E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανδρας πέθανε από τον μύκητα Candida Auris – Είχε επιστρέψει από την Ελλάδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/5/2023 | 19:30

Ανδρας πέθανε από τον μύκητα Candida Auris – Είχε επιστρέψει από την Ελλάδα

Η Corriere della Sera τονίζει πως «ο άνδρας εισήλθε στο νοσοκομείο πριν από λίγες ημέρες και έχοντας φτάσει από την Ελλάδα, δεν φαίνεται να μολύνθηκε στην Ιταλία».

Άνδρας «που είχε μολυνθεί από διάφορα πολυανθεκτικά βακτήρια και τον μύκητα Candida Auris» απεβίωσε σήμερα το πρωί στο Μιλάνο, σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Corriere della Sera».

Η εφημερίδα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, αναφέρει πως «ο ασθενής είχε έρθει από την Ελλάδα και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου για εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν διάφορα θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου του Candida Auris».

Η Corriere della Sera τονίζει πως «ο άνδρας εισήλθε στο νοσοκομείο πριν από λίγες ημέρες και έχοντας φτάσει από την Ελλάδα, δεν φαίνεται να μολύνθηκε στην Ιταλία».

Ο μύκητας Candida Auris δεν αποτελεί κίνδυνο για το ευρύ κοινό εκτός νοσοκομείου, αλλά ούτε και για τα άτομα που μπαίνουν στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες, και των οποίων το ανοσοποιητικό λειτουργεί καλά, δηλαδή δεν έχουν ανοσοκαταστολή, είχε δηλώσει την 1η Απριλίου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής Παιδιατρικής, Θεοκλής Ζαούτης στο Πρακτορείο Fm.

Τι είναι ο μύκητας Candida Auris

Ο Candida Αuris, πρωτοαπομονώθηκε και ταυτοποιήθηκε σε ασθενή με μυκητίαση στο αυτί, στην Ιαπωνία το 2009. Όμως, αναδρομικές μελέτες έδειξαν ότι προϋπήρχε ως αίτιο σηψαιμίας από το 1996, αλλά δεν μπορούσε να αναγνωριστεί με τα τότε διαθέσιμα εργαστηριακά μέσα.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Αριστέα Βελεγράκη, ο μύκητας Candida Αuris βρίσκεται σε νοσοκομειακούς χώρους αλλά και στην κοινότητα. Την τελευταία τριετία, τα προηγμένα συστήματα ανάλυσης που χρησιμοποιούν τα εξειδικευμένα μυκητολογικά εργαστήρια κάνουν ακόμη ευκολότερη την ταυτοποίηση του μύκητα. Αυτό έχει συνεισφέρει στην αύξηση της συχνότητάς του, που παρατηρείται τελευταία.

Δημοσιευμένες ή υπό δημοσίευση μελέτες από το Εργαστήριο Ερευνητικής Μυκητολογίας, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών καταδεικνύουν ότι οι κλώνοι Candida auris, που απαντώνται συχνότερα στην Ελλάδα προέρχονται από την Ινδία και ακολουθούν αυτοί από την Αυστρία και το Κουβέιτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλεξάνδρας: Οδηγός μπήκε και κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Όταν ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε το λάθος έκανε όπισθεν και κατευθύνθηκε στο σωστό ρεύμα κυκλοφορίας

Πάτρα: Ανδρας βγήκε με όπλο στον δρόμο και άρχισε να πυροβολεί

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα

Επιστροφή φόρου 2026: Πότε θα πιστωθεί ‑ Πώς γίνεται η δήλωση IBAN στο myAADE 2026

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Πώς θα δείτε εάν δικαιούστε επιστροφή φόρου μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Καμένα Βούρλα: Βυθίστηκε σκάφος με τρεις επιβάτες ‑ Σώθηκαν από το λιμενικό

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Εξέπεμψαν σήμα κινδύνου με καπνογόνο οι επιβαίνοντες του σκάφους

BBC για χανταϊό: «Υπάρχει Έλληνας στο Hondius» ‑ Εκκενώνεται στην Τενερίφη το πλοίο

Ελλάδα 10.05.2026
Οι επιβάτες απομακρύνονται σταδιακά από το πλοίο με μικρές λέμβους και μεταφέρονται στην ακτή υπό αυστηρό υγειονομικό έλεγχο

Τζιτζιφιές: Πυροβόλησαν γυναίκα έξω από κατάστημα ‑ Συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Ο δράστης συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει αν δεν έχετε βγάλει μέχρι το καλοκαίρι

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Η απόφαση για την αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων συνδέεται άμεσα με την ανάγκη βελτίωσης των μέτρων ασφαλείας

Φόβοι για βεντέτα μετά τη δολοφονία του Νικήτα: «Αν βγει έξω η 56χρονη σε ένα μήνα θα είναι νεκρή»

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Φίλος του άτυχου 21χρονου εξέφρασε τις ανησυχίες του για το άνοιγμα ενός «κύκλου αίματος»

Τραγωδία στο Ντένβερ: Αεροσκάφος χτύπησε άτομο στον διάδρομο ‑ «Ακούστηκε κρότος και μετά ουρλιαχτά»

Κόσμος 10.05.2026
Θανατηφόρο περιστατικό στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ κατά την απογείωση πτήσης της Frontier Airlines, με δεκάδες επιβάτες να βιώνουν στιγμές τρόμου και τις αρχές να διεξάγουν έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος

Αγρια δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Τον πυροβόλησαν και πέταξαν το πτώμα του στον Λουδία

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
H συνάντηση των τριών Ρομά κατέληξε σε άγρια δολοφονία

Τρομερά επεισόδια στο ντέρμπι της Τσεχίας: Εισβολή εκατοντάδων οπαδών με καπνογόνα

Αθλητικά Νέα 10.05.2026
Διακοπή στο Σλάβια Πράγας – Σπάρτα Πράγας με τους οπαδούς των γηπεδούχων να εισβάλουν με καπνογόνα στο γήπεδο για να τα ρίξουν στους φιλοξενούμενους, ενώ επιτέθηκαν και σε ποδοσφαιριστές.

Metallica: Και όμως συνέβη ‑ Πόσα Ρίχτερ σεισμό κατέγραψε το Γεωδυναμικό στο ΟΑΚΑ

E-Daily 3.Left 10.05.2026
Το φαινόμενο αυτό, γνωστό ως «concert quakes», επιβεβαιώθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών