E-Daily

Σε ποιες Περιπτώσεις δε μας Καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου;

Δημοσίευση 26/5/2023 | 12:56

Σε ποιες Περιπτώσεις δε μας Καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου;

Λογικό και επόμενο είναι κάθε φορά που αναζητούμε νέα ασφάλεια αυτοκινήτου να εστιάζουμε σε δύο βασικούς παράγοντες: το κόστος και τις καλύψεις που παρέχει. Επειδή, όμως, δεν είναι και λίγες εκείνες οι εξαιρέσεις, που η εκάστοτε εταιρία περιλαμβάνει στα ασφαλιστήρια της, καλό θα ήταν να ρίχνουμε μια ματιά και στις περιπτώσεις που δε θα μας καλύψει το εν λόγω ασφαλιστήριο. Και πιστέψτε μας οι εξαιρέσεις αυτές δεν είναι ούτε τόσο εξεζητημένες, ούτε τόσο σπάνιες…

Παρακάτω θα δούμε τι ισχύει για την πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιριών, τηρώντας επιφυλάξεις για την ισχύουσα πολιτική κάθε μίας εξ αυτών.

 Ασφάλεια Αυτοκινήτου & Εξαιρέσεις Στις Καλύψεις

 Όταν ο εμπλεκόμενος σε ατύχημα οδηγός δεν έχει νόμιμη άδεια οδήγησης/χρήσης. Με λίγα λόγια όταν προκληθούν υλικές ζημιές ή σωματικές βλάβες και ο οδηγός του ασφαλισμένου αυτοκινήτου δεν είναι κάτοχος νόμιμης άδειας για την κατηγορία του συγκεκριμένου οχήματος. 

 Ζημιές ή βλάβες υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Η ασφαλιστική εταιρεία αποποιείται της ευθύνης της για κάλυψη σε περίπτωση που ο οδηγός του ασφαλισμένου οχήματος βρεθεί υπό την επίδραση αλκοόλ ή/και άλλων ουσιών

 Η ασφάλεια αυτοκινήτου σας δε θα σας καλύψει στην περίπτωση που το το ασφαλισμένο όχημα προξενήσει ζημιά ενώ κινείται σε δρόμους στους οποίους η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις Αρχές ή σε σημεία που δεν είναι κατάλληλα για να κινούνται αυτοκίνητα (αεροδρόμια, εργοτάξια κλπ). 

 Εάν το ασφαλισμένο αυτοκίνητο αποδειχθεί από τις επίσημες Αρχές ότι ενεπλάκει με δόλο σε εγκληματικές ενέργειες, τότε η εταιρεία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη αποζημίωσης σε τυχόν βλάβες/ζημιές. 

 Ασφάλεια αυτοκινήτου και επικίνδυνη οδήγηση. Ούτε σε αυτή την περίπτωση θα κάνουν τα στραβά μάτια οι ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς έχουν μεριμνήσει και συμπεριλαμβάνουν στο περίγραμμα ασφάλισης την άρση κάλυψης σε περίπτωση συμμετοχής του ασφαλισμένου αυτοκινήτου σε επιδείξεις, αγώνες και δοκιμαστικές διαδρομές.

 Πολύτιμα ή προσωπικά αντικείμενα και ασφάλεια αυτοκινήτου. Προφανώς, και καμία ασφαλιστική εταιρεία δε θα σας αποζημιώσει για πολύτιμα ή μη, προσωπικά αντικείμενα που φέρατε μέσα στο όχημά σας και τα απωλέσατε κατά όποιον τρόπο. 

 Αποδεδειγμένη δολιοφθορά. Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο ασφαλισμένο όχημα εξαιτίας δολιοφθοράς δυστυχώς δεν καλύπτονται από τις περισσότερες ασφάλειες αυτοκινήτων. 

 Επίσης, η ασφάλεια αυτοκινήτου σας δε θα σας καλύψει σε περίπτωση που προκληθούν φθορές του οχήματος σας κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης ή μεταφοράς του (ή αν το εν λόγω αυτοκίνητο ρυμουλκήσει άλλο όχημα και υποστεί ζημιές). 

 Η ασφαλιστική κάλυψη του αυτοκινήτου σας αίρεται και στην περίπτωση που διαπιστωθεί πρόθεση για την πρόκληση ατυχήματος (εκούσια και εσκεμμένη). 

 Τέλος, σε περίπτωση που προκληθεί ζημιά ή ατύχημα και ο οδηγός του ασφαλισμένου οχήματος δεν έχει συμπληρώσει τα 23 έτη ή διαθέτει δίπλωμα διάρκειας μικρότερου του ενός έτους και δεν έχει δηλωθεί ως νέος οδηγός, τότε η ασφαλιστική εταιρία δεν θα καλύψει τις φθορές.

 Τα παραπάνω είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις που το αυτοκίνητό σας δεν καλύπτεται από την ασφαλιστική εταιρία, ωστόσο, η λίστα είναι μεγαλύτερη. Ενδεικτικά και επιγραμματικά αναφέρουμε ότι, κατά περίπτωση, δεν θα καλυφθείτε και στα εξής: κλοπή αντικειμένων μέσα από το οχημά σας την ώρα που αναμένετε οδική βοήθεια ή κατά τη μεταφορά του, αδυναμία κάλυψης με οδική βοήθεια σε περιπτώσεις που επικρατούν εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες (καιρικές, σεισμός κλπ), αν οι ζημιές έγιναν την περίοδο που το όχημα ήταν κατασχεμένο από τις Αρχές κα.

 Μπορεί τα παραπάνω ή κάποια έστω από αυτά να σας φαίνονται τραβηγμένα ή ότι δε σας αφορούν, αλλά για να έχουν συμπεριληφθεί στο περίγραμμα ασφάλισης των περισσοτέρων εταιριών σημαίνει ότι συμβαίνουν και μάλιστα όχι σπάνια. Εξάλλου, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε χρηματοπιστωτική εταιρεία, που επενδύει σοβαρά στην οικονομική βιωσιμότητά της, ερευνά, αναπροσαρμόζει και συμπεριλαμβάνει όλα τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βeauty δώρα για εσένα και την κολλητή σου από το Nails Done


ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΝΕΑ 31.05.2023
Στον ολοκαίνουριο χώρο του στα Βριλήσσια

Γυαλιά ηλίου 1+1 δώρο!

Market Προχτές
Για όλα τα στυλ!

Aegean: Κλείνουμε τα 24 και φαίνεται με έκπτωση έως 60% για 3 μέρες!

Market 28.05.2023
Κλείσε θέση για όλο το δίκτυό μας, μέχρι 28/05

Είδη τεχνολογίας έως ‑ 80%

Market 27.05.2023
Βρείτε μεγάλη ποικιλία ειδών σε μοναδικές τιμές

Εκπτώσεις έως ‑ 50% σε ρούχα και αξεσουάρ!

Market 27.05.2023
Ανανεωθείτε με οικονομικές τιμές!

Βρείτε παπούτσια έως ‑ 60%!

Market 26.05.2023
Μεγάλη ποικιλία σχεδίων!

Είδη διακόσμησης έως ‑ 50%!

Market 25.05.2023
Μεγάλη ποικιλία σε πίνακες και ταπετσαρίες για όλους τους χώρους

Spring Sale εως ‑ 50% και δωρεάν μεταφορικά σε όλα!

Market 24.05.2023
Μεγάλη ποικιλία σε είδη διακόσμησης