E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρέθηκε τμήμα της πόρτας και της ουράς του Boeing 777

Σύμφωνα με Βιετναμέζους αξιωματούχους

Δημοσίευση 10/3/2014 | 00:00

Βρέθηκε τμήμα της πόρτας και της ουράς του Boeing 777

Σύμφωνα με Βιετναμέζους αξιωματούχους, βρέθηκε τμήμα της πόρτας και της ουράς του αεροσκάφους των Malaysia Airlines.

Οι Αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν πριν από λίγα λεπτά τον εντοπισμό τμημάτων του αεροσκάφους τύπου Boeing 777–200 της Malaysia Airlines. Οι αξιωματούχοι που είναι επιφορτισμένοι με το έργο του εντοπισμού του εξαφανισμένου αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο και των 239 επιβαινόντων έδωσαν στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία.

Σύμφωνα με τους Βιετναμέζους, τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν μπορεί να είναι τμήμα της πόρτας και κομμάτι από την ουρά του αεροσκάφους που έχει χαθεί από τα ραντάρ εδώ και περίπου δύο 24ωρα.

Λίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας είχε αναφέρει ότι δεν έχουν βρεθεί ίχνη από το εξαφανισμένο αεροσκάφος.

Μαλαισία: Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το Boeing να διαλύθηκε εν πτήσει. Όλα τα σενάρια ανοικτά, ακόμη και να εμπλέκονται Ουιγούροι στην εξαφάνισή του.

Οι Aρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στην πιθανότητα το αεροσκάφος να διαλύθηκε εν πτήσει, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η πτήση 370 της Malaysia Airlines χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε στα 35.000 πόδια στην περιοχή μεταξύ της Κουάλα Λουμπούρ και του Πεκίνου νωρίς χθες το πρωί, αλλά οι ομάδες έρευνας και διάσωσης δεν έχουν ακόμη εντοπίσει συντρίμμια στη θαλάσσια περιοχή πάνω από την οποία πετούσε το αεροσκάφος. Κάποια αντικείμενα που εντοπίστηκαν από ένα αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης του Βιετνάμ, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Βιετνάμ, δεν είναι βέβαιο ακόμη ότι συνδέονται με τη συγκεκριμένη πτήση και μόνο με το πρώτο φως της μέρας, όταν θα καταπλεύσουν στην περιοχή σωστικά πλοία, θα εξακριβωθεί η ταυτότητά τους.

«Το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να βρούμε συντρίμμια μέχρι τώρα, φαίνεται να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο ενδεχομένως να διαλύθηκε στα 35.000 πόδια», είπε η ίδια πηγή που συμμετέχει στις έρευνες στη Μαλαισία.

Αν το αεροπλάνο είχε καταπέσει ανέπαφο στη θάλασσα από αυτό το ύψος και διαλυόταν κατά την πρόσκρουσή του στην επιφάνεια της θάλασσας, τα σωστικά συνεργεία θα είχαν εντοπίσει συγκεντρωμένα κάποια συντρίμμια, εκτίμησε η ίδια πηγή.

Διατηρώντας την ανωνυμία του και απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να σημειώθηκε έκρηξη στο αεροσκάφος, ο ίδιος αξιωματούχος απάντησε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις δολιοφθοράς και ότι το Boeing θα μπορούσε να έχει διαλυθεί εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Παράλληλα, Μαλαισιανοί αξιωματούχοι εξετάζουν το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας και ανακρίνουν φρουρούς ασφαλείας και αξιωματικούς της υπηρεσίας μετανάστευσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, καθώς δεν αποκλείουν την πιθανότητα η εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines να συνδέεται με κάποια παραβίαση των κανόνων ασφαλείας του αεροδρομίου.

Τα σενάρια που θέλουν στο αεροσκάφος να εκδηλώθηκε αεροπειρατεία ή βομβιστική επίθεση πληθαίνουν, καθώς τουλάχιστον δύο επιβάτες του αποδείχτηκε ότι ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια.

Οι μαλαισιανές Αρχές, με τη βοήθεια του FBI, ερευνούν τις ταυτότητες τεσσάρων επιβατών, δήλωσαν στο Reuters δύο Μαλαισιανοί αξιωματούχοι, που γνωρίζουν τα της έρευνας.

Οι δύο ύποπτοι είχαν ευρωπαϊκά διαβατήρια –ενδεχομένως Ουκρανικά– και οι άλλοι δύο ένα κλεμμένο αυστριακό κι ένα ιταλικό, είπαν οι δύο πηγές. Εξάλλου, το BBC μετέδωσε ότι οι άνδρες που χρησιμοποίησαν τα κλεμμένα διαβατήρια είχαν αγοράσει το αεροπορικό τους εισιτήριο μαζί και θα ταξίδευαν στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η χρονική συγκυρία της εξαφάνισης του αεροπλάνου –μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία 29 ατόμων σε σιδηροδρομικό σταθμό της νοτιοδυτικής πόλης Κούνμινγκ της Κίνας– προκαλεί υποψίες ότι ένοπλοι από την κινεζική μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων μπορεί να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ένας από τους Μαλαισιανούς αξιωματούχους δήλωσε ότι οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ανάμειξης Ουιγούρων, επισημαίνοντας ότι Ουιγούροι απελάθηκαν στην Κίνα από τη Μαλαισία το 2011 και το 2012, επειδή διέθεταν πλαστά διαβατήρια.

Νωρίτερα, η αμερικανική εφημερίδα «New York Times», που επικαλείτο ανώτερο αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, υποστήριζε πως το Πεντάγωνο χρησιμοποίησε σύστημα δορυφόρων που καταγράφει ισχυρές λάμψεις στη Γη, με σκοπό να καταλάβουν αν σημειώθηκε έκρηξη στο σημείο που χάθηκε το αεροσκάφος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν φάνηκε καμία ισχυρή λάμψη που να επιβεβαιώνει την υποψία της έκρηξης, ενώ το Boeing βρισκόταν εν πτήσει από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Βαγγέλης Τρικεριώτης

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Ήταν ο εκδότης και ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Πρωτοπορία»

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Εισαγγελέας προτείνει παραπομπή σε δίκη των τεσσάρων αστυνομικών

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους ο σκοπός του εξωτερικού φυλακίου, η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια και ο εκφωνητής της Αμεσης Δράσης

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 45χρονη μητέρα που άφησε μόνη της στο σπίτι την 4χρονη κόρη της

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Η 45χρονη άφησε την 4χρονη κόρη της για περίπου δύο ώρες μόνη της στο σπίτι

Τραγωδία στη Βοστώνη: Ανδρας εγκλωβίστηκε σε κυλιόμενες σκάλες και πέθανε ‑ Αδιάφοροι οι περαστικοί

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Σοκ από το βίντεο που αποτυπώνει τον 40χρονο πατέρα δύο παιδιών να παγιδεύεται στις κυλιόμενες σκάλες του σταθμού

Ιαπωνία: Συνελήφθησαν δύο Αμερικανοί που εισέβαλαν στο κλουβί του viral πιθήκου Punch

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Ο ένας μπήκε στον χώρο των πιθήκων ενώ ο άλλος κατέγραφε βίντεο - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας μετά το περιστατικό

Ισπανία: Πυροβολισμοί στο Ελ Εχίδο με δύο νεκρούς και τέσσερις σοβαρά τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Ανάμεσα στους τραυματίες δύο ανήλικοι - το περιστατικό σημειώθηκε αργά τη Δευτέρα

Πάτρα: Βίαιος ξυλοδαρμός γυναίκας – Την χτύπησαν με κοτρώνες και την έριξαν σε χαντάκι

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Οι δράστες έσπασαν το παράθυρο του αυτοκινήτου της, την χτύπησαν άγρια και της άρπαξαν την τσάντα σε συντονισμένη επίθεση

Τραγωδία στο Περιστέρι: 38χρονος σκοτώθηκε μετά από παράσυρση

Ελλάδα 19.05.2026
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε σημείο με περιορισμένο φωτισμό

Μακελειό σε Ισλαμικό Κέντρο στο Σαν Ντιέγκο: Πέντε οι νεκροί, ανάμεσά τους οι δύο έφηβοι δράστες

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Τα κίνητρα και τις συνθήκες της νέας επίθεσης που συγκλονίζει τις ΗΠΑ ερευνούν οι αρχές

Η κόλαση του Αφγανιστάν: Πουλάνε τα παιδιά τους για να επιβιώσουν ‑ Μωρά πεθαίνουν από πείνα

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Η χώρα αντιμετωπίζει πλέον επίπεδα πείνας ρεκόρ

«Πάγωσε» στο παρά πέντε η επίθεση στο Ιράν – «Ή συμφωνία ή ολοκληρωτική επίθεση» λέει ο Τραμπ

Πολιτική 19.05.2026
Παρασκήνιο έντονων πιέσεων και διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Τεχεράνη - Νέα άνοδος του πετρελαίου

Ο Τσίπρας το… πάτησε: «Την άλλη Τρίτη θα ανοίξουμε πανιά σε νέους ορίζοντες»

Πολιτική 19.05.2026
«Στις 8 το βράδυ, στην Πλατεία Θησείου, θα τα πούμε πιο αναλυτικά»