LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το μυστικό πίσω από το πιο διάσημο τραγούδι των The Smiths

Το αποκάλυψε ο Johnny Marr

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 24/5/2023 | 00:29

Το μυστικό πίσω από το πιο διάσημο τραγούδι των The Smiths
The Smiths

Το There Is A Light That Never Goes Out» είναι ένα από τα βασικά κομμάτια των The Smiths, ένα κομμάτι που αντιπαραβάλλει τέλεια τις εκπληκτικές κιθάρες του Johnny Marr με τον ζοφερό λυρισμό του Morrissey.

Παραδόξως, παρά το γεγονός ότι ήταν το πιο δημοφιλές τραγούδι των The Smiths όσον αφορά τα στοιχεία της πλατφόρμας ροής - έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 196 εκατομμύρια παιχνίδια μόνο στο Spotify - δεν κυκλοφόρησε ποτέ ως σινγκλ όσο η μπάντα ήταν μαζί. Μόλις το 1992, περίπου πέντε χρόνια μετά τον χωρισμό τους και έξι χρόνια μετά την εμφάνισή του στο The Queen Is Dead,  το τραγούδι κυκλοφόρησε τελικά ως single.

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι το «There Is A Light That Never Goes Out» θα ήταν ένας ύμνος, αλλά όταν το πρωτοπαίξαμε νόμιζα ότι ήταν το καλύτερο τραγούδι που είχα ακούσει ποτέ»«Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι το «There Is A Light That Never Goes Out» θα ήταν ένας ύμνος, αλλά όταν το πρωτοπαίξαμε νόμιζα ότι ήταν το καλύτερο τραγούδι που είχα ακούσει ποτέ», είπε ο Marr στο Select Magazine στο 1993, πριν αποκαλυφθεί ότι η εισαγωγή κλάπηκε από το εξώφυλλο των Rolling Stones του «Hitch Hike» του Marvin Gaye, το οποίο, με τη σειρά του, είχε επίσης εμπνευστεί από το The Velvet Underground για την εισαγωγή του «There She Goes Again».

Για την προσπάθεια επιστροφής τους, η προφανής επιλογή από τον δίσκο θα ήταν το «There Is A Light That Never Goes Out» και αυτό σκέφτηκε και το αφεντικό της Rough Trade, Geoff Travis, αλλά απορρίφθηκε από τον Johnny Marr που επέμεινε στο «Bigmouth Strikes Again».

Ο Marr θα αποκάλυπτε χρόνια αργότερα τον λόγο για τον οποίο ήθελε το "There Is A Light That Never Goes Out" να παραμείνει ως κομμάτι άλμπουμ. «Για πολύ καιρό δούλευα με την προϋπόθεση ότι θα έπρεπε πάντα να έχουμε ένα τραγούδι σε κάθε άλμπουμ που οι άνθρωποι έλεγαν: «Αυτό θα έπρεπε να είναι ένα σινγκλ». Αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν», είπε. Το “Reel Around the Fountain” ήταν αυτό για το πρώτο άλμπουμ και το “There Is A Light That Never Goes Out” για το The Queen Is Dead.

Το γεγονός ότι το τραγούδι δεν κυκλοφόρησε ποτέ ως σινγκλ εκείνη την εποχή "έδωσε" στη γοητεία του, παίρνοντας μια διάσταση «κρυμμένου μυστικού» μεταξύ των αληθινών θαυμαστών των Smiths το 1986 σε αντίθεση με σινγκλ όπως το «This Charming Man» ή το «How Soon Is Now?».

Θυμήσου το τραγούδι παρακάτω ...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ Προχτές
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ Προχτές
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!