E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηράκλειο: Μητέρα εγκατέλειψε για δύο μέρες τα τρία ανήλικα παιδιά της για να μείνει με το σύντροφό της

Η 33χρονη συνελήφθη και καταδικάστηκε

Δημοσίευση 30/5/2023 | 13:40

Ηράκλειο: Μητέρα εγκατέλειψε για δύο μέρες τα τρία ανήλικα παιδιά της για να μείνει με το σύντροφό της

Άφησε μόνα τα τρία ανήλικα παιδιά της, εκ των οποίων το ένα παραπληγικό, στο σπίτι για δύο μέρες, συνελήφθη και καταδικάστηκε για έκθεση από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Η σύλληψη της 33χρονης μητέρας έφερε στο φως τις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών (5,7 και 9 ετών), που μίλησαν στις κοινωνικούς λειτουργούς λέγοντας πως υπήρχαν μέρες που δεν είχαν να φάνε και που δεν πήγαιναν στο σχολείο.

Η υπόθεση έφτασε στην Αστυνομία από τον ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό ειδικού σχολείου της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, που στις 26 Μαΐου πήγαν στο σπίτι της οικογένειας και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ήταν μόνα τους από την προηγούμενη ημέρα. Μάλιστα, το ένα από τα αγοράκια είναι παραπληγικό, με ειδικές ανάγκες φροντίδας.

Όπως είπαν οι καταγγέλλοντες στους αστυνομικούς του Τμήματος Μινώα, γείτονες ανέφεραν ότι τα παιδιά έμεναν συχνά μόνα στο σπίτι.

Τα παιδιά, με εντολή της εισαγγελέως υπηρεσίας μεταφέρθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Βενιζελείου όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και συνέλαβαν τη 33χρονη μητέρα των παιδιών, Ελληνίδα με καταγωγή εκτός Κρήτης, η οποία ζει τους τελευταίους μήνες σε χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδος με τα τρία ανήλικα παιδιά και τον σύντροφό της, με τον οποίο απέκτησε σχέση το τελευταίο διάστημα, ούσα σε διάσταση με τον 47χρονο σύζυγό της και πατέρα των παιδιών, που ζει στην Αθήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, όπως περιγράφεται στην έκθεση της κοινωνικής υπηρεσίας, τα παιδιά υποστηρίζουν πως δεν ήταν η πρώτη φορά που έμειναν μόνα στο σπίτι, καθώς η μητέρα τους με τον “θείο” έφευγαν και πήγαιναν συχνά στο Ηράκλειο.

Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για έκθεση κατά συρροή και χθες Δευτέρα 29 Μαΐου, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, το οποίο την καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή.

Από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο Ιρακινός πατέρας των παιδιών, ο οποίος άμεσα βρέθηκε στο Ηράκλειο και δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών, παρότι και ο ίδιος είναι μόνος και δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες φροντίδας τους. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως η 33χρονη ήταν εθισμένη στο διαδίκτυο, ενώ πριν από 8 μήνες του είχε ζητήσει να χωρίσουν.

Πηγή: Neakriti

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά κτηνοτρόφος τα 450 πρόβατά του, όλα ντόπιας ιστορικής φυλής

Ελλάδα Χτες
Εκατοντάδες ζώα της φυλής του Ρουμλουκίου θα θανατωθούν λόγω της ευλογιάς

Βρετανία: Διαδηλωτές πέταξαν φαγητό στο Αυτοκρατορικό Στέμμα του Κράτους‑ Tέσσερις συλλήψεις

Κόσμος Χτες
Πρόκειται για το στέμμα που φόρεσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ καθώς έφευγε από την τελετή στέψης του το 2023

Οργή Μασκ μετά το πρόστιμο στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση

Κόσμος Χτες
Tι έγραψε ο δισεκατομμυριούχος

Τι ακολουθεί μετά τον Byron: Ερχεται έντονος και επίμονος αντικυκλώνας, λέει ο Θ. Κολυδάς

Καιρός Χτες
Η προοπτική του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή με αυτοκίνητο που τούμπαρε στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο - Το ατύχημα σημειώθηκε σε τούνελ πάνω από το Παληό Καβάλας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Ελλάδα Χτες
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς που έκλεισαν με εντολή ΕΛ.ΑΣ. χωρίς στάση

Τραγωδία στην Ζάκυνθο: Νεκρό παιδί 18 μηνών μετά από επίθεση σκύλου

Ελλάδα Χτες
Το παιδί βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του

Οικογενειάρχης μετά από 3,5 χρόνια ο μοναχικός κύκνος της Καστοριάς που είχε χάσει το ταίρι του

Ελλάδα Χτες
Ο κύκνος της Καστοριάς βρήκε ξανά την ελπίδα και την αγάπη στην Ιωάννινα με τη νέα του οικογένεια

Λαμία: Σοβάδες έπεσαν στο κεφάλι περαστικού ‑ Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Η συνεχή βροχή έφερε προβλήματα στα παλιά κτήρια

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε θανατηφόρο τροχαίο στη Σούδα

Ελλάδα Χτες
Ο 45χρονος που κινούνταν με το αναπηρικό του αμαξίδιο, στην οδό Αγίου Νικολάου, στην Σούδα, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ