E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που αρωματίζουν υπέροχα το σπίτι

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να αντικαταστήσεις τα αποσμητικά χώρου με κάποια φυτά μέσα στο σπίτι σου;

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 27/5/2023 | 00:56

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που αρωματίζουν υπέροχα το σπίτι
Φωτογραφία αρχείου / envato

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δίνουν μία πράσινη νότα στο σπίτι, δημιουργώντας ένα zen περιβάλλον. Παράλληλα όμως μπορούν να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα και να αρωματίσουν ευχάριστα το χώρο, αλλάζοντας το κλίμα του σπιτιού. Ποια φυτά έχουν αυτές τις εξαιρετικές ικανότητες;

Λεβάντα

Φωτογραφία αρχείου / envato

Είναι ένα από τα σχετικά “εύκολα” αρωματικά φυτά εσωτερικού χώρου που έχει συνδυαστεί άρρηκτα με το υπέροχο μοβ χρώμα της. Χρειάζεται ήλιο, καλή ροή αέρα και όχι συχνό πότισμα. Τα άνθη της όταν αποξηρανθούν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν ένα ελαφρύ άρωμα στην ντουλάπα και τα συρτάρια.

 

Γαρδένια

Φωτογραφία αρχείου / envato

Το πιο «διάσημο» αρωματικό λουλούδι των ελληνικών σπιτιών. Ευαίσθητο και εντυπωσιακό καλλωπιστικό φυτό, που ξεχωρίζει για τα λευκά αρωματικά άνθη και τα γυαλιστερά, ζωηρόχρωμα και πολυετή φύλλα του (με αποδεδειγμένα χαλαρωτική επίδραση). Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το άρωμά της μπορεί να ανακουφίσει από το στρες και τον πονοκέφαλο. Ωστόσο, να θυμάσαι ότι είναι ένα ομολογουμένως περίεργο φυτό όσον αφορά τη φροντίδα του. Απαιτεί να βρίσκεται σε φωτεινό μέρος, αλλά χωρίς άμεση έκθεση στον ήλιο και σε θερμοκρασία δωματίου. Αξίζει όμως, καθώς θα σε ανταμείψει με το γλυκό και κομψό του άρωμα!

 

Κρασούλα

Φωτογραφία αρχείου / envato

Αυτό το φυτό δεν απομακρύνει μόνο τις δυσάρεστες μυρωδιές αλλά και όλες τις τοξικές. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως το συγκεκριμένο φυτό κατάφερε να διώξει πάνω από 90% των πιο δυσάρεστων και τοξικών μυρωδιών μέσα σε 12 ώρες. Αν λοιπόν έχεις βάψει τον χώρο σου και θέλεις να ξεμυρίσει γρήγορα, τότε απλά αγόρασε το συγκεκριμένο φυτό! Η κρασούλα είναι εύκολη στην καλλιέργεια, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Θέλει ένα μέρος φωτεινό και προσήλιο.

 

Φυτό Αράχνη

Φωτογραφία αρχείου / envato

Στο εξωτερικό το αποκαλούν spider plant, λόγω του σχήματός του που μοιάζει με αράχνη. Αυτό το εκπληκτικό φυτό απομακρύνει πάρα πολλές δυσάρεστες οσμές αλλά και τις τοξικές σε μεγάλο βαθμό. Δεν αγαπά ιδιαίτερα το φως και τον ήλιο, για αυτό και αναπτύσσεται ιδανικά σε ημισκιερά σημεία όπου δε θα δέχεται απευθείας την ηλιακή ακτινοβολία.

Φτέρη 

Φωτογραφία αρχείου / envato

Η φτέρη είναι ένα φυτό που έχει την ικανότητα να απορροφά πολλές δυσάρεστες οσμές. Πολύς κόσμος επιλέγει να τη βάζει στο σπίτι του και ειδικά στο μπάνιο για να μην παραμένει στο χώρο καμία άσχημη μυρωδιά για παραπάνω από λίγα λεπτά. Είναι το ιδανικό φυτό για να ανανεώνεται η ατμόσφαιρα του μπάνιου εύκολα και γρήγορα.

 

Εσπεριδοειδή

Φωτογραφία αρχείου / envato

Τα φυτά του λεμονιού, του πορτοκαλιού και άλλων εσπεριδοειδών προσθέτουν ένα φρουτώδες άρωμα στο σπίτι σου. Μπορείς να τα βρεις σε γλάστρες μινιατούρες, οι οποίες χρειάζονται ήλιο και ζεστασιά για να σου χαρίσουν μικρά ευωδιαστά άνθη, που μυρίζουν ακριβώς όπως τα φρούτα τους.

 

Ορχιδέα

Φωτογραφία αρχείου / envato

Το πανέμορφο αυτό λουλούδι, με τις τόσες πολλές παραλλαγές σε μορφολογία και αποχρώσεις, διαθέτει σε ολόκληρο τον κόσμο φανατικούς λάτρεις. Είναι κατάλληλο για σαλόνι ή γραφείο, γιατί πέρα από την ομορφιά του, έχει υπέροχη μυρωδιά!

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα