E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Αραβας που ζούσε στο Καβούρι και γούσταρε τα μπουζούκια και τον Παναθηναϊκό

Όλη η Αθήνα μιλούσε για τον «κιμπάρη Αραβα»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 17/5/2023 | 01:03

Ο Αραβας που ζούσε στο Καβούρι και γούσταρε τα μπουζούκια και τον Παναθηναϊκό

Αν δεν έχεις δει την αθάνατη ελληνική ταινία με τον μοναδικό Κώστα Βουτσά, "Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ", κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δες την άμεσα. Όμως ο ρόλος που ενσάρκωσε καταπληκτικά ο αγαπημένος μας ηθοποιός , ήταν έμπνευση από έναν πραγματικό Άραβα που έζησε το Καβούρι.

Ο Σαούντ Αμπίν Αμπντουλαζί Αλ Σαούντ, για συντομία, Ιμπντ Σαούντ, το 1953 ήταν ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας. Έμεινε στον θρόνο για 11 χρόνια, όταν τον ανέτρεψε ο Φεϊζάλ, το 1964.

Μετά από περιήγηση σε πολλές πόλεις στην Ευρώπη, όπου αναζητούσε καταφύγιο, κατέληξε μαζί με τις 10 γυναίκες του, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Καβούρι σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο της εποχής.

Μπορεί να ήταν έκπτωτος...αλλά η οικονομική του ευχέρεια ήταν παρομοιώδης για την Αθήνα της εποχής εκείνης.

Σύντομα όλη η πόλη μιλούσε για τον "κιμπάρη" Άραβα, και οι σερβιτόροι στα νυχτερινά κέντρα όπου σύχναζε παρακαλούσαν να καθήσει ο πρίγκηπας στο πόστο τους για να βγάλουν τα λεφτά ενός μήνα σε φιλοδώρημα.

Είχε δικιά του σουίτα στο Χίλτον, ενώ όπως λένε περίπου 200 οικογένειες έβγαζαν μεροκάματο από τον γαλαντόμο Άραβα που αγάπησε την Ελλάδα και την ανεμελιά της.

Εκτός από μποέμ νυχτερινός τύπος ήταν και λάτρης του ποδοσφαίρου και κάθε Κυριακή τον έβρισκες στις κερκίδες του Παναθηναικού.

Για χάρη του η τότε κυβέρνηση μετέτρεψε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στο Μοναστηράκι, σε τζαμί, για να μπορεί να προσεύχεται.

Δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή το 1969 μετά από έμφραγμα και η σορός του μεταφέρθηκε στην Σαουδική Αραβία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το παλαιότερο ρολόι «μετρά» 600 χρόνια ζωής και αν σταματήσει ... μια πόλη κινδυνεύει!

Νέα Εποχή 11.01.2026
Ένα μεσαιωνικό θαύμα που συνδυάζει επιστήμη, θρύλους και ιστορία

Η ζωή στο πιο απομακρυσμένο νησί του κόσμου

Stories 11.01.2026
Μόλις 236 κάτοικοι ζούνε εκεί

Το διεθνές αεροδρόμιο που έχει μόνο 7 επιβάτες την ημέρα

Stories 11.01.2026
Μια αποτυχία 209 εκατομμυρίων δολαρίων

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία της 6χρονης «βασίλισσας της ομορφιάς»

Ιστορικά 11.01.2026
Η JonBenét Ramsey βρέθηκε τα Χριστούγεννα του 1996 δολοφονημένη στο κελάρι του σπιτιού της

H γυναίκα που επέβλεψε την κατασκευή της πασίγνωστης γέφυρας του Μπρούκλιν το 1883

Πρόσωπα 11.01.2026
Η Emily Roebling έπαιξε σημαντικότατο ρόλο σε ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα του 19ου αιώνα

Γιατί οι άνδρες πιάνουν τον καβάλο τους τόσο συχνά;

Πρόσωπα 11.01.2026
Υπάρχουν αρκετές εξηγήσεις γι’ αυτό και για τους εφήβους και για τους ενήλικε άνδρες

Margaret Keane, η ζωγράφος που μήνυσε τον άντρα της για να αναγνωριστεί η δουλειά της

Πρόσωπα 11.01.2026
Εκείνος υποστήριζε ότι οι πίνακές της ήταν δικοί του