E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποια πάρκα της Αθήνας είναι ιδανικά για να αράξεις από το πρωί ως το βράδυ

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή ημέρα πάρκων που είναι σήμερα

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 23/5/2023 | 14:14

Ποια πάρκα της Αθήνας είναι ιδανικά για να αράξεις από το πρωί ως το βράδυ
@pediontouareos / instagram

Μπορεί να νομίζεις ότι η Αθήνα είναι μια πόλη γεμάτη τσιμέντο και καυσαέριο, ωστόσο η Αθήνα διαθέτει πολλά πάρκα, τα οποία είναι ιδανικά για να αράξεις από το πρωί ως το βράδυ. Είναι μικρές οάσεις χαλάρωσης και ξεκούρασης και παράλληλα αποτελούν πνεύμονα πρασίνου για την πόλη. Μπορείς να κάνεις βόλτα για να ξεφύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, μπορείς να αράξεις εκεί με την παρέα σου κάνοντας πικ-νικ (πάντα μαζεύοντας τα σκουπίδια πίσω σου), παίζοντας κάποιο παιχνίδι, για τρέξιμο ή κάποιο άθλημα ή απλά αντικαθιστώντας τις εξόδους σου σε μαγαζιά.

Στις 24 Μαΐου κάθε χρόνο, γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, η οποία διοργανώνεται από την Europarc, την Ομοσπονδία των Εθνικών Δρυμών και Πάρκων της Ευρώπης. Με αφορμή αυτό, συνέχισε να διαβάζεις για να βρεις τα πάρκα στην Αθήνα, όπου μπορείς να αράξεις από το πρωί ως το βράδυ.

Αισθητικό Δάσος Καισαριανής

Μια ανάσα μακριά από το κέντρο της πόλης θα βρεις αυτό το αισθητικό δάσος – πάρκο, που είναι ιδανικό για να περπατήσεις και να περάσεις χρόνο με τους φίλους σου ή με το κατοικίδιό σου, δίπλα στη φύση. Πρόκειται για το αισθητικό δάσος της Καισαριανής, γνωστό και ως το «σαλόνι του Υμηττού», που είναι μια προσεγμένη και καθαρή δασική έκταση. Πλάι στα ψηλά δέντρα και τα μικρά μονοπάτια, θα αράξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ παράλληλα, μπορείς να κάνεις μια μικρή στάση στο δημοτικό αναψυκτήριο.

Εθνικός Κήπος

O Εθνικός Κήπος απλώνεται σε 158 στρέμματα και βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας. Αν στην συνολική του έκταση προστεθεί και ο κήπος του Ζαππείου, τότε μιλάμε για 288 στρέμματα συνολικά. Είναι το πρώτο πάρκο που δημιουργήθηκε στην περίοδο της νεότερης Ελλάδας και αποτελεί τον πρώτο κήπο της πρωτεύουσας. Με χαρακτηριστικά ευρωπαϊκών πάρκων και αποτελούμενο από άριστες κηποτεχνικές διαμορφώσεις και πανέμορφα μονοπάτια, είναι ιδανικό για περίπατο όλες τις ώρες.

Πάρκο Ελευθερίας

Το Πάρκο Ελευθερίας είναι το τέλειο μέρος για μια χαλαρωτική απόδραση στο κέντρο της Αθήνας. Βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα σημεία της πόλης, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής και μπορείς να πας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εκεί θα βρεις και μία παιδική χαρά, ιδανική για να παίξουν οι μικροί της παρέας. Ενώ βρίσκεσαι μέσα στο πράσινο, από τη μία πλευρά θα υψώνονται τα ιστορικά κτίρια της πόλης και από την άλλη ένα καφέ-εστιατόριο πολύ καλά κρυμμένο.

Άλσος Περιστερίου

Είναι ένας καταπράσινος παράδεισος στα Δυτικά Προάστια και συγκεκριμένα στο Περιστέρι με πανύψηλα δέντρα και ωραίες περιπατητικές διαδρομές. Γεμάτο χρώματα κι αρώματα, υπό το τραγούδι των πουλιών, θα κάνεις τις βόλτες σου και είναι ένα πολύτιμο δώρο που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου. Μπορείς να αράξεις εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ με την αγαπημένη σου παρέα.

Πάρκο Στρατού Κατεχάκη

Δίπλα στη Λεωφόρο Κατεχάκη, υπάρχει μια τεράστια έκταση πρασίνου που είναι ιδανική για τη βόλτα όλης της οικογένειας. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του άλσους καλύπτεται κυρίως από γρασίδι και πλατιά  δρομάκια, ιδανικά για περπάτημα και ποδήλατο. Οι μεγάλες εκτάσεις γρασιδιού είναι ελκυστικές για παιχνίδι, αλλά και χαλάρωση. Σε αρκετά σημεία του υπάρχουν μεγάλα δέντρα με πυκνό φύλλωμα, που παρέχουν τη σκιά τους. Από εκεί θα μπορέσεις να δεις ελεύθερα τον μπλε ουρανό, κάτι που σπανίζει  στην Αθήνα, ενώ νοτιοανατολικά μπορεί κανείς να δει ολόκληρη την πλευρά του Υμηττού.

Πεδίον του Άρεως

Το Πεδίον του Άρεως είναι από τα πιο παλιά και όμορφα πάρκα της Αθήνας. Δε μπορεί να μην έχεις επισκεφθεί έστω μία φορά αυτό το πάρκο που βρίσκεται κυριολεκτικά στο κέντρο της πόλης. Το ανανεωμένο πλέον άλσος, διαθέτει αρκετά γλυπτά που τιμούν ήρωες και πεσόντες της πατρίδας μας. Επίσης, παρατηρώντας το εσωτερικό του, θα συναντήσεις χριστιανικούς ναούς αλλά και παιδικές χαρές. Στον καταπράσινο αυτό χώρο μπορείς να κάνεις βόλτες σου όλες τις ώρες της ημέρας.

Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνη Τρίτση

Το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνη Τρίτση βρίσκεται στο Ίλιον και είναι ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της Αθήνας. Μέσα του υπάρχουν πολλές διαδρομές, ιδανικές για χαλαρή βόλτα ή ποδήλατο. Εκτός από την πλούσια φύση ένα ακόμα χαρακτηριστικό του πάρκου είναι το υγρό στοιχείο, αφού περιλαμβάνει 6 τεχνητές λίμνες, που συνδέονται μεταξύ τους. Παράλληλα με αυτά, θα δεις και πλήθος πουλιών που βρίσκουν καταφύγιο στο πάρκο!

Στην επόμενή σου βόλτα στη φύση λοιπόν, προτίμησε αυτά τα πάρκα από το πρωί ως το βράδυ, για να πάρεις μια διαφορετική γεύση της Αθήνας!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού θα φας πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink Χτες
Υπάρχουν επιλογές για κεράσματα την περίοδο της Σαρακοστής κι όχι μόνο

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Eat + Drink 17.04.2024
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Μικροσκοπικά ουζερί για θαλασσινά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 16.04.2024
Ζέστη, ήλιος και διάθεση για εξόδους!

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 12.04.2024
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!

Η γειτονιά της Αθήνας που αποθεώνουν τα ξένα περιοδικά

Urban 11.04.2024
Συνδυάζει αβίαστα τη διαχρονική κομψότητα με τη σύγχρονη αίσθηση

4 εστιατόρια για να απολαύσεις τη λιακάδα στην ανοιξιάτικη Αθήνα

Eat + Drink 10.04.2024
Βάλτα οπωσδήποτε στη λίστα σου!

#JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου ‑ Δέλτα

Urban 09.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ17/04

5 μαγαζιά σε στοές της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς

Eat + Drink 05.04.2024
Βάλε αυτά τα μαγαζιά οπωσδήποτε στη λίστα σου!

4 προτάσεις για απογευματινό απεριτίβο στο κέντρο της Αθήνας

Eat + Drink 03.04.2024
Τώρα που ανοίγει ο καιρός βάλε τα στη λίστα σου, για μία έξοδο με άρωμα Ιταλίας!

Έκλεισε ένα από τα πιο γνωστά μπαρ της Θεσσαλονίκης: «Επειδή έτσι αποφάσισαν κάποιοι...»

Urban 31.03.2024
Τέλος εποχής για ένα από τα πιο γνωστά μπαρ της Θεσσαλονίκης, μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας