E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τίνα Τέρνερ: Αυτή είναι η αιτία του θανάτου της

Τι είπαν οι εκπρόσωποι της «βασίλισσας του Rock ‘n’ Roll»

Δημοσίευση 26/5/2023 | 09:33

Τίνα Τέρνερ: Αυτή είναι η αιτία του θανάτου της

Η Τίνα Τέρνερ πέθανε χθες, Τετάρτη, βυθίζοντας στο πένθος την παγκόσμια μουσική σκηνή. Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, οι εκπρόσωποι της «βασίλισσας του Rock ‘n’ Roll» μίλησαν στη Daily Mail για τα αίτια του θανάτου της.

Όπως αναφέρουν, η θρυλική τραγουδίστρια, παρά τα πολλά προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, πέθανε από φυσικά αίτια.

Από το 1978 και μετά, η Τίνα Τέρνερ αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων η υψηλή αρτηριακή πίεση, η νεφρική ανεπάρκεια και ο καρκίνος του εντέρου.

Σε μια από τις τελευταίες της αναρτήσεις, στον λογαριασμό της στο Instagram, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, εξομολογήθηκε: «Αυτή η ημέρα είναι σημαντική γιατί τα νεφρά καταρρέουν χωρίς πόνο. Γι’ αυτό σήμερα θέλω να σας πω να τους δείχνετε αγάπη! Την αξίζουν. Τα δικά μου νεφρά είναι θύματα της αποτυχίας μου να συνειδητοποιήσω ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίσω με φάρμακα την υπέρτασή μου.

Έθεσα τον εαυτό μου σε μεγάλο κίνδυνο με την άρνησή μου να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα πως χρειάζομαι καθημερινά φαρμακευτική αγωγή, εφ’ όρου ζωής. Για πολύ καιρό πίστευα ότι το σώμα μου είναι ένα φρούριο που τίποτα δεν μπορεί να αγγίξει και να καταστρέψει. Χαίρομαι λοιπόν που μπορώ να υποστηρίξω μια νέα, διεθνή καμπάνια για την υγεία των νεφρών».

Η τελευταία της συνέντευξη – Πώς θα ήθελε να τη θυμούνται

Στις 9 Απριλίου 2023, η Tina Turner μίλησε στον Guardian για το πώς θα ήθελε να τη θυμάται ο κόσμος και το αν φοβάται τον χρόνο.

«Θα ήθελα να με θυμούνται ως τη “βασίλισσα του rock ‘n’ roll”. Ως μια γυναίκα που έδειξε σε άλλες γυναίκες ότι είναι OK να ψάχνουν την επιτυχία υπό τους δικούς τους όρους» είχε πει ενώ σε ερώτηση για το αν τη φοβίζει ο χρόνος που περνάει είπε: «όχι. Αυτή είναι η πλήρης περιπέτειας της ζωής. Την αγκαλιάζω και δέχομαι ό,τι μου φέρνει η κάθε μέρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Μπαρτσελόνα πέρασε από την Αλμπαθέτε και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας

Αθλητικά Νέα 04.02.2026
Οι Καταλανοί επικράτησαν 2-1 εκτός έδρας, αποφεύγοντας την έκπληξη και εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την τετράδα.

Η Αρσεναλ νίκησε ξανά την Τσέλσι και πέρασε στον τελικό του League Cup

Αθλητικά Νέα 04.02.2026
Με γκολ του Χάβερτς στο φινάλε, οι Gunners εξασφάλισαν την πρόκριση στο «Γουέμπλεϊ» με δύο νίκες επί των Μπλε

Το μήνυμα της Lufthansa στην ΕΛΑΣ για την 16χρονη Λόρα: «Ταξίδεψε μόνη της για την Γερμανία, δεν έχουμε άλλες πληροφορίες»

Ελλάδα 04.02.2026
Οι Αρχές ρώτησαν πέντε φορές την αεροπορική εταιρεία, πριν απαντήσει εν τέλει για τη τύχη της ανήλικης που έχει εξαφανιστεί από τη Πάτρα

Χορεύτρια κατήγγειλε ότι εξαναγκάστηκε σε τρίο με Επστάιν και πρίγκιπα Αντριου

Κόσμος 04.02.2026
«Υπήρχαν και άλλες κοπέλες, προκλητικά ντυμένες, με την ηλικία τους να φαίνεται ακόμη και 14 ετών»

Ιταλία: Σκότωσε την αδελφή του γιατί άκουγε δυνατά μουσική

Κόσμος 04.02.2026
Την άφησε έξω από το νοσοκομείο και εξαφανίστηκε

Συλλαμβάνεται ο Μαροκινός από το ναυάγιο της Χίου, τον αναγνώρισαν ως διακινητή των μεταναστών

Ελλάδα 04.02.2026
Οι μετανάστες που μετέφερε είναι Αφγανοί - Εντολή για τη σύλληψη του Μαροκινού από τον εισαγγελέα του νησιού

Οι Ρώσοι ζώνουν Αφρικανούς με νάρκες και τους στέλνουν στο μέτωπο

Κόσμος 04.02.2026
Αφού τους εξαπάτησαν με υποσχέσεις για δουλειά - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Τι είπε ο Παύλος Ντε Γκρες για το πολιτικό του μέλλον

Πολιτική 04.02.2026
Διαψεύδονται από το γραφείο της πρώην βασιλικής οικογένειας τα σενάρια που διακινούνται

Θεσσαλονίκη: «Καρατομήθηκε» η ηγεσία του ΟΣΕΘ λόγω των καμένων λεωφορείων

Ελλάδα 04.02.2026
Η απόφαση της καρατόμησής τους ελήφθη από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, και ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες του πρωθυπουργού για μηδενική ανοχή σε επιτελικά σφάλματα ή αδυναμίες