LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο 10χρονος που δολοφόνησε τον Νεοναζί πατέρα του

Τον πυροβόλησε με όπλο στο κεφάλι

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 24/5/2023 | 00:29

Ο 10χρονος που δολοφόνησε τον Νεοναζί πατέρα του

Ο νεαρός γιος ενός νεοναζί πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του, και ως εκ τούτου είναι υπεύθυνος για δολοφονία δεύτερου βαθμού, σύμφωνα με δικαστική απόφαση.

Ο Joseph Hall  ήταν 10 ετών όταν πυροβόλησε τον κοιμισμένο πατέρα του στο κεφάλι το 2011. Επειδή ο  Joseph ήταν τόσο νέος τη στιγμή της δολοφονίας, η υπόθεση εξαρτιόταν από το αν κατάλαβε ότι ο πυροβολισμός του πατέρα του, Jeffrey Hall, 32 ετών, ήταν λάθος.

Ο δικαστής, Jean P. Leonard του Ανώτερου Δικαστηρίου της κομητείας Riverside, είπε ότι μετά τον πυροβολισμό, ο Joseph έβαλε το όπλο κάτω από το κρεβάτι του. δεν έκλαψε όταν έφτασε η αστυνομία, παρόλο που άλλα μέλη της οικογένειας έκλαιγαν και η μαρτυρία έδειξε ότι μπορεί να είχε πει στη μικρότερη αδερφή του μέρες πριν ότι σχεδίαζε να πυροβολήσει τον πατέρα τους.

«Αυτές οι ενέργειες δείχνουν στο δικαστήριο ότι ήξερε ότι οι ενέργειές του ήταν λανθασμένες και δεν ήθελε να τον πιάσουν», δήλωσε ο δικαστής Leonard στο δικαστήριο.

Η δίκη, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013, αλλά καθυστέρησε για μήνες, πρόσφερε μια σπάνια ματιά στη ζωή ενός νεαρού αγοριού του οποίου η οικογένεια φιλοξενούσε μηνιαίες νεοναζιστικές συναντήσεις στο σπίτι τους.

Ο Joseph ήταν βίαιος από μικρό παιδί, σύμφωνα με μαρτυρίες, ξεκινώντας πριν ο πατέρας του ενταχθεί στο Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα. Ο Joseph χτύπησε τις αδερφές του και τη θετή του μητέρα, μαχαίρωσε τους συμμαθητές του στο σχολείο με μολύβια και μια φορά προσπάθησε να στραγγαλίσει έναν δάσκαλο με ένα καλώδιο τηλεφώνου. Αφού τον έδιωξαν από έξι σχολεία για βίαιη συμπεριφορά, η θετή του μητέρα, Christa McCary, και ο πατέρας του τον εκπαίδευσαν στο σπίτι.

«Ήταν πολύ παρορμητικός και πολύ βίαιος απέναντι στα άλλα παιδιά και τους δασκάλους», είπε η κ. McCary. «Χτυπούσε, κλωτσούσε, δάγκωνε, γρατζουνούσε, μαχαίρωνε με αιχμηρά αντικείμενα, χτυπούσε με αντικείμενα...».

Ο κ. Hall χτυπούσε επίσης τακτικά τον Joseph για χρόνια πριν από τη δολοφονία, είπε ο δικαστής. Καθισμένος ήσυχος στο δικαστήριο, ελαφρύς και ξανθός και φορώντας γυαλιά και πουκάμισο με κουμπιά, ο Τζόζεφ δεν έδειξε καμία ορατή αντίδραση όταν ο δικαστής διαπίστωσε ότι οι κατηγορίες εναντίον του - η κατηγορία για φόνο και μια κατηγορία για χρήση πυροβόλου όπλου - ήταν αληθινές.

Ο Matthew Hardy, ο δημόσιος συνήγορος που εκπροσώπησε τον Joseph, είχε υποστηρίξει ότι το περιβάλλον στο σπίτι του Hall εξυμνούσε τη βία και ότι, δεδομένου του νεαρού της ηλικίας του, ο Joseph δεν μπορούσε να κατανοήσει το σωστό από το λάθος. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο κ. Hardy έδειξε μια φωτογραφία του Joseph να κρατά ένα όπλο παιχνίδι, να χαιρετά ναζιστικά και να χαμογελά δίπλα σε έναν Klansman με κουκούλα.

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας, ο Joseph τράβηξε το όπλο 0.357 του πατέρα του - το οποίο ονόμασε «το κακό όπλο- από το ράφι στην κρεβατοκάμαρα των γονιών του.

Την ημέρα πριν από τη δολοφονία, ένας ρεπόρτερ παρευρέθηκε σε συγκέντρωση νεοναζί στο σπίτι του Hall. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Joseph  κάθισε ήσυχα στις σκάλες. Είπε ότι διασκέδαζε, επιδεικνύοντας μάλιστα μια νέα ζώνη που έφερε ναζιστικά διακριτικά.

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας, ο Joseph τράβηξε το όπλο 0.357 του πατέρα του - το οποίο ονόμασε «το κακό όπλο- από το ράφι στην κρεβατοκάμαρα των γονιών του. Πήγε κάτω, όπου ο πατέρας του κοιμόταν στον καναπέ, και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων