E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηράκλειο: Μητέρα εγκατέλειψε για δύο μέρες τα τρία ανήλικα παιδιά της για να μείνει με το σύντροφό της

Η 33χρονη συνελήφθη και καταδικάστηκε

Δημοσίευση 30/5/2023 | 13:40

Ηράκλειο: Μητέρα εγκατέλειψε για δύο μέρες τα τρία ανήλικα παιδιά της για να μείνει με το σύντροφό της

Άφησε μόνα τα τρία ανήλικα παιδιά της, εκ των οποίων το ένα παραπληγικό, στο σπίτι για δύο μέρες, συνελήφθη και καταδικάστηκε για έκθεση από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Η σύλληψη της 33χρονης μητέρας έφερε στο φως τις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών (5,7 και 9 ετών), που μίλησαν στις κοινωνικούς λειτουργούς λέγοντας πως υπήρχαν μέρες που δεν είχαν να φάνε και που δεν πήγαιναν στο σχολείο.

Η υπόθεση έφτασε στην Αστυνομία από τον ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό ειδικού σχολείου της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, που στις 26 Μαΐου πήγαν στο σπίτι της οικογένειας και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ήταν μόνα τους από την προηγούμενη ημέρα. Μάλιστα, το ένα από τα αγοράκια είναι παραπληγικό, με ειδικές ανάγκες φροντίδας.

Όπως είπαν οι καταγγέλλοντες στους αστυνομικούς του Τμήματος Μινώα, γείτονες ανέφεραν ότι τα παιδιά έμεναν συχνά μόνα στο σπίτι.

Τα παιδιά, με εντολή της εισαγγελέως υπηρεσίας μεταφέρθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Βενιζελείου όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και συνέλαβαν τη 33χρονη μητέρα των παιδιών, Ελληνίδα με καταγωγή εκτός Κρήτης, η οποία ζει τους τελευταίους μήνες σε χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδος με τα τρία ανήλικα παιδιά και τον σύντροφό της, με τον οποίο απέκτησε σχέση το τελευταίο διάστημα, ούσα σε διάσταση με τον 47χρονο σύζυγό της και πατέρα των παιδιών, που ζει στην Αθήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, όπως περιγράφεται στην έκθεση της κοινωνικής υπηρεσίας, τα παιδιά υποστηρίζουν πως δεν ήταν η πρώτη φορά που έμειναν μόνα στο σπίτι, καθώς η μητέρα τους με τον “θείο” έφευγαν και πήγαιναν συχνά στο Ηράκλειο.

Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για έκθεση κατά συρροή και χθες Δευτέρα 29 Μαΐου, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, το οποίο την καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή.

Από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο Ιρακινός πατέρας των παιδιών, ο οποίος άμεσα βρέθηκε στο Ηράκλειο και δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών, παρότι και ο ίδιος είναι μόνος και δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες φροντίδας τους. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως η 33χρονη ήταν εθισμένη στο διαδίκτυο, ενώ πριν από 8 μήνες του είχε ζητήσει να χωρίσουν.

Πηγή: Neakriti

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντοπούλου: Συκοφαντίες τα περί μη καταβολής δεδουλευμένων ‑ Προαναγγέλλει μηνύσεις

Ελλάδα Χτες
«Ενεργό παρακράτος, οργανωμένο έγκλημα και απόπειρα πολιτικής εξόντωσης» – Όσα είπε για τις καταγγελίες

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Προκλητική παραγγελία ‑ εμπαιγμός για τις εκταφές

Ελλάδα Χτες
Δικηγόρος κάνει λόγο για διάταγμα «δικτατορικού τύπου» με τελεσίγραφα και διαδικασίες άρον-άρον

«Μαζεύανε τα πτώματα και τα ρίχνανε σαν τσουβάλια» – Συγκλονίζει μάρτυρας της εκτέλεσης των 200 Ελλήνων από τους ναζί στην Καισαριανή

Ελλάδα Χτες
Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή μεγάλωσαν με το τραύμα εκείνης της ημέρας. Ο πόνος μεταφέρθηκε στις επόμενες γενιές, ως ζωντανή υπενθύμιση μιας βαρβαρότητας που έμεινε ατιμώρητη.

Βιολάντα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των υδραυλικών για τους σωλήνες – «Εγώ είμαι το αφεντικό και θα το κάνεις όπως σου λέω»

Ελλάδα Χτες
Θάψαμε τους σωλήνες προπανίου χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας ισχυρίζεται ένας από τους υδραυλικούς λέγοντας ότι αυτές ήταν οι εντολές του ιδιοκτήτη της Βιολάντα

ΔΥΠΑ: Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες – Σε ποιους απευθύνεται

Οικονομία Χτες
Ποια είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δίκη για τα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της έδρας

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα οδηγούσε ένα πατίνι σε δρόμο στην Κρήτη και παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα

Κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο ρέμα Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη ‑ Δείτε βίντεο

Καιρός Χτες
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, για να βοηθήσουν τον οδηγό

Φρένο στις ενοχλητικές κλήσεις: 50.000 ευρώ αποζημίωση για τηλεφωνικό μάρκετινγκ

Ελλάδα Χτες
Κατώτατη αποζημίωση 10.000 ευρώ ανά παράβαση και σαφές μήνυμα συμμόρφωσης στην αγορά

Νέα απεργία στα θέατρα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ‑ Ποιοι εξαιρούνται

Ελλάδα Χτες
Κύριο αίτημα της απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογκών Συμβάσεων Εργασίας

Θλίψη στο Mega: Πέθανε ξαφνικά ο Κώστας Κοσμίδης

Ελλάδα Χτες
Ο 52χρονος «έφυγε» ξαφνικά το βράδυ προδομένος από την καρδιά του