E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η τραγική ιστορία της πανέμορφης γυναίκας που είχε σχέση με τους πιο διάσημους άντρες των 70s

Ήταν διάσημη τραγουδίστρια και συνθέτης, αλλά έγινε γνωστή για τις σχέσεις της

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 12/5/2023 | 00:10

Η τραγική ιστορία της πανέμορφης γυναίκας που είχε σχέση με τους πιο διάσημους άντρες των 70s

Η Carly Simon γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1943 στη Νέα Υόρκη και είναι κόρη του Richard Simon, συνιδρυτή της Simon & Schuster και μεγάλωσε πλουσιοπάροχα, περιτριγυρισμένη από διασημότητες, όπως ο Albert Einstein και ο Rousevelt.

Όταν ήταν 7 χρονών, ο γιος οικογενειακών τους φιλών, ο Billy, ήταν 16 ετών και την επισκεπτόταν συχνά στην πόλη. Μίλησε στη νεαρή Carly για μια σουηδική ταινία που είχε δει με γυμνό. Την παρότρυνε να κάνει μια βουτιά γυμνή στην πισίνα του σπιτιού και στη συνέχεια, της είπε ότι θα ήταν «πιο άνετα στα γόνατά της». Η Carly το είπε τελικά στη μητέρα της. Το αποτέλεσμα; Ο Billy εκδιώχθηκε - για ένα μήνα. «Το μεγαλύτερο μυστικό και η ματαιοδοξία της οικογένειας Simon ήταν να επιμείνει ότι τίποτα δεν πήγαινε λάθος όταν, στην πραγματικότητα, ήταν τόσα πολλά λάθος και κανένας από τους γονείς μου δεν το ανέχονταν», γράφει η Simon. Ήθελε να το κρατήσει μυστικό και το έκανε για πολλά χρόνια.

Ένας απόμακρος πατέρας

Ο Richard L. Simon, ο συνιδρυτής των Simon & Schuster, ήταν μια σκοτεινή, μοναχική φιγούρα που διοχέτευσε την κατάθλιψή του στις έντονες ερμηνείες του Rachmaninoff. Περιθωριοποιημένος στη δουλειά και απατημένος από τη σύζυγό του, ο Simon πέθανε πριν από τα 16α γενέθλια της κόρης του. Αλλά όχι προτού τη στριμώξει με τα αισθήματα ανεπάρκειας που θα καθόριζαν τις μετέπειτα σχέσεις της. «Μετά από δύο κόρες, βασιζόταν σε έναν γιο, έναν άντρα διάδοχο που θα ονομαζόταν Carl. Όταν γεννήθηκα, αυτός και η μαμά πρόσθεσαν απλώς ένα y στη λέξη, σαν έξτρα χρωμόσωμα: Carly.

Τραύλισμα πριν τραγουδήσει

Ως κορίτσι, η Simon ετοιμαζόταν να εμφανιστεί σε μια οικογενειακή παραγωγή του "Little Women" όταν, ξαφνικά, εμφανίστηκε ένα τραύλισμα. Επιδεινώθηκε μέχρι που, τελικά, στο τραπέζι του δείπνου πάλεψε να πει «πέρασε το βούτυρο». Η μητέρα της έκανε μια πρόταση. «Carly, αγαπητή, δοκίμασε να το τραγουδήσεις». Ο Γερμανός λογοθεραπευτής της την έβαλε επίσης να τραγουδήσει μέσω του τραυλίσματος. Αργότερα, όμως, το άγχος της Simon στη σκηνή οδήγησε σε μια κατάρρευση στις αρχές της δεκαετίας του '80 κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Πίτσμπουργκ και έμεινε για χρόνια μακριά από το προσκήνιο.

Οι άντρες της ζωής της

Πέρασαν πολλοί άντρες από τη ζωή κι από το κρεβάτι της Carly, με κάποιους να της φέρονται με απόλυτη ασέβεια, ακόμα και κακοποιητικά. Ο Warren Beatty, ο Kris Kristofferson, ο Crichton, ο Cat Stevens, ο σκηνοθέτης Bob Rafelson, ο αδελφός του Rafelson, Don, ο Άγγλος playboy Willie Donaldson, ο μπασίστας των Yardbirds, Paul Samwell-Smith, ο Jack Nicholson και ο μελλοντικός παραγωγός των REM, Scott Litt ήταν μερικοί από αυτούς. Η Simon στο παρελθόν κατονόμασε και τους ηθοποιούς John Travolta και Albert Finney και του αστέρα του μπέιζμπολ Keith Hernandez. Ο Mick Jagger που συνήθως αναφέρεται ως πρώην σύντροφος, έχει μια πιο ασαφή θέση στη λίστα και στη ζωή της. Με τον τραγουδιστή και συνθέτης James Taylor έμεινε μια δεκαετία και απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, ενώ το 1986 παντρεύτηκε έναν ποιητή, τον James Hart και χώρισαν το 2007.

Το 1993 η Simon υπεβλήθη σε μαστεκτομή, λόγω του καρκίνου που εμφανίστηκε στο στήθος της. Σήμερα είναι 79 ετών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ιστορικό πρόσωπο που μπήκε στο φρενοκομείο για τις απόψεις του και ο οξύμωρος τρόπος θανάτου του

Πρόσωπα 01.05.2024
Απλώς προσπαθούσε να βοηθήσει τους ασθενείς να ζήσουν και γελοιοποιήθηκε δημόσια γι` αυτό

Γιατί προφέρουμε λάθος το πραγματικό όνομα του Ιησού

Ιστορικά 01.05.2024
Το όνομα χάθηκε στη μετάφραση

Ποιος σκοτώνει τους influencers στο Ιράκ;

Stories 01.05.2024
Η καταστολή της διαδικτυακής ελευθερίας

Εκκλησίες που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα

Αρχιτεκτονική 01.05.2024
Αν ποτε βρεθείς σε μια από αυτές θα καταλάβεις γιατί οι παραλιακές εκκλησίες κατέχουν ιδιαίτερη θέση στις καρδιές μας

Η ιστορία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ιστορικά 01.05.2024
Η 1η Μαΐου του 1886 και η εργατική γιορτή

Πώς μια θεωρία συνωμοσίας προέβλεψε τον θάνατο του διαδικτύου

Νέα Εποχή Χτες
Η «Θεωρία του Νεκρού Διαδικτύου» υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά μια πρόσφατη έκθεση της Imperva υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει περισσότερη αλήθεια πίσω από τoν μύθο

Πλάτωνας: Πώς πέρασε το τελευταίο βράδυ της ζωής του ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της ιστορίας

Ιστορικά Χτες
Φιλόξενος, αλλά και επικριτικός μέχρι τέλους ήταν ο μεγάλος φιλόσοφος Πλάτωνας τις τελευταίες ώρες της ζωής του, όπως αποκαλύπτουν αποκρυπτογραφημένα αποσπάσματα από έναν πάπυρο που ήρθαν πρόσφατα στο φως

Ποια ήταν τελικά η Μαρία η Μαγδαληνή: Η μεγάλη παρεξήγηση με τη ζωή της

Ιστορικά Χτες
Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή και η εσφαλμένη ταύτιση της με άλλα πρόσωπα

5 τρόποι που οι άνθρωποι ξυπνούσαν πριν τα ξυπνητήρια

Ιστορικά Χτες
Πάντα υπήρχε αυτή η ανάγκη

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά Χτες
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;