E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πού τρώμε Ινδικό στην Αθήνα; Σημείωσε αυτές τις διευθύνσεις

Για εσένα που αγαπάς τις διαφορετικές κουζίνες

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 30/4/2023 | 00:12

Πού τρώμε Ινδικό στην Αθήνα; Σημείωσε αυτές τις διευθύνσεις
@indianchef_athens / instagram

Ινδικό στην Αθήνα μπορείς να βρεις κυριολεκτικά παντού και αν δε το πιστεύεις δες τις παρακάτω διευθύνσεις για να πάρεις ιδέες για την επόμενη έξοδό σου! Ίσως να έχεις ταυτίσει το ινδικό φαγητό με την καυτερή πικάντικη και βαριά γεύση και δεν έχεις άδικο αφού οι Ινδοί αγαπούν ιδιαίτερα τα μπαχαρικά. Έτσι τα χρησιμοποιούν και στις συνταγές τους. Κάρυ, κάρδαμο, κουρκουμάς, σκόρδο, κύμινο, πιπερόριζα, τσίλι, γαρύφαλλο, κανέλα, καθώς και το αγαπημένο garam masala. Όλα αυτά συνθέτουν ιδιαίτερες γεύσεις, ενώ παράλληλα έχουν θεραπευτικές ιδιότητες! Όσο για το πόσο καυτερό είναι το ινδικό φαγητό, αυτό εξαρτάται από τις δικές σου προτιμήσεις και πόσο αντέχει το στομάχι σου!

Όπως και να ‘χει, η ινδική κουζίνα έχει μεγάλη ιστορία και παράδοση που μετράει πάνω από 5.000 χρόνια. Αν θες να απολαύσεις αυθεντικές ινδικές γεύσεις στην Αθήνα, τσέκαρε τις παρακάτω διευθύνσεις.

Pink Elephant

Ένα ινδικό εστιατόριο που άνοιξε το 2011 στο Χαλάνδρι και πρόσφατα επεκτάθηκε και σε δεύτερο κατάστημα στην καρδιά της Αθήνας, στα Εξάρχεια. Εκεί, θα βρεις καθημερινά δεκάδες συνταγές με φρέσκα υλικά, ιδιαίτερα μπαχαρικά και εξωτικά φρούτα. Δε θα απολαύσεις μόνο τα παραδοσιακά ινδικά καυτερά πιάτα αλλά και πολλές άλλες βελούδινες, φρουτώδεις και δροσερές γεύσεις για όλα τα γούστα! Μη χάσεις το Botti Mutton αρνάκι, μαριναρισμένο σε κύμινο και ινδικά βότανα και μπαχαρικά!

Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι | Δερβενίων 4Α, Αθήνα

Dosa House

Απευθείας από το Νέο Δελχί, το στέκι αυτό έχει φέρει το ινδικό street food στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Θεάτρου. Εκεί θα βρεις νόστιμα και ιδιαίτερα φαγητά. Η dosa, που είναι σαν κρέπα, είναι ένα τραγανό ρολό, vegan και gluten free από τη φύση του, αφού για να τη φτιάξουν αναμειγνύουν φακές και ρύζι. Τη σερβίρουν με πολλά διαφορετικά υλικά, αλλά η γέμιση που έχει πιστούς φανς είναι οι πατάτες masala: ένας πικάντικος πουρές από πατάτες, αρακά, τσίλι και μπαχαρικά. Θα φας την dosa και με chutney καρύδας, sambar (πηχτή σούπα με φακές, λαχανικά και ταμάρινδο) και καυτερό chutney ντομάτας, για να βουτήξεις μέσα το ζυμάρι. Μη χάσεις το ρόφημα mango lassi που φτιάχνουν με γιαούρτι και μάνγκο!

Θεάτρου 3, Αθήνα

BabaJi

Ακριβώς στο κέντρο της Αθήνας, το BabaJi, είναι ένα μικρό εστιατόριο με τρομερές γεύσεις! Πρέπει να το επισκεφθείς για να απολαύσεις την εμπειρία του ινδικού street food. Θα φας σουβλάκι με κοτόπουλο tikka μέσα σε πίτα naan, φαλάφελ, samosas και βεβαίως, φακές ή ρεβίθια μαγειρεμένα με τρόπο που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει!

Νίκης 11, Σύνταγμα

Little India

Ένα χαριτωμένο ινδικό εστιατόριο με έναν μικρό ελέφαντα και διακόσμηση γεμάτη λουλούδια, όπου θα απολαύσεις ινδικές παραδοσιακές πίτες, που ψήνονται στον φούρνο ταντούρ, τα λεγόμενα νάαν, που υπάρχουν σε πολλές γευστικές παραλλαγές. Τα αγαπημένα του μενού είναι το κοτόπουλο με τις παραδοσιακές σάλτσες, όπως κάρυ (φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, μπαχαρικά), μασάλα (κρέμα γάλακτος, αμύγδαλα, σάλτσα ντομάτας, σαφράν) ή την καυτερή τσίλι (πράσινο τσίλι και μυρωδικά).

Δοκίμασε και το κοτόπουλο ταντούρι, δηλαδή μπούτι κοτόπουλου μαριναρισμένο σε γιαούρτι, τζίντζερ, σκόρδο, λεμόνι και ινδικά μπαχαρικά. Θα βρεις και αρκετές vegan επιλογές, όπως για παράδειγμα το εντυπωσιακό Νταλ Τσάνα, τις ινδικές κίτρινες φακές με μπαχαρικά, ενώ όλες τις σάλτσες μπορείς να τις συνδυάσεις με λαχανικά ή με το επικό γλυκό τηγανητό μπασμάτι με σαφράν, κάσιους, σταφίδες και αρωματικά μπαχαρικά.

Π. Ιωακείμ & Κρήνης 2, Νέα Ερυθραία

Jaipur Palace

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά ινδικά εστιατόρια της Αθήνας. Μέσα από τις ινδικές γεύσεις και  την εξαιρετική διακόσμηση θα σε ταξιδέψει έστω και για λίγο στην Ινδία. Θα βρεις ένα μενού άφθονο σε νόστιμα πιάτα τα οποία ετοιμάζονται από Ινδούς σεφ και είναι καυτερά, ενώ θα βρεις και πιο ήπιες εκδοχές. Πρέπει να δοκιμάσεις τις λαχταριστές σούπες λαχανικών, tandoori με το κρέας της επιλογής σου και φυσικά το δημοφιλές tikka masala!

Λεωφ. Συγγρού 121

Indian Chef

Απέναντι από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα δεις ένα από τα πιο αυθεντικά ινδικά εστιατόρια της Αθήνας. Σε μεγάλο χώρο και διακόσμηση που θυμίζει Ινδία, θα απολαύσεις πεντανόστιμα πιάτα.  Δοκίμασε το κοτόπουλο tikka, μαριναρισμένο σε γιαούρτι και τις πίτες που ψήνονται σε παραδοσιακό φούρνο tandoori. Στο μενού θα βρεις και πολλές χορτοφαγικές επιλογές, αφού η ινδική κουζίνα είναι σε μεγάλο βαθμό βασισμένη σε όσπρια και λαχανικά. Ένα σούπερ vegan πιάτο είναι οι μπάμιες masala!

Λεωφόρος Συγγρού 55, Αθήνα | Γρηγορίου Γυφτοπούλου 7, Χαλάνδρι

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτό το Instagram προφίλ αναζητά το καλύτερο σουβλάκι της χώρας

Food 16.05.2024
Πού θα φάμε το καλύτερο ελληνικό «βρώμικο»

Πως να φτιάξεις πίτσα με καρπούζι

Food 16.05.2024
Δεν είναι αυτό που ίσως καταλάβατε

Τι να φας πριν και μετά τη γυμναστική για να έχεις ενέργεια

Body+Mind 16.05.2024
Τα σνακ που θα σε βοηθήσουν πολύ

Φεστιβάλ Καννών: Οι πιο καλοντυμένες της βραδιάς

Style Χτες
Best dressed σε ένα από τα ωραιότερα μέρη

Τα 2 νέα μαγαζιά για να απολαύσεις το brunch σου στην Αθήνα

Eat + Drink Χτες
Για να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου!

Bikini Ready: Τι έρχεται φέτος στις τάσεις των μαγιό

Style Προχτές
Το 2024, ο κόσμος των μαγιό είναι έτοιμος για μια συναρπαστική εξέλιξη

Τροφές που είναι ασπίδα προστασίας για τα νεφρά μας

Body+Mind Προχτές
Δείτε γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας