E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

7 γευστικές στάσεις στο Γύθειο

Για εσένα που σε λίγο θα αρχίσεις τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις, το Γύθειο και οι γύρω περιοχές είναι μια καταπληκτική ιδέα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 22/4/2023 | 01:21

7 γευστικές στάσεις στο Γύθειο
@kranai_meat_bar / instagram

Το Γύθειο είναι γεμάτο χρώματα, νησιώτικη αύρα, παραδοσιακά γραφικά κτίσματα και θάλασσα! Ένα τέτοιο σκηνικό ολοκληρώνεται άψογα με νόστιμα φαγητά και εστιατόρια που αξίζουν μια επίσκεψη. Και το φαγητό στο Γύθειο είναι αντάξιο της γοητείας του. Γι’ αυτό και τα ταβερνάκια και τα εστιατόριά του, έχουν φανατικούς οπαδούς και ντόπιους θαμώνες!

Δεν είναι λίγα τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και φαγητά που πρέπει να γευτείς αν επισκεφθείς το Γύθειο και τις γύρω περιοχές. Τσέκαρε παρακάτω, μαγαζιά για γευστικές στάσεις στο Γύθειο, που θα σε ενθουσιάσουν με τις νοστιμιές τους!

Δυόσμος

Ο Δύοσμος είναι η καλύτερη επιλογή, εάν ψάχνεις ένα μαγαζί για να πας με την οικογένειά σου ή για να δοκιμάσεις παραδοσιακά πιάτα αλλά με μοντέρνες και σύγχρονες πινελιές. Το μεζεδοποτείο, όπως θα ακούσεις να το λένε, θα σε ενθουσιάσει τόσο από εμφάνιση, όσο και γευστικά! Τα βασικά πιάτα του είναι το κοτόπουλο με πορτοκάλι, τα ντολμαδάκια αυγολέμονο, το ψαρονέφρι με μανιτάρια και το ριζότο μανιταριών και έχουν φανατικούς οπαδούς! Εκτός από αυτά θα βρεις και κορυφαία παραδοσιακά μαγειρευτά και φυσικά μανιάτικες χειροποίητες πίτες.

Ιωάννου Γρηγοράκη 20, Γύθειο

Παλίρροια

Δε γίνεται να πας στο Γύθειο και να μην επισκεφθείς έστω μία ψαροταβέρνα. Η Παλίρροια είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις και θα σιγουρευτείς μόλις δεις τα γεμάτα τραπέζια και τη μυρωδιά του ψητού ψαριού να πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα με το που πατήσεις το πόδι σου. Η θέα στη θάλασσα είναι μεγάλο συν και παρέα με ουζάκι θα είναι ό,τι πρέπει. Θα απολαύσεις πλούσια πιάτα, με τα ορεκτικά ακόμα να είναι σούπερ χορταστικά.

Περνώντας στα κυρίως θα έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Σπεσιαλιτέ του καταστήματος είναι η γαριδομακαρονάδα, το ψητό ψάρι, η ψαρόσουπα Γυθείου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα βρεις και νόστιμα ψητά κρεατικά.

Πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη, Γύθειο

Η Τράτα

Με απίθανη θέα στη θάλασσα, όμορφο χώρο, γευστικά πιάτα και σωστή εξυπηρέτηση, δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο! Εκεί θα σου σερβίρουν ψάρια φρέσκα ημέρας, γαριδοπίλαφο, μανιάτικη μακαρονάδα, μανιάτικες πίτες, κολοκυθάκια, ριγανάδα και άλλες νοστιμιές. Ωστόσο, αν η ψυχή σου λαχταρά κρέας ή μαγειρευτό, θα μείνεις εξίσου ικανοποιημένος!

Πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη, Γύθειο

Unico Wine Bar Restaurant

Το Γύθειο δεν είναι μόνο παραδοσιακά ταβερνάκια πλάι στο κύμα. Θα βρεις και ιταλική κουζίνα, brunch, πίτσα με χειροποίητο ζυμάρι, ριζότο και ζυμαρικά. Βέβαια στο Unico Wine δε θα βρεις μόνο αυτά! Θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις πεντανόστιμο γεμιστό κοτόπουλο, νιόκι με μοσχάρι και μαγικά burgers. Όλα αυτά σ’ ένα χώρο που όχι μόνο έχει θέα στη θάλασσα, αλλά έχει και ιδιαίτερο χαρακτήρα που θα σε βάλει σε δίλημμα για το αν θα καθήσεις μέσα ή έξω! Είναι ένα εστιατόριο που αξίζει σίγουρα μια στάση για γευστικά πιάτα.

Βασ. Παύλου 25, Γύθειο

Vitorino Gelato

Γευστική στάση για παγωτό στο δημοφιλές αυτό μαγαζί, όπου θα βρεις παγωτά, βάφλες, κρέπες και άλλα γλυκά. Το μαγαζί έχει την πολυτέλεια να βρίσκεται πλάι στο κύμα, αυτό λοιπόν σημαίνει ότι μπορείς να φας δίπλα στην ηρεμία της θάλασσας, χαζεύοντας την υπέροχη θέα. Θα βρεις αρκετές επιλογές γεύσεων και γλυκών, από σιροπιαστά όπως μπακλαβά και γαλακτομπούρεκο μέχρι αλμυρές κρέπες, βάφλες, κέικ, γλυκά ταψιού και άλλα.

Από παγωτά θα βρεις κυριολεκτικά τα πάντα, από τις πιο συνηθισμένες γεύσεις μέχρι και τις πιο σπάνιες. Οι επισκέπτες δηλώνουν ότι λάτρεψαν το σορμπέ λεμόνι και μανταρίνι!

Βασ. Παύλου 11, Γύθειο

Κρανάη Meat Bar

Το Κρανάη Meat Bar στο Γύθειο είναι ένα σημείο υψηλής γαστρονομίας που διαθέτει γευστικές και  δημιουργικές προτάσεις. Ο χώρος είναι μοντέρνος με κλασικά πολυτελή στοιχεία και η κουζίνα εστιάζει στην ελληνική παράδοση με σύγχρονες τάσεις και τολμηρές πινελιές. Ανάμεσα σε signatures του μενού θα βρεις αυγά ποσέ, σύγκλινο, chips πατάτας και μαγιονέζα τρούφας, μπιφτέκι προβατίνας με γαλοτύρι, πατάτεs baby και σάλτσα από ντοματίνια, καρέ μαύρου χοίρου με πουρέ γλυκοπατάτας και πολλά άλλα που θα απολαύσεις από κοντά σε ένα άριστο περιβάλλον με ατμόσφαιρα φιλοξενίας.

Πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη, Γύθειο

Ο Κήπος

Μία παραδοσιακή ταβέρνα στο Μαυροβούνι, που είναι ό,τι πρέπει για γευστική στάση, στο tour που θα κάνεις στο Γύθειο. Όποια εποχή και να βρεθείς θα γοητευτείς από τον χώρο. Τον χειμώνα θα καθίσεις μέσα με συντροφιά το τζάκι και το καλοκαίρι στον ολάνθιστο κήπο. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση, επομένως το περιβάλλον είναι αρκετά οικείο και τα φαγητά γνήσια της μαμάς. Θα βρεις ωραια μαγειρευτά, κρεατικά και ψαρικά και θα συνοδεύσεις με ωραίο κρασάκι και μουσική!

Μαυροβούνι

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Προχτές
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!