E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκαριστικά βίντεο από τη δηλητηρίαση 44 ατόμων στο ισπανικό Masterchef

Τα γυρίσματα έγιναν τον Ιανουάριο αλλά το εν λόγω επεισόδιο προβλήθηκε τώρα

Δημοσίευση 14/4/2023 | 16:44

Σοκαριστικά βίντεο από τη δηλητηρίαση 44 ατόμων στο ισπανικό Masterchef

«Αδιάβαστους» φαίνεται πως έστειλαν τους προσκεκλημένους τους οι υποψήφιοι του MasterChef στην Ισπανία, οι οποίο κατανάλωσαν φαγητά που ετοίμασαν οι επίδοξοι μάγειρες.

Ο 11ος κύκλος του γνωστού μαγειρικού ριάλιτι είχε δυσάρεστα απρόοπτα σε μια εξωτερική δοκιμασία που έγινε στο μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης, το Oceanogràfic στη Βαλένθια.

Οι παίκτες – όπως γίνεται και στο ελληνικό παιχνίδι- έπρεπε να προετοιμάσουν πιάτα για ένα θαλασσινό μενού προκειμένου να ικανοποιήσουν τους προσκεκλημένους της παραγωγής αλλά κάτι πήγε πάρα πολύ στραβά!

Το γύρισμα έγινε τον Ιανουάριο αλλά προβλήθηκε πριν από λίγες μέρες οπότε και έγινε γνωστό το σκάνδαλο, μετά από tweet εργαζόμενης στο ενυδρείο που έγραφε ότι έχασε 5 κιλά σε 3 μέρες από τις διάρροιες και τους εμετούς συνεπεία της δηλητηρίασης.

Η ανάρτησή της

Σύμφωνα με το ισπανικό Υπουργείο Υγείας, 44 άνθρωποι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τους 100 προσκεκλημένους, όμως είναι πολύ δύσκολο να γίνει έρευνα, καθώς έχουν περάσει μήνες από το γύρισμα και δεν υπάρχουν πλέον δείγματα τροφίμων για να εξεταστούν.

Η εταιρεία παραγωγής Shine υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais, αναγνωρίζοντας αυτό που είχε συμβεί αλλά λέγοντας ότι είναι κάτι πολύ σπάνιο στα 11 χρόνια του ριάλιτι.

«Λυπούμαστε πολύ για την αδιαθεσία που ένιωσαν μερικοί από τους προσκεκλημένους στο εξωτερικό μας γύρισμα στη Βαλένθια. Πρόκειται για μια απολύτως σπάνια περίπτωση σε αυτά τα 11 χρόνια MasterChef στην Ισπανία, ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ως απόλυτη προτεραιότητα να εγγυάται για τα τρόφιμα που διαχειρίζονται τα άτομα που εμπλέκονται στη διαδικασία».

Το μενού…

Σύμφωνα με το σενάριο του επεισοδίου, οι δύο ομάδες, Μπλε και Κόκκινοι, έπρεπε να παρασκευάσουν ένα μενού για τον εορτασμό της 20ης επετείου του Oceanogràfic με θέμα φυσικά τον θαλάσσιο κόσμο.

Τα πιάτα όπως είναι λογικό ήταν γεμάτα θαλασσινά, ιδιαίτερα ευαίσθητα στη θερμοκρασία αλλά και συχνά υπαίτια για τροφικές δηλητηριάσεις εάν δεν υπάρχει σωστή διαχείριση.

Το μενού ήταν κοινό και αποτελούνταν από ένα πρώτο πιάτο moluscada valenciana (που αποτελείται από στρείδια, μύδια και πέστο με βάση τα φύκια), ένα δεύτερο το δεύτερο ένα ταϊλανδέζικο σουκέτ (αχνιστό) με λαβράκι και για επιδόρπιο ένα ιαπωνικό cheesecake με φύκια.

Είναι πολύ πιθανό ότι το… δηλητηριώδες πιάτο ήταν η moluscada καθώς τα όστρακοειδή είναι ωμά και πιθανότατα ήταν η κόκκινη ομάδα που έστειλε στο νοσοκομείο 44 άτομα.

Η επιβλέπουσα σεφ Rakel Cernicharo προειδοποίησε ότι τα πιάτα είχαν πολλά λάθη αλλά κανείς δεν υποψιάστηκε ότι τα υλικά ήταν… επικίνδυνα.

Στα παρακάτω βίντεο φαίνεται η στιγμή που οι θαμώνες τρώνε το φαγητό, το οποίο στη συνέχεια προκάλεσε δηλητηρίαση σε 44 εξ αυτών.

Δείτε τα βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νικολάκης Ζεγκίνογλου: «Λιποθύμησαν δύο θεατές στις σκηνές με Ζυγούρη και Λούλη – Διακόψαμε την παράσταση»

Tabloid 17.02.2026
Στιγμές έντασης στο θέατρο περιέγραψε ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου

Έλενα Χαραλαμπούδη: «Για εμένα ήταν προς το χειρότερο, δεν ήθελα να με ακουμπάει ο σύζυγός μου»

Tabloid 17.02.2026
Η Έλενα Χαραλαμπούδη αναφέρθηκε στον σύζυγό της - Όσα είπε

Θάνος Τοκάκης για Βίκυ Παπαδοπούλου: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εκείνη»

Tabloid 17.02.2026
Ο Θάνος Τοκάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Buongiorno

Η συγκινητική ανάρτηση του Παναγιώτη Στάθη για τον θάνατο της μητέρας του: Ήταν ο μοναδικός ήρωας που γνώρισα

Social 17.02.2026
Ο παρουσιαστής ανακοίνωσε πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της

Η 42χρονη που ξόδεψε μια περιουσία σε διαφημιστικές πινακίδες με το μήνυμα «Παντρέψου με» βρήκε ραντεβού

Social 17.02.2026
Εκτός από τη διαφήμιση, η ίδια κάλυψε το κόστος δημιουργίας και φιλοξενίας της ιστοσελίδας της

Εύη Βατίδου για Αλέξη Κούγια: Αν ονομάσω αγάπη αυτό που ζούσα, έχω εκπαιδεύσει λάθος τα παιδιά μου, ήταν μίσος

Tabloid 17.02.2026
Μιλάω μόνο για τη σχέση τη δική μου με εκείνον και τίποτα άλλο, τόνισε η πρώην σύζυγος του εκλιπόντος δικηγόρου

Akylas: Η ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη και οι οικονομικές δυσκολίες πριν από τη Eurovision

Tabloid 17.02.2026
Στην καραντίνα αποφάσισα να έρθω στην Αθήνα και να κυνηγήσω το όνειρο, δεν υπήρχαν χρήματα, φίλοι με φιλοξένησαν στα σπίτια τους, ανέφερε ο τραγουδιστής

Ιωάννα Τούνη: Γιατί ο συνήγορός της θα ζητήσει διακοπή της δίκης του revenge pοrn βίντεο

Tabloid 17.02.2026
Διακοπή της δίκης της Ιωάννας Τούνη για το revenge pοrn βίντεο θα ζητήσει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του στο Πρωινό του ΑΝΤ1

Σοκάρει η Γιασμίν Αλιζαντέ: «Με φυλάκισαν για έξι μήνες σε διαφορετικές φυλακές από τους γονείς μου»

Tabloid 17.02.2026
Τη Γιασμίν Αλιζαντέ υποδέχτηκε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στην εκπομπή «The 2Night Show» τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου

Παναγιώτης Στάθης: Ανακοίνωσε με δάκρυα ότι πέθανε η μητέρα του και το έμαθε πριν ξεκινήσει η εκπομπή

Media 17.02.2026
Ο Παναγιώτης Στάθης ανακοίνωσε ότι έχασε τη μητέρα του στα τελευταία λεπτά της σημερινής εκπομπής του «Καλημέρα Ελλάδα», το πρωί της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε… χαμό χορεύοντας και τραγουδώντας Μάικλ Τζάκσον

Social 17.02.2026
Ο «αστέρας» των Μιλγουόκι Μπακς έζησε το All–Star Weekend σε… ρυθμούς Μάικλ Τζάκσον

Πέτρος Κουσουλός: «Κόλαφος» κατά του Κοκλώνη – «Μου χρωστάει 20.000 ευρώ»

Tabloid 17.02.2026
Το ξέσπασμα του Πέτρου Κουσουλού κατά του Νίκου Κοκλώνη