E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H παμπόνηρη υπερμαραθωνοδρόμος που έκανε το ασύλληπτο

Είπαμε να βοηθιόμαστε, αλλά όχι κι έτσι (!)

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 23/4/2023 | 09:53

H παμπόνηρη υπερμαραθωνοδρόμος που έκανε το ασύλληπτο
Collage

Η Joasia Zakrzewski, μια καταξιωμένη δρομέας υπερμαραθωνίου από την Αυστραλία, βρέθηκε σε μπελάδες - της αφαιρέθηκε το χάλκινο μετάλλιο και το τρόπαιο που κέρδισε σε έναν πρόσφατο αγώνα 50 μιλίων, αφού οι διοργανωτές έμαθαν ότι είχε χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο για ένα μέρος της διαδρομής.

Σκεφτείτε να είστε κουρασμένοι και ο δρόμος να μην τελειώνει. Ε δεν θα πάρετε ένα ταξί να φτάσετε πιο γρήγορα; OXI αν είστε σε μαραθώνιο!

Η 47χρονη Joasia Zakrzewski τερμάτισε τρίτη στον αγώνα 2023 GB Ultras 50 μιλίων (80 χλμ) από το Μάντσεστερ στο Λίβερπουλ στις 7 Απριλίου και μάλιστα πόζαρε με το μετάλλιο και το τρόπαιό της αφού πέρασε τη γραμμή τερματισμού, παρόλο που γνώριζε πολύ καλά ότι είχε σπάσει το κανόνες του διαγωνισμού. Μετά την ανάλυση των δεδομένων GPX, οι διοργανωτές του αγώνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Zakrzewski είχε φτάσει σε ταχύτητα 35 mph (56km/h) κατά τη διάρκεια μιας σύντομης διαδρομής του αγώνα, γεγονός που την έκανε ταχύτερη από τον Usain Bolt, τον ταχύτερο άνθρωπο στην ιστορία.

Μετά από ανάκριση του προσωπικού του αγώνα, των μαρτύρων και της ίδιας της δρομέα, η Joasia Zakrzewski αποκλείστηκε και της αφαιρέθηκε το μετάλλιο επειδή επέβαινε στο αυτοκίνητο ενός φίλου κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Σκωτσέζα αθλήτρια με έδρα την Αυστραλία είπε στο BBC Σκωτίας ότι τα δεινά της ξεκίνησαν αφού πέταξε από την Αυστραλία το βράδυ πριν από τον αγώνα. Ένιωσε άρρωστη και βίωσε σοβαρό jetlag, αλλά αποφάσισε να λάβει μέρος στον υπερμαραθώνιο ούτως ή άλλως. Γύρω στα μισά του δρόμου, άρχισε να νιώθει σοβαρό πόνο στο ένα πόδι της και αποφάσισε να εγκαταλείψει τον υπερμαραθώνιο. Ήταν σε αυτό το σημείο που δέχτηκε να πάει λίγο παρακάτω...με το αυτοκίνητο ενός φίλου σε ένα σημείο ελέγχου αγώνα για να ενημερώσει το προσωπικό ότι εγκατέλειπε.

«Όταν έφτασα στο σημείο ελέγχου, τους είπα ότι εγκαταλείπω και ότι ήμουν στο αυτοκίνητο και κάποιος μου είπε...«θα μισήσεις τον εαυτό σου αν σταματήσεις», είπε η Zakrzewski στο BBC. «Συμφώνησα να συνεχίσω αλλά με μη ανταγωνιστικό τρόπο. Φρόντισα να μην προσπεράσω τη δρομέα μπροστά όταν την είδα, καθώς δεν ήθελα να ανακατευτώ στον δρόμο της».

Η Joasia Zakrzewski παραδέχεται ότι έκανε μεγάλο λάθος που δέχθηκε το χάλκινο μετάλλιο και το τρόπαιο για την τρίτη θέση, καθώς και χαμογελώντας για φωτογραφίες σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, αλλά ισχυρίζεται ότι δεν σκεφτόταν καθαρά εκείνη τη στιγμή, γιατί ήταν κουρασμένη και αδιάθετη. Η αθλήτρια έκτοτε επέστρεψε το μετάλλιο και το τρόπαιο και ζήτησε συγγνώμη από τον δρομέα του οποίου τη θέση διεκδίκησε.

Και αυτό είναι πραγματικά το κύριο πρόβλημα με την εξήγηση της Zakrzewski. Ακόμα κι αν όντως έκανε ένα ηλίθιο λάθος στη ζέστη της στιγμής, γιατί να μην βγει και να το παραδεχτεί αργότερα, ακόμα και μέρες μετά τον αγώνα; Αντίθετα, περίμενε να επικοινωνήσουν μαζί της οι διοργανωτές μετά την ανάλυση των δεδομένων GPX της και μόνο τότε παραδέχτηκε ότι οδήγησε σε αυτοκίνητο για περίπου 2,5 μίλια.

Το σκάνδαλο εξαπάτησης της Joasia Zakrzewski συγκλόνισε τη διεθνή σκηνή του τρεξίματος, καθώς είναι μια καταξιωμένη αθλήτρια με δεκάδες επιτεύγματα στο ενεργητικό της. Μόλις πριν από εβδομάδες, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα μίλια που έτρεξε μια γυναίκα σε 48 ώρες. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο