E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η αλλαγή στο Airbnb στο Παρίσι, που θα αλλάξει τα δεδομένα παγκοσμίως

Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες πόλεις;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 8/5/2023 | 00:05

Η αλλαγή στο Airbnb στο Παρίσι, που θα αλλάξει τα δεδομένα παγκοσμίως
Φωτογραφία από Tim Gouw

Όποιος ζει σε κάποια μεγάλη πόλη, ειδικά σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό, τότε θα θα έχει βιώσει το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη στέγαση, από τότε που οι ιδιοκτήτες προτιμούν να διαθέτουν τα ακίνητά τους για μίσθωση λίγων ημερών.

Τα σπίτια για ενοικίαση, έχουν γίνει είδος προς εξαφάνιση, και όσα υπάρχουν οι τιμές τους έχουν φτάσει στα ύψη, οδηγώντας σε απόγνωση τους ενοικιαστές. Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, είναι μόνο μερικές από τις πόλεις στη χώρα μας, όπου οι ενοικιαστές ζούνε με το άγχος της ειδοποιήσης πως θα πρέπει να αφήσουν το σπίτι τους, γιατί ο ιδιοκτήτης θα το δουλέψει σαν Airbnb.

Το ίδιο συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Παρίσι, Βουδαπέστη, Βαρκελώνη, Ρώμη, έχουν μετατραπεί σε πόλεις όπου οι μόνιμοι της κάτοικοι πλέον ζούνε στα περίχωρα, αφού όλοι οι ιδιοκτήτες προτιμούν τις μισθώσεις μερικών ημερών, αφού τα κέρδη τους είναι τεράστια.

Οι εξώσεις στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 35% και όσοι τη γλύτωσαν το πλήρωσαν ακριβά, αφού τα ενοίκια έχουν αυξηθεί πάνω από 20%.

Τώρα ο δήμος του Παρισιού, προσπαθώντας, να βάλει τέλος στην αλλαγή που συμβαίνει στη πόλη, αποφάσισε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μειωθούν τα σπίτια Airbnb.

Θα επιτρέπει ένα συγκεκριμένο ποσοστό σε κάθε τετράγωνο όπου τα σπίτια θα μπορούν να ενοικιάζονται με βραχεία μίσθωση, και θα επιβάλλει πρόστιμο σε όσους δεν ακολουθούν το νόμο.

Θα εξαιρούνται μόνο όσοι νοικιάζουν μέχρι και 120 ημέρες το χρόνο, ενώ περιορισμοί θα μπούνε και σε ακίνητα που δεν είναι δηλωμένα ως επαγγελματικοί χώροι.

Οι κοινωνιολόγοι κάνουν λόγο για ένα τεράστιο πρόβλημα, αφού η εσωτερική μετανάστευση, θα αλλοίωσει την εικόνα των πόλεων, ενώ αυξάνονται και οι κοινωνικές ανισότητες, λόγω αύξησης του κόστους στέγασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απαγορεύεται ο χορός: Η ευρωπαϊκή χώρα που έχει αυστηρά μέτρα τη Μεγάλη Παρασκευή

Νέα Εποχή 09.04.2026
Γιατί ένα από τα πιο αυστηρά μέτρα περιορίζει τη διασκέδαση και επιβάλλει απόλυτη ηρεμία σε δημόσιους χώρους

Γιατί βάφουν οι Έλληνες τα αυγά κόκκινα το Πάσχα: Η ιστορία και η παράδοση που κρατά αιώνες

Stories 09.04.2026
Από τη θρησκευτική σημασία μέχρι το παιχνίδι του τσουγκρίσματος: όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το κόκκινο αυγό

Η οικογένεια Νεοζηλανδών που ζει χωρίς στομάχι

Stories 09.04.2026
H δύσκολη απόφαση που σώζει ζωές

Το τέλος των managers όπως τους ξέραμε: Όταν η AI μπαίνει στη μέση, αλλάζει όλο το παιχνίδι

Νέα Εποχή 09.04.2026
Η επόμενη μέρα στη δουλειά δεν έχει ιεραρχίες

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Πάσχα 09.04.2026
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Εντυπωσιακά έθιμα για τη γιορτή του Πάσχα στην Ελλάδα

Πάσχα 09.04.2026
Σε όλες τις περιοχές της χώρας

Το χωριό όπου φτιάχνεις μόνος σου τον καφέ: Η ελληνική εμπειρία που μοιάζει απίστευτη

Νέα Εποχή Χτες
Σε ένα σχεδόν εγκαταλελειμμένο σημείο της Αρκαδίας, ένα καφενείο χωρίς καφετζή επαναπροσδιορίζει την έννοια της φιλοξενίας

Το πιο απίθανο πασχαλινό έθιμο της Ευρώπης δε βάφει αυγά ‑ Φτιάχνει γιγάντια ομελέτα και τη μοιράζει σε χιλιάδες ανθρώπους

Νέα Εποχή Χτες
Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Σε αυτό το μέρος σπάνε 15.000 για μία και μόνο ομελέτα