E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μυστήριο στη Βενετία: Λύθηκε ο «γρίφος» με το πράσινο νερό στο Μεγάλο Κανάλι

Λύθηκε το μυστήριο με το φωσφορίζον πράσινο υγρό στο «Μεγάλο Κανάλι» της Βενετίας

Δημοσίευση 30/5/2023 | 15:18

Μυστήριο στη Βενετία: Λύθηκε ο «γρίφος» με το πράσινο νερό στο Μεγάλο Κανάλι

Λύθηκε το μυστήριο με το φωσφορίζον πράσινο υγρό στο «Μεγάλο Κανάλι» της Βενετίας, που έγινε πρώτη είδηση σε όλη την Ιταλία.

Οι αρχές της Βενετίας κατάφεραν να εξηγήσουν το μυστήριο του πράσινου νερού στο Μεγάλο Κανάλι της «Γαληνοτάτης», που είχε γίνει αντιληπτό το πρωί της Κυριακής (28/5) και είχε ανησυχήσει κατοίκους και τουρίστες. Οι ειδικοί λένε ότι ο χρωματισμός οφείλεται στη φλουορεσκεΐνη, μια μη τοξική ουσία που χρησιμοποιείται για ελέγχους στα δίκτυα αποχέτευσης.

Οι κάτοικοι παρατήρησαν ότι ένα τμήμα του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας έγινε έντονο πράσινο πριν από δύο 24ωρα, προτρέποντας την αστυνομία να διερευνήσει το θέμα, εν μέσω εικασιών ότι θα μπορούσε να είναι ένα «τρικ» από περιβαλλοντολόγους.

Η ανάλυση έδειξε «την παρουσία φλουορεσκεΐνης στα δείγματα που ελήφθησαν», σύμφωνα με την περιφερειακή υπηρεσία για την περιβαλλοντική πρόληψη και προστασία του Βένετο (Arpav). Τα αποτελέσματα «δεν έδειξαν την παρουσία τοξικών στοιχείων στα δείγματα που αναλύθηκαν», είπε, χωρίς να διευκρινίσει την προέλευση της ουσίας.

Η αλλαγή χρώματος θορύβησε ντόπιους και τουρίστες, με την αστυνομία να εξετάζει εάν η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι μια διαμαρτυρία από ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα La Nuova Venezia.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Μεγάλο Κανάλι γίνεται πράσινο.Το 1968, ο Αργεντινός καλλιτέχνης Nicolás García Uriburu έβαψε πράσινα τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας με μια φθορίζουσα βαφή κατά τη διάρκεια της 34ης Μπιενάλε της Βενετίας σε ένα «σόου» για την προώθηση της οικολογικής συνείδησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Ελλάδα Χτες
Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Ελλάδα Χτες
Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα Χτες
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος Χτες
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Κόσμος Χτες
Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.