E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μυστήριο στη Βενετία: Λύθηκε ο «γρίφος» με το πράσινο νερό στο Μεγάλο Κανάλι

Λύθηκε το μυστήριο με το φωσφορίζον πράσινο υγρό στο «Μεγάλο Κανάλι» της Βενετίας

Δημοσίευση 30/5/2023 | 15:18

Μυστήριο στη Βενετία: Λύθηκε ο «γρίφος» με το πράσινο νερό στο Μεγάλο Κανάλι

Λύθηκε το μυστήριο με το φωσφορίζον πράσινο υγρό στο «Μεγάλο Κανάλι» της Βενετίας, που έγινε πρώτη είδηση σε όλη την Ιταλία.

Οι αρχές της Βενετίας κατάφεραν να εξηγήσουν το μυστήριο του πράσινου νερού στο Μεγάλο Κανάλι της «Γαληνοτάτης», που είχε γίνει αντιληπτό το πρωί της Κυριακής (28/5) και είχε ανησυχήσει κατοίκους και τουρίστες. Οι ειδικοί λένε ότι ο χρωματισμός οφείλεται στη φλουορεσκεΐνη, μια μη τοξική ουσία που χρησιμοποιείται για ελέγχους στα δίκτυα αποχέτευσης.

Οι κάτοικοι παρατήρησαν ότι ένα τμήμα του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας έγινε έντονο πράσινο πριν από δύο 24ωρα, προτρέποντας την αστυνομία να διερευνήσει το θέμα, εν μέσω εικασιών ότι θα μπορούσε να είναι ένα «τρικ» από περιβαλλοντολόγους.

Η ανάλυση έδειξε «την παρουσία φλουορεσκεΐνης στα δείγματα που ελήφθησαν», σύμφωνα με την περιφερειακή υπηρεσία για την περιβαλλοντική πρόληψη και προστασία του Βένετο (Arpav). Τα αποτελέσματα «δεν έδειξαν την παρουσία τοξικών στοιχείων στα δείγματα που αναλύθηκαν», είπε, χωρίς να διευκρινίσει την προέλευση της ουσίας.

Η αλλαγή χρώματος θορύβησε ντόπιους και τουρίστες, με την αστυνομία να εξετάζει εάν η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι μια διαμαρτυρία από ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα La Nuova Venezia.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Μεγάλο Κανάλι γίνεται πράσινο.Το 1968, ο Αργεντινός καλλιτέχνης Nicolás García Uriburu έβαψε πράσινα τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας με μια φθορίζουσα βαφή κατά τη διάρκεια της 34ης Μπιενάλε της Βενετίας σε ένα «σόου» για την προώθηση της οικολογικής συνείδησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σημαντική ανακάλυψη: Εντοπίστηκαν ίχνη φωτιάς που χρονολογούνται 1,8 εκατομμύρια χρόνια πριν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Νέα αρχαιολογικά ευρήματα από σπήλαιο της Νότιας Αφρικής μεταθέτουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια την παλαιότερη γνωστή χρήση φωτιάς από ανθρωπίδες.

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή, 112 για τους καπνούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι φλόγες καίνε πλέον μέσα στο κτίριο, χωρίς κίνδυνο επέκτασης

Πάφος: Τρίχρονο παιδί Βρετανών τουριστών έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το αγοράκι βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του τη στιγμή που έπεσε από τον τέταρτο όροφο – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης

Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου της 43χρονης Αμερικανίδας στην Ιρλανδία – Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον 28χρονο σύντροφό της

E-Daily 3.Left Χτες
Η 13χρονη κόρη της βρήκε τη σορό της μητέρας της το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου, μέσα στο υπνοδωμάτιο του κοινού τους σπιτιού

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ επιβλήθηκαν αυστηρές κυρώσεις τόσο για το υπέρβαρο φορτίο όσο και για την επικινδυνότητα των τροφίμων σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΦΕΤ

Αργος: Βίντεο‑ντοκουμέντο με 21 πυροβολισμούς – Αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία η κατηγορία

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι πυροβολισμοί δεν ήταν εκφοβιστικοί» δηλώνει ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και καταλήγει σε δέντρο και σταθμευμένα οχήματα στην Κρήτη – Δείτε το βίντεο

Πολιτική Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας αποτύπωσε την ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος πριν την ανατροπή – Πανικός στο σημείο

Crypto και φόρος: Τι αλλάζει για τους επενδυτές με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ολοκληρωμένο φορολογικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα με αφορολόγητο όριο, συμψηφισμό ζημιών και αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2025.

Kάμερα ασφαλείας στη Χερσόνησο: Δείτε τι έγινε με το αυτοκίνητο που «πέταξε» στον αέρα

Ελλάδα Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ την ανεξέλεγκτη πορεία οχήματος που έπεσε πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Θρήνος στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο 25χρονος πολίστας Στάθης Λαλιάς – Έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 14 Ιουλίου

15χρονη μαθήτρια κατάφερε να εκπλήξει τους επιστήμονες με εφεύρεση κόστους 10 euro

E-Daily 3.Left Χτες
Η Χάνα Χερμπστ από τη Φλόριντα σχεδίασε σε ηλικία 15 ετών μια συσκευή παραγωγής ενέργειας από θαλάσσια ρεύματα με κόστος μόλις 12 δολαρίων και κέρδισε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό.