E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανδρας πέθανε από τον μύκητα Candida Auris – Είχε επιστρέψει από την Ελλάδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/5/2023 | 19:30

Ανδρας πέθανε από τον μύκητα Candida Auris – Είχε επιστρέψει από την Ελλάδα

Η Corriere della Sera τονίζει πως «ο άνδρας εισήλθε στο νοσοκομείο πριν από λίγες ημέρες και έχοντας φτάσει από την Ελλάδα, δεν φαίνεται να μολύνθηκε στην Ιταλία».

Άνδρας «που είχε μολυνθεί από διάφορα πολυανθεκτικά βακτήρια και τον μύκητα Candida Auris» απεβίωσε σήμερα το πρωί στο Μιλάνο, σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Corriere della Sera».

Η εφημερίδα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, αναφέρει πως «ο ασθενής είχε έρθει από την Ελλάδα και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου για εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν διάφορα θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου του Candida Auris».

Η Corriere della Sera τονίζει πως «ο άνδρας εισήλθε στο νοσοκομείο πριν από λίγες ημέρες και έχοντας φτάσει από την Ελλάδα, δεν φαίνεται να μολύνθηκε στην Ιταλία».

Ο μύκητας Candida Auris δεν αποτελεί κίνδυνο για το ευρύ κοινό εκτός νοσοκομείου, αλλά ούτε και για τα άτομα που μπαίνουν στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες, και των οποίων το ανοσοποιητικό λειτουργεί καλά, δηλαδή δεν έχουν ανοσοκαταστολή, είχε δηλώσει την 1η Απριλίου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής Παιδιατρικής, Θεοκλής Ζαούτης στο Πρακτορείο Fm.

Τι είναι ο μύκητας Candida Auris

Ο Candida Αuris, πρωτοαπομονώθηκε και ταυτοποιήθηκε σε ασθενή με μυκητίαση στο αυτί, στην Ιαπωνία το 2009. Όμως, αναδρομικές μελέτες έδειξαν ότι προϋπήρχε ως αίτιο σηψαιμίας από το 1996, αλλά δεν μπορούσε να αναγνωριστεί με τα τότε διαθέσιμα εργαστηριακά μέσα.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Αριστέα Βελεγράκη, ο μύκητας Candida Αuris βρίσκεται σε νοσοκομειακούς χώρους αλλά και στην κοινότητα. Την τελευταία τριετία, τα προηγμένα συστήματα ανάλυσης που χρησιμοποιούν τα εξειδικευμένα μυκητολογικά εργαστήρια κάνουν ακόμη ευκολότερη την ταυτοποίηση του μύκητα. Αυτό έχει συνεισφέρει στην αύξηση της συχνότητάς του, που παρατηρείται τελευταία.

Δημοσιευμένες ή υπό δημοσίευση μελέτες από το Εργαστήριο Ερευνητικής Μυκητολογίας, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών καταδεικνύουν ότι οι κλώνοι Candida auris, που απαντώνται συχνότερα στην Ελλάδα προέρχονται από την Ινδία και ακολουθούν αυτοί από την Αυστρία και το Κουβέιτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ σε ηλικία 89 ετών

Κόσμος 16.09.2025
Η 7η τέχνη θρηνεί την απώλεια ενός από τους μεγαλύτερους σταρ, του σπουδαίου ηθοποιού Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Πρωταθλητές οι Έλληνες στη δυσπιστία για το πολιτικό σύστημα

Πολιτική 16.09.2025
Έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου Pew Research Center

Το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης: Ποιος είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Αθλητικά Νέα 16.09.2025
Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης δεν κρύβει ότι ο μεγάλος του στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Όρκες βυθίζουν τουριστικό σκάφος στην Πορτογαλία

Κόσμος 16.09.2025
Δείτε το τρομακτικό συμβάν

Φρίκη στις φυλακές της Κύπρου: Κατάδικοι βίαζαν συγκρατούμενό τους και έβγαζαν βίντεο

Ελλάδα 16.09.2025
Το βίντεο δείχνει τον κατάδικο να είναι γονατισμένος πάνω σε κουβέρτα στο πάτωμα κελιού, με έναν εκ των συγκρατουμένων του που κατονομάστηκε ως βιαστής, να του κρατά το κεφάλι και να τον υποχρεώνει σε στοματικό σeξ

Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Πολιτική 16.09.2025
O πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: «Αν δεν πετύχουν τα μέτρα για τον περιορισμό της θα πάμε σε lockdown»

Ελλάδα 16.09.2025
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Κέλλας

Απειλές από Τούρκο οπαδό στη γυναίκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»

Αθλητικά Νέα 16.09.2025
Η γυναίκα του Greek Freak όμως αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το μήνυμα και να εκθέσει δημόσια τον αποστολέα του

Τραγωδία στην Ελούντα: Κατέρρευσε εργαζόμενος ξενοδοχειακής μονάδας

Ελλάδα 16.09.2025
Αναστάτωση σε ξενοδοχείο της Ελούντας με έναν υπάλληλο security να εντοπίζεται νεκρός

Λάρισα: Παιδάκι ξέφυγε από την προσοχή της δασκάλας και περιπλανιόταν στο δρόμο μόνο του

Ελλάδα 16.09.2025
Λαχτάρα για τους γονείς του 7χρονου στην Λάρισα