E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καμπάνες τα μεσάνυχτα

Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν

Δημοσίευση 24/4/2023 | 16:42

Καμπάνες τα μεσάνυχτα
ΑΘΗΝΑ - Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν - Σκηνή Φρυνίχου
Ημερομηνίες: από 3/5/2023 έως 28/5/2023
ΜΑΙ 2023
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Ωρα προσέλευσης: 21:00
Διάρκεια: 80 λεπτά

Εισιτήρια από 12€


ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Η ομάδα RMS MATAROA μετά την περσινή επιτυχημένη παράσταση «Μικρό Αναρχικό Καλοκαίρι/Βαρκελώνη ’36», επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης για την πρώτη της αναμέτρηση με τον σαιξπηρικό κόσμο.

Ακολουθώντας την πορεία των εμφανίσεων του Φάλσταφ στα έργα «Ερρίκος ΙV», πρώτο και δεύτερο μέρος, «Ερρίκος V» και «Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ», επιχειρεί μια νέα αφήγηση της σαιξπηρικής ιστορίας που παραμερίζει το επικό και αναζητά το βαθιά ανθρώπινο.

Ο Φάλσταφ και ο πρίγκιπας Χάρρυ, διάδοχος του αγγλικού θρόνου, ζουν σαν κλέφτες κόντρα στους κανόνες του παλατιού, σπαταλώντας χρόνο και χρήμα στα καπηλειά του Ουίνδσορ. Η ανέμελη ζωή τους σταματά όταν ξεσπά νέα εμφύλια διαμάχη που απειλεί τον θρόνο του πατέρα του Ερρίκου. Οι δρόμοι τους χωρίζουν μόλις σημάνουν οι καμπάνες του πεπρωμένου και οδηγήσουν τον έναν στον θρόνο και τον άλλο στο θάνατo.

Ο εκρηκτικός και αμετροεπής Φάλσταφ, ένας από τους πιο αγαπημένους κωμικούς χαρακτήρες των σαιξπηρικών έργων, γίνεται ο μίτος για να οδηγηθούμε στο λαβύρινθο της ανθρώπινης ύπαρξης. Εμβαθύνοντας στα ψυχικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που τον κάνουν ταυτόχρονα ευχάριστο και απεχθή, ρήτορα και φαφλατά, κακότροπο και ευσυγκίνητο, αναζητάμε να κατανοήσουμε την πραγματική φύση του ανθρώπου. Ο Φάλσταφ γίνεται καθρέφτης του εαυτού μας και τολμά να πει δυνατά τις μύχιες σκέψεις μας, εκείνες που φροντίζουμε να κρύψουμε στο πλαίσιο της συνύπαρξης. Μέσα από τον παιγνιώδη χαρακτήρα της φάρσας επιχειρούμε να συνθέσουμε ένα σύγχρονο σκηνικό συμβάν, απαλλαγμένο από φοβίες και δογματισμούς.

Η ομάδα RMS MATAROA αποτελείται από τους Μάνο Βαβαδάκη, Στέλλα Βογιατζάκη, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Κατερίνα Παπανδρέου και Κωνσταντίνο Πλεμμένο. Συνεργάτες και φίλοι από το 2013, αποφάσισαν να συγκροτήσουν έναν σταθερό πυρήνα, μια καλλιτεχνική συντροφιά με κοινούς στόχους, αναζητώντας ένα συλλογικό τρόπο καλλιτεχνικής δημιουργίας, για ένα αύριο ανθρωποκεντρικό κι ένα θέατρο το οποίο απολαμβάνει μεγαλύτερη ελευθερία.

Σκηνοθεσία: Μάνος Βαβαδάκης

Δραματουργία/Απόδοση: RMS MATAROA

Σκηνικά/Κοστούμια: Τζίνα Ηλιοπούλου, Λίνα Σταυροπούλου

Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Νιάρρος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλιάννα Γιγουρτσή

Φωτογραφίες/Τρέιλερ: Στέλιος Παπαρδέλας

Παίζουν: Μάνος Βαβαδάκης, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Ελίνα Ρίζου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Μέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη – Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Thessaloniki #JobFestival 2025

Φεστιβάλ 11.11.2025
Ήρθε η ώρα σου για να βρεις δουλειά!

Κωστής Μαραβέγιας Pre‑Xmas Party

Μουσική 11.11.2025
«Μία ίσον καμία» λέει ο λαός, και συμφωνεί και ο Κωστής Μαραβέγιας!

Το 19ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest επιστρέφει για μια ακόμα μεγάλη γιορτή στη Χαλκίδα!

Σινεμά 03.11.2025
Η Χαλκίδα Υποδέχεται το 19ο Docfest: Ντοκιμαντέρ που Προκαλούν και Εμπνέουν

TYGA Live in Athens 2025

Μουσική 03.11.2025
ΑΘΗΝΑ27/12

Athens Halloween Festival: Το φεστιβαλ που έρχεται για να φέρει το Halloween στην Ελλάδα!

Φεστιβάλ 17.10.2025
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣαπό 30/10 έως 02/115

Open Secret Society Tour 2025: Dub Fx & Woodnote

Μουσική 15.10.2025
Support Act: SIGMATAF

Battle of the Best 2025

Φεστιβάλ 15.10.2025
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.14/12

ΤOYCON: Το παγκόσμιο φαινόμενο ήρθε και στην Ελλάδα!

Φεστιβάλ 13.10.2025
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 18/10 έως 19/108