E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηράκλειο: Μητέρα εγκατέλειψε για δύο μέρες τα τρία ανήλικα παιδιά της για να μείνει με το σύντροφό της

Η 33χρονη συνελήφθη και καταδικάστηκε

Δημοσίευση 30/5/2023 | 13:40

Ηράκλειο: Μητέρα εγκατέλειψε για δύο μέρες τα τρία ανήλικα παιδιά της για να μείνει με το σύντροφό της

Άφησε μόνα τα τρία ανήλικα παιδιά της, εκ των οποίων το ένα παραπληγικό, στο σπίτι για δύο μέρες, συνελήφθη και καταδικάστηκε για έκθεση από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Η σύλληψη της 33χρονης μητέρας έφερε στο φως τις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών (5,7 και 9 ετών), που μίλησαν στις κοινωνικούς λειτουργούς λέγοντας πως υπήρχαν μέρες που δεν είχαν να φάνε και που δεν πήγαιναν στο σχολείο.

Η υπόθεση έφτασε στην Αστυνομία από τον ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό ειδικού σχολείου της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, που στις 26 Μαΐου πήγαν στο σπίτι της οικογένειας και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ήταν μόνα τους από την προηγούμενη ημέρα. Μάλιστα, το ένα από τα αγοράκια είναι παραπληγικό, με ειδικές ανάγκες φροντίδας.

Όπως είπαν οι καταγγέλλοντες στους αστυνομικούς του Τμήματος Μινώα, γείτονες ανέφεραν ότι τα παιδιά έμεναν συχνά μόνα στο σπίτι.

Τα παιδιά, με εντολή της εισαγγελέως υπηρεσίας μεταφέρθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Βενιζελείου όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και συνέλαβαν τη 33χρονη μητέρα των παιδιών, Ελληνίδα με καταγωγή εκτός Κρήτης, η οποία ζει τους τελευταίους μήνες σε χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδος με τα τρία ανήλικα παιδιά και τον σύντροφό της, με τον οποίο απέκτησε σχέση το τελευταίο διάστημα, ούσα σε διάσταση με τον 47χρονο σύζυγό της και πατέρα των παιδιών, που ζει στην Αθήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, όπως περιγράφεται στην έκθεση της κοινωνικής υπηρεσίας, τα παιδιά υποστηρίζουν πως δεν ήταν η πρώτη φορά που έμειναν μόνα στο σπίτι, καθώς η μητέρα τους με τον “θείο” έφευγαν και πήγαιναν συχνά στο Ηράκλειο.

Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για έκθεση κατά συρροή και χθες Δευτέρα 29 Μαΐου, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, το οποίο την καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή.

Από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο Ιρακινός πατέρας των παιδιών, ο οποίος άμεσα βρέθηκε στο Ηράκλειο και δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών, παρότι και ο ίδιος είναι μόνος και δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες φροντίδας τους. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως η 33χρονη ήταν εθισμένη στο διαδίκτυο, ενώ πριν από 8 μήνες του είχε ζητήσει να χωρίσουν.

Πηγή: Neakriti

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.