E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η μυστική ζωή της Κιμ Τζου ‑ ε, της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν

Δεν ξέρουμε τίποτα για εκείνη και η ίδια έγινε γνωστή περισσότερο από τον Ντένις Ροντμαν

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 25/4/2023 | 02:15

Η μυστική ζωή της Κιμ Τζου ‑ ε, της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν

Το τελευταίο διάστημα η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν, του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, εμφανίζεται όλο και περισσότερο στις ειδήσεις. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και οι αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας άρχισαν ακόμη και να την αντιμετωπίζουν διαφορετικά, μεταβαίνοντας από τη συμπεριφορά της ως αγαπημένης πριγκίπισσας σε ένα άτομο με μεγάλο σεβασμό.

Αυτό θέτει το ερώτημα, μήπως η Κιμ Τζου-ε είναι ο επόμενος ηγέτης της Βόρειας Κορέας;

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, λίγα είναι πραγματικά γνωστά για την Κιμ Τζου-ε. Η διεθνής κοινότητα δεν γνώριζε καν το όνομά της μέχρι που διέρρευσε ο Ντένις Ρόντμαν, ένας μπασκετμπολίστας που έχει ιδιαίτερη σχέση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η σχέση του Ρόντμαν με τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας είναι τόσο ιδιαίτερη που είπε ακόμη και ότι είναι «φίλος για μια ζωή». Περίεργη επιλογή λέξεων για κάποιον που καταπιέζει εκατομμύρια και είναι υπεύθυνος για τους θανάτους χιλιάδων.

Επιστρέφοντας στην Κιμ Τζου-ε γνωρίζουμε ότι είναι περίπου δέκα ή έντεκα ετών. Δεν είχε εμφανιστεί δημόσια μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, περπατώντας χέρι-χέρι με τον πατέρα της καθώς επέβλεπε τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός από τους πυρηνικούς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της Βόρειας Κορέας.

Εκτός από αυτό, δεν γνωρίζουμε πολλά. Πιθανώς να έχει αδέρφια, ίσως δύο, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το καθεστώς του Κιμ είναι εξαιρετικά μυστικοπαθές για την οικογένειά τους, ιδιαίτερα για τους πιθανούς κληρονόμους και τους μελλοντικούς ηγέτες της Βόρειας Κορέας. Το γεγονός ότι ο Κιμ την δείχνει τόσο δημόσια και την παρελαύνει σε βίντεο είναι ελαφρώς ασυνήθιστο για τη Βόρεια Κορέα.

Το καθεστώς Κιμ λατρεύει να υπαγορεύει ακριβώς τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι πολίτες του. Από μια λίστα με εγκεκριμένα κουρέματα μέχρι τα απαγορευμένα ξένα μέσα ενημέρωσης, υπάρχει σχεδόν ένας κανόνας σχετικά με τα πάντα στη Βόρεια Κορέα. Πρόσφατα που προστέθηκε σε αυτή τη λίστα τον περασμένο Φεβρουάριο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να ονομάζεται Κιμ Τζου-ε εκτός από αυτήν.

Αυτό ισχύει ακόμη και για άτομα που ονομάζονταν ήδη Τζου-ε.

Ένα νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ενημερώθηκε από ανώνυμες πηγές στο βορρά ότι οι γονείς με ένα κορίτσι που ονομάζεται Τζου-ε έχουν δεχτεί εντολή να αλλάξουν το όνομα της κόρης τους. Γνωρίζοντας τη Βόρεια Κορέα, αυτό δεν πρόκειται να τιμωρηθεί με ένα απλό πρόστιμο. Το αυταρχικό κράτος είναι γνωστό ότι βασανίζει και εκτελεί πολίτες για τις πιο απλές παραβάσεις.

Θα είναι η Τζου-ε ο επόμενος Πρόεδρος;

Πολλοί εικάζουν ότι ο λόγος αυτής της αλλαγής είναι ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν προετοιμάζει τη χώρα για την ενδεχόμενη πολιτική καριέρα της κόρης του. Ενώ ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει αναμφίβολα να έχει κάποιο αξίωμα στη χώρα, η ιδέα να είναι πρόεδρος της Βόρειας Κορέας φαίνεται λίγο τραβηγμένη.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ήταν, ιστορικά, ένα έθνος υπό την ηγεσία των ανδρών. Ο αρχικός ηγέτης της Βόρειας Κορέας ήταν ο Κιμ Ιλ Σουνγκ. Κυβέρνησε μέχρι τον θάνατό του, μετά τον οποίο ανήλθε στην εξουσία ο γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Ο θάνατος του Κιμ Γιονγκ Ιλ σηματοδοτήθηκε από την άνοδο του Κιμ Γιονγκ Ουν στην εξουσία και τη συνέχιση του καθεστώτος Κιμ.

Εικάζεται, και σχεδόν βέβαιο, ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει έναν ή δύο γιους, οπότε το να δώσει τη δάδα στον Κιμ Τζου Άε θα ήταν άνευ προηγουμένου. Επίσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλούσε αγώνα για την εξουσία. Σε μια χώρα που στην εξουσία ανεβαίνουν, κυρίως, άντρες είναι απορίας άξιον γιατί ο Κιμ έχει επιλέξει να εμφανίζεται δημόσια με την κόρη του και όχι με τον γιο του, που είναι και μεγαλύτερος σε ηλικία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η τρομακτική ιστορία πίσω από το πιο διάσημο άλυτο έγκλημα της Γερμανίας

Ιστορικά 18.05.2024
Η δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας παραμένει μυστήριο

H χορευτική φιγούρα που τραυματίζει τα παιδιά

Stories 18.05.2024
Η κύρια αιτία σοβαρών τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά της Κίνας

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 18.05.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Tα παμφορεία της Αθήνας: Τα πρώτα λεωφορεία που τα έσερναν άλογα

Ιστορικά 18.05.2024
Όταν η συγκοινωνία γινόταν με εξαντλημένα ζώα

10 φωτογραφίες που κυριολεκτικά «έγραψαν ιστορία»

Ωραίες Εικόνες 18.05.2024
Συνέβαλαν στην εξέλιξη μας

Το απίστευτα κομψό σπίτι της Emma Roberts

Αρχιτεκτονική Χτες
Υπέροχο και ζεστό

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης

Νέα Εποχή Χτες
Η κατάθλιψη επηρεάζει περίπου 280 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Από που βγήκε η λέξη «Τρελοκαμπέρω» που χρησιμοποιούμε

Πρόσωπα Προχτές
Η ιστορία πίσω από τη γνωστή έκφραση

Πώς η κλιματική αλλαγή άλλαξε την άνοιξη όπως την ξέρουμε

Νέα Εποχή Προχτές
Σαν να παραξένεψε ο καιρός

Ο διάσημος «δράκος» της Αθήνας που έγινε επεισόδιο σε πασίγνωστη σειρά

Stories Προχτές
Ο άντρας που σκορπούσε τρόμο στα 90s