E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκλογές 2023 ‑ Γεροβασίλη: Στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική, οδυνηρό σοκ η ήττα

«Η ΝΔ επένδυσε στον φόβο της αλλαγής και σε αυτό συμβάλλαμε εμείς με τον τρόπο μας, με άστοχες δηλώσεις, με άτακτες κινήσεις»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/5/2023 | 10:49

Εκλογές 2023 ‑ Γεροβασίλη: Στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική, οδυνηρό σοκ η ήττα

«Ήταν ένα οδυνηρό σοκ, ένα δυνατό μήνυμα που μας έστειλε η κοινωνία. Κοιτάμε κατάματα την κοινωνία, παίρνουμε το μήνυμα, αλλάζουμε εν κινήσει και προχωράμε», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

«Ενώ πιστεύαμε ακράδαντα στην υπεράσπιση της απλής αναλογικής και της ανόθευτης ψήφου. Πιστεύαμε ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, έχοντας και οι ίδιες δηλώσει και παλαιότερα την άποψη υπέρ της απλής αναλογικής και της δυνατότητας συγκυβερνήσεως στη χώρα, ότι θα ακολουθούσαν. Αυτό, με άρνηση όλων των κομμάτων, φαινόταν μία πρόταση στο κενό και δημιουργούσε μία ανασφάλεια στην κοινωνία. Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε το παιχνίδι της σταθερότητας, εκμεταλλευόμενος και αυτό το σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Γεροβασίλη,μίλησε επίσης για τη νέα εκλογική επιτροπή του κόμματος, τονίζοντας ότι «προτάσσονται άλλα πρόσωπα, πρόσωπα και από το think tank, με πολιτική και τεχνοκρατική επάρκεια αλλά και φρεσκάδα, για να εκπέμψουμε το μήνυμά μας με έναν τρόπο άμεσο αλλά και με πλήρη ειλικρίνεια, χωρίς να εκπέμπουμε ανασφάλεια, αστάθεια. Η ΝΔ επένδυσε στον φόβο της αλλαγής και σε αυτό συμβάλλαμε εμείς με τον τρόπο μας, με άστοχες δηλώσεις, με άτακτες κινήσεις».

Για το πρόγραμμα του κόμματος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να πούμε στην κοινωνία ένα πρόγραμμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπεράσπισης της κοινωνίας . Αυτό το πρόγραμμά μας δεν καταφέραμε να το περάσουμε σαφώς. Εμφανίσαμε έλλειμμα συντεταγμένης πορείας, σαφούς προγραμματικού λόγου και πολλές αστοχίες στον τρόπο εκφοράς του».

«Έχουμε τέσσερις εβδομάδες μπροστά μας για να αποδείξουμε και να δείξουμε στην κοινωνία ότι η αυτοδυναμία που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αυτοδυναμία, είναι παντοδυναμία. Να αναδείξουμε στην κοινωνία ότι ήδη έχουμε 14% αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Διασώσαμε τη χώρα και είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που παρέδωσε γεμάτα τα ταμεία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το ΠΑΣΟΚ, η κα Γεροβασίλη απάντησε: «Φοβόμαστε την επέλαση της ΝΔ την επόμενη μέρα στην κοινωνία. Και δεν θα κάνουμε ανόητο πόλεμο εντός της αντιπολίτευσης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Ελλάδα 29.03.2026
Πού εντοπίζεται το επίκεντρο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ελλάδα Χτες
Υπάλληλος της Εγνατίας και γυναίκα συνοδηγός έχασαν τη ζωή τους σε αλυσιδωτό τροχαίο κοντά στη σήραγγα της Δωδώνης

Μαρινέλλα: Τα αθάνατα τραγούδια που χάρισε στον ελληνικό κινηματογράφο ‑ δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Από το «Ανοιξε πέτρα» ως το «Δώσ` μου τ` αθάνατο νερό», η φωνή της σημάδεψε τις μεγαλύτερες ταινίες της εποχής

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Ελλάδα Χτες
Η «μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού» άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από μήνες νοσηλείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Δύο νεκροί σε διπλό τροχαίο ‑ Θύμα και ο υπάλληλος που έσπευσε σε βοήθεια

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός ΙΧ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με νταλίκα, ενώ λίγο αργότερα υπάλληλος του παραχωρησιούχου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός Χτες
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα Χτες
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα Χτες
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος Χτες
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα Χτες
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science Χτες
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός Χτες
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.