E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η τεχνική του φλερτ που θα έχει σίγουρο αποτέλεσμα

Τι έδειξε νέα έρευνα που συμφώνησε με τις παλαιότερες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/4/2023 | 01:57

Η τεχνική του φλερτ που θα έχει σίγουρο αποτέλεσμα
Photo by Jed Villejo on Unsplash

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εμπιστεύθηκαν εγχειρίδια που υπόσχονταν επιτυχημένο φλερτ, αλλά οδηγήθηκαν στην αποτυχία. Λέτε ότι όλοι όσοι τα καταφέρνουν να είναι προικισμένοι από τη φύση;

Όπως λένε Αμερικανοί και Νορβηγοί επιστήμονες, ίσως θα πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία στον εαυτό σας. Στη μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο Evolutionary Psychology, η επιτυχία εξαρτάται από το φύλο αλλά και τις βλέψεις και τις βλέψεις που έχει ο καθένας, και αν και δεν υπάρχουν ακριβείς οδηγίες, υπάρχουν κάποια πολύτιμα υλικά, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουν όσοι ενδιαφέρονται.

«Άνδρες και γυναίκες φλερτάρουν για να τραβήξουν την προσοχή του ατόμου που επιθυμούν με στόχο τη σeξουαλική επαφή ή μια πιο ρομαντική σχέση», σχολιάζει ο Δρ Leif Edward Ottesen Kennair, καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας. Το φλερτ είναι τα ερωτικά σινιάλα που στέλνει ο καθένας στο αντικείμενο του πόθου του και να το κατακτήσει, τα οποία είναι λεκτικά ή εξωλεκτικά όπως λέει ο καθηγητής Ψυχολογίας, T. Joel Wade.

Όσον αφορά το φλερτ ανδρών και γυναικών υπάρχει «διαφορετικός στόχος, διαφορετική προσέγγιση». Για να το διαπιστώσουν, οι επιστήμονες ζήτησαν από 1.000 φοιτητές σε Νορβηγία και ΗΠΑ να βάλουν βαθμό σε 40 διαφορετικούς τύπους φλερτ, με σκοπό είτε τη μακροχρόνια είτε τη σύντομη ερωτική σχέση, αν το φλερτ προερχόταν από άντρα ή γυναίκα.

Η ηλικία, στοιχεία της προσωπικότητας των συμμετεχόντων όπως η εξωστρέφεια και η θρησκευτικότητα καθώς και η προθυμία για σχέση ή η πόσο «πιάνουν» στην αγορά των επίδοξων εραστών, δεν επηρέασαν την αξιολόγηση των στρατηγικών φλερτ αλλά «ενδεχομένως να συμμετέχουν στον τρόπο που επιλέγουμε να φλερτάρουμε», επεσήμανε ο καθηγητής και μέλος της ερευνητικής ομάδας, Δρ Mons Bendixen.

Σύμφωνα με τα ευρήματα οι γυναίκες που επιθυμούν σύντομες ερωτικές σχέσεις εκτιμούν σινιάλα που δείχνουν σeξουαλική διαθεσιμότητα, ενώ το ίδιο θα εκπέμψουν και οι ίδιες. Μια πιο φιλική προσέγγιση, όπως φιλί στο μάγουλο ή αγκαλιά, θα οδηγήσει σε αποτυχία στην προκειμένη περίπτωση.

Από την άλλη, οι άντρες που θέλουν μακροχρόνια σχέση θα πρέπει να δείξουν γενναιοδωρία και προθυμία να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία της, κάτι που εκείνοι που αποζητούν σύντομες ερωτικές σχέσεις δεν χρειάζονται.

Η Νο1 στρατηγική, που είναι εγγυημένη, είναι συγκεκριμένη. Και τα ευρήματα αυτής της έρευνας συμφώνησαν με εκείνα παλαιότερων μελετών, για ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που έχει προσδιοριστεί δεκάδες φορές ως το καλύτερο όπλο για το επιτυχημένο φλερτ.

Κι αυτό είναι το χιούμορ, δηλαδή η ικανότητα να κάνεις τους άλλους είτε να γελούν είτε να χαμογελούν, ψηφίστηκε από όσους συμμετείχαν και ειδικά τις γυναίκες, ως η εγγυημένη μέθοδος για τα άτομα που προσβλέπουν σε μακροχρόνια σχέση και σταθερότητα.

Αν λοιπόν σας διακατέχει αμηχανία όταν φτάνει η στιγμή να προσεγγίσετε το άτομο που σας ενδιαφέρει, φορέστε το καλύτερο χαμόγελό σας, διατηρήστε την επαφή με το βλέμμα και αξιοποιήστε τη δοκιμασμένη και επιτυχημένη τεχνική του χιούμορ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

Λινό παντελόνι: Είναι αυτό που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style 29.04.2024
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς