E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Κλείνει τα 90

Τα «χρόνια πολλά» της Φίνος Φιλμ με μία φωτογραφία από τα παλιά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/5/2023 | 11:02

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Κλείνει τα 90

Τα γενέθλιά της έχει σήμερα, 27 Μαΐου η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία κλείνει τα 90 της χρόνια.

Η Φίνος Φιλμ, την οποία η ηθοποιός «υπηρέτησε» κατά την περίοδο του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, της ευχήθηκε τα «χρόνια πολλά» μέσα από μία ανάρτηση στα social media.

Στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Instagram, η Φίνος Φιλμ ανέβασε μία φωτογραφία της Ζωζώς Σαπουντζάκη, από τα παλιά. Στη λεζάντα της ανάρτησης γράφει: «Λαμπερή και υπέροχη ακόμα και σήμερα, η Ζωζώ Σαπουτζάκη κλείνει το μάτι στον χρόνο και συνεχίζει να μας εκπλήσσει με το πάθος της για ζωή. Χρόνια πολλά Ζωζώ μας!».

Δείτε τη δημοσίευση

Η φωτογραφία είναι ένα στιγμιότυπο από το σόου που έδωσε στην ταινία «Ο ξυπόλητος πρίγκηψ», όταν χόρεψε την «Πενιά» του Μίμη Πλέσσα, μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εμφανίσεις στον κινηματογράφο.

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1933 στη Θεσσαλονίκη όπου και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Μπήκε στο θέατρο για πρώτη φορά, σε ηλικία 7 ετών μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βάσω, στο «Θέατρο του Λευκού Πύργου». Οι δυο τους υπήρξαν θεατρικό δίδυμο, αποκαλώντας τους εαυτούς τους «το κουκί και το ρεβίθι». Κάποια στιγμή, η Βάσω Σαπουντζάκη σταμάτησε νωρίς από το θέατρο γιατί παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια, αλλά αδερφή της, Ζωζώ έγινε ένα από τα πιο γνωστά ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου.

Η πρώτη της εμφάνιση ως τραγουδίστρια ήταν στην κωμωδία «Ο Μπαμπάς Εκπαιδεύεται» το 1955 ενώ η πλέον χαρακτηριστική της συμμετοχή, είναι στο φιλμ του Γιάννη Δαλιανίδη «Ο ξυπόλητος πρίγκηψ» το 1966, όπου χορεύει και τραγουδάει το γνωστό «Μια με θέλεις μια με διώχνεις».

Οι εμφανίσεις της τόσο στην οθόνη, όσο και στα νυχτερινά κέντρα που τραγουδούσε ταυτίστηκαν με τις πολυτελείς τουαλέτες που φορούσε, τα χρυσά κοσμήματα και τα διαλεχτά για την εποχή αξεσουάρ.

Στις ελληνικές ταινίες εκτελούσε χρέη ηθοποιού, τραγουδίστριας, αλλά και χορεύτριας, ενώ έμεινε γνωστή ως «βασίλισσα της νύχτας». Συνεργάστηκε με δεκάδες ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και της θεατρικής σκηνής, ενώ παράλληλα στα κέντρα που εμφανίζονταν, πήγαιναν διάφοροι κοσμικοί της εποχής προκειμένου να την δουν από κοντά. Μερικοί από αυτούς είναι οι: Σοφοκλής Βενιζέλος, Σταύρος Νιάρχος, Αριστοτέλης Ωνάσης κι άλλοι.

Τα γενέθλιά της έχει σήμερα, 27 Μαΐου η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία κλείνει τα 90 της χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2026: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση του Ισραήλ στον Α΄ Ημιτελικό υπό αποδοκιμασίες

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Εν μέσω έντονων πολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, ο εκπρόσωπος του Ισραήλ ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από το κοινό

Eurovision 2026: Η Ελλάδα υποχωρεί στα στοιχήματα μετά την εμφάνιση του Akylas στον πρώτο ημιτελικό

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Έντονες μεταβολές στις αποδόσεις των στοιχηματικών γραφείων για τη Eurovision 2026

Eurovision 2026: Ο Ακύλας πέρασε… με την πρώτη στον Μεγάλο Τελικό

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Ο Ακύλας με το «Ferto» εξασφάλισε την πρόκριση της Ελλάδας στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Μαΐου.

Η Lucille Ball έκανε την τηλεόραση να πει για πρώτη φορά τη λέξη που όλοι φοβόντουσαν

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Όταν η πρώτη τηλεοπτική εγκυμοσύνη θεωρήθηκε «σκάνδαλο» στην Αμερική του ’50

Eurovision 2026 – Α΄ Ημιτελικός: Η Φινλανδία εντυπωσίασε με φωτιές και σπασμένη χορδή βιολιού – Το μεγάλο φαβορί έδωσε το παρών

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Η Linda Lampenius και ο Pete Parkkonen ανέβηκαν στη σκηνή του Wiener Stadthalle και κέρδισαν τις εντυπώσεις με μια ερμηνεία που επιβεβαίωσε τα προγνωστικά

Eurovision 2026: Ο Akylas μεταμορφώνει το My Number One και «ανατρέπει» την Eurovision – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Το Ferto προκαλεί σεισμό στα στοιχήματα με μια εντυπωσιακή εμφάνιση που αφήνει άναυδη την Ευρώπη

Τρελά ερωτευμένος ο Μελ Γκίμπσον: Τα δημόσια φιλιά με την ηθοποιό από την Ιταλία, ποια είναι

E-Daily 3.Left Χτες
Ο 70χρονος ηθοποιός, ο οποίος χώρισε από τη σύντροφό του Ρόζαλιντ Ρος πριν από πέντε μήνες, έδειχνε ξεκάθαρα γοητευμένος από τη 44χρονη Ιταλίδα

Νίκος Ευαγγελάτος: Γιατί αποχωρεί εκτάκτως από το Live News;

E-Daily 3.Left Χτες
Η δήλωση για την οικογενειακή υποχρέωση

Φώναξαν «ψωνάρα» την Ιωάννα Τούνη στη μέση του δρόμου: Το περιστατικό με τον γιο της

E-Daily 3.Left Χτες
Αγνωστη πήγε να χαϊδέψει το παιδί της influencer στο πρόσωπο ενώ δεν ήθελε και όταν εκείνη πήγε να της εξηγήσει, η γυναίκα αντέδρασε

Η Σούπερ Κική κατά της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου: «Κοπριές θα το φυσάτε και δεν θα κρυώνει»

E-Daily 3.Left Χτες
Τη συνέντευξη της Σούπερ Κική στον Φειδία Παναγιώτου σχολίασαν το πρωί της Τρίτης 12 Μαΐου η Κατερίνα Καινούργιου και οι συνεργάτες της στην «Super Κατερίνα»

Σταύρος Φλώρος: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του παίκτη του Survivor – Η ανακοίνωση της Acun Media

E-Daily 3.Left Χτες
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο παίκτης του Survivor, Σταύρος Φλώρος τραυματίστηκε σοβαρά, κατά τη διάρκεια ψαροντούφεκου στον Αγιο Δομίνικο