E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκλογές στην Τουρκία: Μεταφέρουν τις κάλπες μέχρι και στα σπίτια ασθενών για να ψηφίσουν

Τούρκοι ψηφίζουν με φορεία, νυφικά και συνοδεία… αρνιών

Δημοσίευση 28/5/2023 | 14:34

Εκλογές στην Τουρκία: Μεταφέρουν τις κάλπες μέχρι και στα σπίτια ασθενών για να ψηφίσουν

Με πολλά ευτράπελα διεξάγεται ο β’ γύρος των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, κι ενώ οι ψηφοφόροι προσέρχονται μαζικά στις κάλπες για να απαντήσουν στο δίλημμα «Ερντογάν ή Κιλιτσντάρογλου».

Ένας από τους λόγους της μεγάλης συμμετοχής είναι η «κινητή κάλπη», που μεταφέρουν οι υπάλληλοι της Επαρχιακής Εκλογικής Επιτροπής στα σπίτια ασθενών ή αναπήρων.

Οι υπάλληλοι του εκλογικού τμήματος πήραν τη φορητή κάλπη και την πήγαν στο σπίτι των Ερδίλ και Σουμεγιέ Σαχίν, δίνοντας πληροφορίες για τη διαδικασία.

Πέραν της κινητής κάλπης, κάποιοι θέλουν οπωσδήποτε να πάνε στο εκλογικό τμήμα. Η αποφασιστικότητα ενός ασθενή να ψηφίσει ήταν μεγάλη και πήγε στο εκλογικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης με το φορείο και συνοδευόμενος από τραυματιοφορείς.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύτηκε βίντεο, που δείχνει την είσοδο του Τούρκου ψηφοφόρου, που πήγε να ρίξει την ψήφο του εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών.

Μια άλλη ψηφοφόρος προσήλθε στο εκλογικό της τμήμα συνοδεία αρνιού, το οποίο την ακολουθούσε κατά πόδας. Εντύπωση προκάλεσε όχι μόνον η ελαφρώς παράδοξη συνοδεία, αλλά και η κομψή αμφίεση του αρνιού, που έφερε μαντήλι και ένα μπλε ριγέ πουλόβερ.

Από την ψηφοφορία δεν έλειψαν και οι ρομαντικές στιγμές. Στην Άγκυρα, ο Μεχμέτ Εμίν Οζμπέι έκανε αιφνιδιαστικά πρόταση γάμου στην καλή του. Μάλιστα της εμφάνισε ένα ψηφοδέλτιο, στο οποίο η ίδια έπρεπε να επικυρώσει το «ναι» στην πρότασή του.

Στην πόλη Ντούζτζε, μεταξύ Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης, το ενδυματολογικό κυριάρχησε. Δύο ψηφοφόροι προσήλθαν με νυφικό και γαμπριάτικο κοστούμι, λίγη ώρα πριν παντρευτούν. Μάλιστα έριξαν μαζί το ψηφοδέλτιο στην κάλπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις