E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκλογές 2023 ‑ Γεροβασίλη: Στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική, οδυνηρό σοκ η ήττα

«Η ΝΔ επένδυσε στον φόβο της αλλαγής και σε αυτό συμβάλλαμε εμείς με τον τρόπο μας, με άστοχες δηλώσεις, με άτακτες κινήσεις»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/5/2023 | 10:49

Εκλογές 2023 ‑ Γεροβασίλη: Στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική, οδυνηρό σοκ η ήττα

«Ήταν ένα οδυνηρό σοκ, ένα δυνατό μήνυμα που μας έστειλε η κοινωνία. Κοιτάμε κατάματα την κοινωνία, παίρνουμε το μήνυμα, αλλάζουμε εν κινήσει και προχωράμε», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

«Ενώ πιστεύαμε ακράδαντα στην υπεράσπιση της απλής αναλογικής και της ανόθευτης ψήφου. Πιστεύαμε ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, έχοντας και οι ίδιες δηλώσει και παλαιότερα την άποψη υπέρ της απλής αναλογικής και της δυνατότητας συγκυβερνήσεως στη χώρα, ότι θα ακολουθούσαν. Αυτό, με άρνηση όλων των κομμάτων, φαινόταν μία πρόταση στο κενό και δημιουργούσε μία ανασφάλεια στην κοινωνία. Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε το παιχνίδι της σταθερότητας, εκμεταλλευόμενος και αυτό το σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Γεροβασίλη,μίλησε επίσης για τη νέα εκλογική επιτροπή του κόμματος, τονίζοντας ότι «προτάσσονται άλλα πρόσωπα, πρόσωπα και από το think tank, με πολιτική και τεχνοκρατική επάρκεια αλλά και φρεσκάδα, για να εκπέμψουμε το μήνυμά μας με έναν τρόπο άμεσο αλλά και με πλήρη ειλικρίνεια, χωρίς να εκπέμπουμε ανασφάλεια, αστάθεια. Η ΝΔ επένδυσε στον φόβο της αλλαγής και σε αυτό συμβάλλαμε εμείς με τον τρόπο μας, με άστοχες δηλώσεις, με άτακτες κινήσεις».

Για το πρόγραμμα του κόμματος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να πούμε στην κοινωνία ένα πρόγραμμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπεράσπισης της κοινωνίας . Αυτό το πρόγραμμά μας δεν καταφέραμε να το περάσουμε σαφώς. Εμφανίσαμε έλλειμμα συντεταγμένης πορείας, σαφούς προγραμματικού λόγου και πολλές αστοχίες στον τρόπο εκφοράς του».

«Έχουμε τέσσερις εβδομάδες μπροστά μας για να αποδείξουμε και να δείξουμε στην κοινωνία ότι η αυτοδυναμία που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αυτοδυναμία, είναι παντοδυναμία. Να αναδείξουμε στην κοινωνία ότι ήδη έχουμε 14% αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Διασώσαμε τη χώρα και είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που παρέδωσε γεμάτα τα ταμεία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το ΠΑΣΟΚ, η κα Γεροβασίλη απάντησε: «Φοβόμαστε την επέλαση της ΝΔ την επόμενη μέρα στην κοινωνία. Και δεν θα κάνουμε ανόητο πόλεμο εντός της αντιπολίτευσης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Εγκαινιάστηκε το καμαρίνι της στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, τριάντα χρόνια μετά τον θάνατό της, επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέσα από ένα μόνιμο καμαρίνι αφιερωμένο στη ζωή και την

Η Ταϊλάνδη ετοιμάζει τα πρώτα της καλλιστεία για λεσβίες και τρανς άνδρες

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Με το Tom Thailand 2026, οι toms της Ταϊλάνδης αποκτούν για πρώτη φορά πανεθνική προβολή, σε έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε γυναίκες με αρρενωπή ή ανδρόγυνη έκφραση, αλλά και σε τρανς άνδρες.

Πειραιάς: 77χρονος επιτέθηκε με τρίαινα σε δύο άτομα για μία θέση στάθμευσης

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Επίθεση με τρίαινα σημειώθηκε στον Πειριά, με αφορμή μία θέση στάθμευσης.

Ιστορική στιγμή: Το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα ολοκληρώθηκε έπειτα από 220 χρόνια

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Με την ολοκλήρωση της αναστήλωσης του δυτικού αετώματος και την απομάκρυνση των ικριωμάτων, ο Παρθενώνας εμφανίζεται στην πληρέστερη μορφή του εδώ και δύο αιώνες.

Νέα απάτη στα ΑΤΜ: Η κίνηση που πρέπει να κάνετε για να μην σας κλέψουν

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Πώς λειτουργεί το σχέδιο των επιτήδειων

Aπάτη‑μαμούθ σε βάρος 78χρονης στην Κηφισιά: «Μαϊμού» υπάλληλοι ΔΕΔΔΗΕ της άρπαξαν 100.000 ευρώ

Ελλάδα 18.06.2026
Οι δράστες επικοινώνησαν με την 78χρονη και, προσποιούμενοι υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, κατάφεραν να την πείσουν να συγκεντρώσει χρήματα και κοσμήματα και να τα τοποθετήσει σε σακούλα

Μυστήριο με συνεχόμενους σεισμούς στην Μεσοατλαντική Ράχη

Κόσμος 18.06.2026
Οι γεωλογικές δυναμικές της Μεσοατλαντικής Ράχης

Η εξαφάνιση της Σταυρούλας: Τα «σκοτεινά λεπτά» και το μυστήριο με το κινητό που έκλεισε

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Ούτε ένα στοιχείο δεν έχει προκύψει για τον εντοπισμό της 45χρονης - Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μαζαράκης

Ελλάδα 18.06.2026
Αφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα τόσο στον έντυπο Τύπο όσο και στο ραδιόφωνο.

Θεσσαλονίκη: 25χρονος έζησε εφιάλτη – Τον απήγαγαν με όπλο και του αφαίρεσαν 20.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Δύο αδέρφια, 20 και 16 ετών, έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και τρεις ακόμη συνεργοί τους - ηλικίας 16, 16 και 18 ετών

Τήνος ‑ Mάχη με τη λειψυδρία: Πρόταση‑βόμβα για τις πισίνες

Ελλάδα 18.06.2026
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Τήνος και η Αλόννησος λόγω λειψυδρίας

Αδιανόητο περιστατικό στο Σέντραλ Παρκ: 18χρονος σκοτώθηκε από αφηνιασμένο άλογο

Κόσμος 18.06.2026
Έκανε βόλτα με άμαξα στο φημισμένο πάρκο όταν το άλογο αφηνίασε και την ανέτρεψε