E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νοσηλεύτρια για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ψυχρή μητέρα ‑ Δεν έμοιαζε με μαμά που είχε χάσει δύο παιδάκια»

«Ήταν ψυχρή και διεκπεραιωτική – Είχαμε προβληματιστεί όλοι»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/5/2023 | 12:42

Νοσηλεύτρια για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ψυχρή μητέρα ‑ Δεν έμοιαζε με μαμά που είχε χάσει δύο παιδάκια»

Ως ψυχρή, ψύχραιμη, διεκπεραιωτική και αποστασιοποιημένη περιέγραψαν την Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δυο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου του Ρίο όπου νοσηλεύτηκε ο Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή που υπέστη.

«Ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια. Στην αρχή με το σύζυγο, μετά μόνη της. Είχε ψύχραιμη στάση, ψυχρή, απέναντι στο παιδί» ανέφερε η νοσηλεύτρια Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου συμπληρώνοντας πως η κατηγορούμενη ήταν «τυπική» χαρακτηρίζοντας την στάση της «αξιοπρόσεκτη» σε σχέση με άλλους γονείς. «Συνήθως υπάρχει οδυρμός, θλίψη, αυτή την εικόνα δεν μπορούσα να την δω στο πρόσωπο της μητέρας» τόνισε η μάρτυρας.

«Μήπως δεν ήταν εκδηλωτική αλλά έδειχνε ενδιαφέρον πχ με ερωτήσεις…» ήταν η ερώτηση της προέδρου με τη μάρτυρα να απαντά: «Όχι δεν μας έκανε ερωτήσεις. Από το γεγονός ότι είχαν χαθεί δύο παιδιά στην οικογένεια αυτό ήταν μη αναμενόμενο, αξιοπρόσεκτο αυτό που έβλεπα».

Οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν στην εκπαίδευση της Ρούλας Πισπιρίγκου ώστε να χορηγεί φάρμακα και τροφή στο παιδί μέσω γαστροστομίας με τη μάρτυρα να σημειώνει πως η κατηγορούμενη ήταν εξοικειωμένη με την διαδικασία.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στο αίτημα φιλίας από κατηγορούμενη που δέχτηκε στο FB αλλά και στην επικοινωνία που είχε με το παιδί κατά τη διάρκεια των επισκεπτηρίων.

«Δεν καθόταν και πολύ μερικές φορές. Ίσως λόγω covid. Από πληροφορίες που είχα από νοσηλευτές, του έβαζε παιδικά, το έπαιρνε με το καροτσάκι, ήταν διεκπεραιωτική, αυτά που έπρεπε να κάνει, τα έκανε» ανέφερε η μάρτυρας ενώ στη συνέχεια απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις εξέφρασε τη θέση πως η κατηγορούμενη «δεν προβληματιζόταν». «Είχε μία άνεση απέναντι στην κατάσταση. Η μητέρα το αντιμετώπιζε πολύ ψύχραιμα, ήταν αποστασιοποιημένη. Οι γονείς στην Ελλάδα στα τόσα χρόνια που εργάζομαι το αντιμετωπίζουν τελείως διαφορετικά» είπε.

Αναφερόμενη δε στον Μάνο Δασκαλάκη η μάρτυρας περιέγραψε πως ο πατέρας του παιδιού «Φαινόταν πιο στεναχωρημένος τις πρώτες ημέρες. Μου έχουν πει ότι φαινόταν πατέρας πιο περιποιητικός έβαλε λαδάκι στο παιδί το χάιδευε».

Η νοσηλεύτρια ανέσυρε στη μνήμη της και τα επεισόδια που είχαν καταγραφεί λίγες ημέρες πριν το παιδί φύγει από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2022.

«Έγιναν συζητήσεις πως ενώ αναφερόταν επεισόδια στην παιδιατρική κλινική, ερχόταν στη ΜΕΘ και δεν είχε τίποτα. Λέγαμε δεν γίνεται να παρουσιάζει επεισόδια στην παιδιατρική και στην ΜΕΘ να μην παρουσιάζει τίποτα. Λέγαμε τι γίνεται; Είχαμε προβληματιστεί όλοι. Δεν γινόταν με τόσα μηχανήματα να μην μπορεί να εντοπιστεί κάτι» κατέθεσε.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και η νοσηλεύτρια, Ελένη Ψηλογεωργακοπούλου η οποία συντάχθηκε με την άποψη της συναδέλφου της ότι η κατηγορούμενη «ήταν τυπική στο επισκεπτήριο της». «Ερχόταν είτε μόνη είτε με σύζυγο της. Δεν έμοιαζε ως μία μαμά που στεναχωριόταν, δεν πλησίαζε εύκολα παιδί… Ήταν ψυχρή, αποστασιοποιημένη, δεν έμοιαζε σαν μία μαμά που είχε χάσει δύο παιδάκια και κινδύνευε και τρίτο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως δεν υπήρχε θρήνος» ανέφερε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Μήπως το πλησίαζε αλλιώς το παιδί;

Μάρτυρας: Ο μπαμπάς μπορεί να έκανε κίνηση να βάλει λαδάκι, η μητέρα όχι.

Πρόεδρος: Τι έκανε η κατηγορούμενη;

Μάρτυρας: Καθόταν μαζί της, της έβαζε στο τάμπλετ τραγούδια, της μιλούσε μετά έφευγε, την αλλάζαμε δεν συμμετείχε, άλλοι γονείς μπορεί να φοβούνται αλλά θέλουν να συμμετέχουν.

Πρόεδρος: Τον Ιανουάριο, τι έκανε; Τι συμπεριφορά είχε;

Μάρτυρας: Του σκούπιζε τα σαλάκια, το άλλαζε, αλλά πάλι ήταν τυπικό. Της έβαζε τραγουδάκια. Κάποια στιγμή την μάλωσε και εγώ γύρισα και την κοίταξα και μου είπε μπορεί να καταπιεί τα σάλια της και δεν το κάνει.

Εισαγγελέας: Λέτε αλλάζατε θέση στο παιδί και κάνατε και μπάνιο, η μητέρα συμμετείχε;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Παρατηρούσε η μητέρα εάν παιδί είναι πλυμένο και καθαρό;

Μάρτυρας: Δεν μας είχε κάνει κάποια υπόδειξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο Αντι Μπέρναμ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, ωστόσο το νομικό και πολιτικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο.

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται για ναρκωτρομοκρατία και διακίνηση κοκαΐνης

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ανέβηκε σε σκάφος οικογένειας στην Κρήτη ‑ δείτε τι έκανε όταν το παιδί είπε «Ολυμπιακός»

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο Ισπανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού απόλαυσε τις διακοπές του στην Κρήτη με χιούμορ, ανεβαίνοντας σε σκάφος και κάνοντας πλάκα σε παιδιά για το ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Η Ντόρτμουντ είναι έτοιμη να αποκτήσει τον Καρέτσα με συμβόλαιο έως και το 2031

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο Έλληνας διεθνής είναι μια ανάσα από τους Βεστφαλούς, με τη Μίλαν να προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα

Πειραιάς: Γιατί υπήρξε διαρροή υγραερίου σε κλειστό βενζινάδικο – Το σκοτεινό ιστορικό του

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Το πρατήριο είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση το 2024 και σφραγίστηκε λόγω παρατυπιών, ενώ φερόταν να συνδέεται με δολοφονηθέν πρόσωπο της νύχτας.

Φωτιές στην Καλαβρία: Οι εμπρηστές έδεναν υφάσματα σε γάτες και τους έβαζαν φωτιά

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ιταλοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κατήγγειλαν πράξεις άνευ προηγουμένου βαρβαρότητας, με αμοιβή 1.000 ευρώ για όποιον οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Τι είναι οι άνεμοι τύπου foehn που «εκτινάσσουν» θερμοκρασία και πότε αναμένεται πτώση έως και 10 βαθμών - Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλια

Πανσέληνος Ιουλίου 2026: Πότε θα εμφανιστεί το «Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού»

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η προέλευση της ονομασίας της πανσελήνου του Ιουλίου – Τι φταίει για το μέγεθος και την πορτοκαλί απόχρωσή της

«Φέρτε φίλους στο Ντουμπάι και κερδίστε» – Το εμιράτο μοιράζει 700 ευρώ σε κατοίκους που προσκαλούν τουρίστες

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η κυβέρνηση διοχετεύει χρήματα για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που έχουν δεχτεί το πλήγμα του πολέμου

Διάρρηξη σπιτιού στον Βόλο εν ώρα διακοπών: Πήραν μέχρι και τα πιο απίθανα αντικείμενα

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν βήμα-βήμα τις κινήσεις των δραστών

Καύσωνας: Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στα όριά του το ηλεκτρικό σύστημα

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας διατηρείται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της μαζικής χρήσης κλιματιστικών