E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νοσηλεύτρια για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ψυχρή μητέρα ‑ Δεν έμοιαζε με μαμά που είχε χάσει δύο παιδάκια»

«Ήταν ψυχρή και διεκπεραιωτική – Είχαμε προβληματιστεί όλοι»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/5/2023 | 12:42

Νοσηλεύτρια για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ψυχρή μητέρα ‑ Δεν έμοιαζε με μαμά που είχε χάσει δύο παιδάκια»

Ως ψυχρή, ψύχραιμη, διεκπεραιωτική και αποστασιοποιημένη περιέγραψαν την Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δυο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου του Ρίο όπου νοσηλεύτηκε ο Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή που υπέστη.

«Ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια. Στην αρχή με το σύζυγο, μετά μόνη της. Είχε ψύχραιμη στάση, ψυχρή, απέναντι στο παιδί» ανέφερε η νοσηλεύτρια Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου συμπληρώνοντας πως η κατηγορούμενη ήταν «τυπική» χαρακτηρίζοντας την στάση της «αξιοπρόσεκτη» σε σχέση με άλλους γονείς. «Συνήθως υπάρχει οδυρμός, θλίψη, αυτή την εικόνα δεν μπορούσα να την δω στο πρόσωπο της μητέρας» τόνισε η μάρτυρας.

«Μήπως δεν ήταν εκδηλωτική αλλά έδειχνε ενδιαφέρον πχ με ερωτήσεις…» ήταν η ερώτηση της προέδρου με τη μάρτυρα να απαντά: «Όχι δεν μας έκανε ερωτήσεις. Από το γεγονός ότι είχαν χαθεί δύο παιδιά στην οικογένεια αυτό ήταν μη αναμενόμενο, αξιοπρόσεκτο αυτό που έβλεπα».

Οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν στην εκπαίδευση της Ρούλας Πισπιρίγκου ώστε να χορηγεί φάρμακα και τροφή στο παιδί μέσω γαστροστομίας με τη μάρτυρα να σημειώνει πως η κατηγορούμενη ήταν εξοικειωμένη με την διαδικασία.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στο αίτημα φιλίας από κατηγορούμενη που δέχτηκε στο FB αλλά και στην επικοινωνία που είχε με το παιδί κατά τη διάρκεια των επισκεπτηρίων.

«Δεν καθόταν και πολύ μερικές φορές. Ίσως λόγω covid. Από πληροφορίες που είχα από νοσηλευτές, του έβαζε παιδικά, το έπαιρνε με το καροτσάκι, ήταν διεκπεραιωτική, αυτά που έπρεπε να κάνει, τα έκανε» ανέφερε η μάρτυρας ενώ στη συνέχεια απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις εξέφρασε τη θέση πως η κατηγορούμενη «δεν προβληματιζόταν». «Είχε μία άνεση απέναντι στην κατάσταση. Η μητέρα το αντιμετώπιζε πολύ ψύχραιμα, ήταν αποστασιοποιημένη. Οι γονείς στην Ελλάδα στα τόσα χρόνια που εργάζομαι το αντιμετωπίζουν τελείως διαφορετικά» είπε.

Αναφερόμενη δε στον Μάνο Δασκαλάκη η μάρτυρας περιέγραψε πως ο πατέρας του παιδιού «Φαινόταν πιο στεναχωρημένος τις πρώτες ημέρες. Μου έχουν πει ότι φαινόταν πατέρας πιο περιποιητικός έβαλε λαδάκι στο παιδί το χάιδευε».

Η νοσηλεύτρια ανέσυρε στη μνήμη της και τα επεισόδια που είχαν καταγραφεί λίγες ημέρες πριν το παιδί φύγει από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2022.

«Έγιναν συζητήσεις πως ενώ αναφερόταν επεισόδια στην παιδιατρική κλινική, ερχόταν στη ΜΕΘ και δεν είχε τίποτα. Λέγαμε δεν γίνεται να παρουσιάζει επεισόδια στην παιδιατρική και στην ΜΕΘ να μην παρουσιάζει τίποτα. Λέγαμε τι γίνεται; Είχαμε προβληματιστεί όλοι. Δεν γινόταν με τόσα μηχανήματα να μην μπορεί να εντοπιστεί κάτι» κατέθεσε.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και η νοσηλεύτρια, Ελένη Ψηλογεωργακοπούλου η οποία συντάχθηκε με την άποψη της συναδέλφου της ότι η κατηγορούμενη «ήταν τυπική στο επισκεπτήριο της». «Ερχόταν είτε μόνη είτε με σύζυγο της. Δεν έμοιαζε ως μία μαμά που στεναχωριόταν, δεν πλησίαζε εύκολα παιδί… Ήταν ψυχρή, αποστασιοποιημένη, δεν έμοιαζε σαν μία μαμά που είχε χάσει δύο παιδάκια και κινδύνευε και τρίτο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως δεν υπήρχε θρήνος» ανέφερε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Μήπως το πλησίαζε αλλιώς το παιδί;

Μάρτυρας: Ο μπαμπάς μπορεί να έκανε κίνηση να βάλει λαδάκι, η μητέρα όχι.

Πρόεδρος: Τι έκανε η κατηγορούμενη;

Μάρτυρας: Καθόταν μαζί της, της έβαζε στο τάμπλετ τραγούδια, της μιλούσε μετά έφευγε, την αλλάζαμε δεν συμμετείχε, άλλοι γονείς μπορεί να φοβούνται αλλά θέλουν να συμμετέχουν.

Πρόεδρος: Τον Ιανουάριο, τι έκανε; Τι συμπεριφορά είχε;

Μάρτυρας: Του σκούπιζε τα σαλάκια, το άλλαζε, αλλά πάλι ήταν τυπικό. Της έβαζε τραγουδάκια. Κάποια στιγμή την μάλωσε και εγώ γύρισα και την κοίταξα και μου είπε μπορεί να καταπιεί τα σάλια της και δεν το κάνει.

Εισαγγελέας: Λέτε αλλάζατε θέση στο παιδί και κάνατε και μπάνιο, η μητέρα συμμετείχε;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Παρατηρούσε η μητέρα εάν παιδί είναι πλυμένο και καθαρό;

Μάρτυρας: Δεν μας είχε κάνει κάποια υπόδειξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα 11.01.2026
Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν αύριο (12/01) τα σχολεία σε ορισμένες περιοχές της χώρας

Κορωπί: Συνελήφθη 55χρονος άνδρας για την φωτιά σε δύο αποθήκες – Στάχτη έγιναν εμπορεύματα και εξοπλισμός

Ελλάδα 11.01.2026
Όπως ισχυρίστηκε ο 55χρονος, πριν φύγει από το σημείο έσβησε την φωτιά, ωστόσο άφησε πίσω του μια εστία χωρίς να το αντιληφθεί, η οποία σιγόκαιγε μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας

Ιταλία: Φύλακας πέθανε σε εργοτάξιο των Χειμερινών Ολυμπιακών μέσα στο ψύχος

Κόσμος 11.01.2026
Εκείνη τη νύχτα η θερμοκρασία έπεσε μέχρι τους -12 βαθμούς Κελσίου

«Ναι» Μητσοτάκη για δύο συναντήσεις με αγρότες την Τρίτη «σε ένδειξη καλής θέλησης»

Ελλάδα 11.01.2026
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από τους εκπροσώπους των μπλόκων να του δοθούν δύο συνθέσεις μέχρι 20 άτομα η κάθε μία για τα ραντεβού με τον πρωθυπουργό

Τρεις συλλήψεις για ελιγμούς και κόντρες στην Αττική ‑ Ανέβασαν προκλητικό βίντεο στα social media

Ελλάδα 11.01.2026
Οι οδηγοί είχαν αναδιπλώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας με σκοπό να μην εντοπιστούν από την αστυνομία

Ιράν: Σε κατάσταση «συναγερμού» το Ισραήλ για την πιθανότητα επέμβασης Τραμπ στη χώρα

Κόσμος 11.01.2026
Ο Νετανιάχου και ο Ρούμπιο συζήτησαν το Σάββατο το ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης στη χώρα, την ίδια ημέρα που ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες να βοηθήσουν» τους διαδηλωτές

Φοινικούντα: Ο ανιψιός του δoλoφovημένoυ φέρεται να έκανε ύποπτες ερωτήσεις στην ΑΙ

Ελλάδα 11.01.2026
Οι αναζητήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν μία μέρα πριν τη διπλή δολοφονία

Τραμπ: Ζήτησε «σχέδιο εισβολής» στη Γροιλανδία – Αντιδρούν στρατηγοί

Κόσμος 11.01.2026
Τι αναφέρει ρεπορτάζ της Mail on Sunday σχετικά με τις επιδιώξεις του Ντόναλντ Τραμπ για το νησί της Αρκτικής

Στέφανος Κασσελάκης: «Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας»

Πολιτική 11.01.2026
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών

ΑΑΔΕ: Έξι νέα ψηφιακά «όπλα» κατά της φοροδιαφυγής το 2026

Οικονομία 11.01.2026
Στόχος 72.800 έλεγχοι και πρόσθετα έσοδα 2,5 δισ. ευρώ με Τεχνητή Νοημοσύνη, real-time παρακολούθηση και προληπτικό risk analysis