: Κυβερνητικοί αξιωματούχοι παραιτήθηκαν λόγω seχ tape που διέρρευσε

Κόσμος 30.01.2026
Στο σκάνδαλο εμπλέκονται η γενική διευθύντρια για την προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Μαυροβουνίου, Μιριάνα Πάικοβιτς, και ο πρώην σύμβουλος του προέδρου της χώρας, Ντέγιαν Βούκσιτς