E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δωροθέα Μεκρούρη: «Μου έχει συμβεί να κάνω σeξ και…»

«Έχω περάσει από αυτή την ηλικία, έχω ζήσει τον παράφορο έρωτα, τον οποίο δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί»

Δημοσίευση 9/4/2023 | 19:29

Δωροθέα Μεκρούρη: «Μου έχει συμβεί να κάνω σeξ και…»

Η γνωστή ηθοποιός, που φέτος συμμετέχει στη θεατρική παράσταση «Πεταλούδες στο στομάχι» του Κωνσταντίνου Ρήγου, μίλησε στο περιοδικό Marie Claire για τη γυναικεία αυτοπεποίθηση, τα οφέλη της ψυχοθεραπείας και τη σπουδαιότητα της θηλυκής δύναμης.

Εμείς οι ηθοποιοί παίζουμε κάποιες φορές στο θέατρο τη ζωή μας – κι εγώ, με έναν τρόπο, τη ζωή μου παίζω εδώ. Ένας νέος ηθοποιός μπορεί να μην τα έχει ζήσει όλα ακόμη, αν και όλοι έχουμε βιώσει την εγκατάλειψη στον έρωτα – τη ζούμε από τότε που γεννιόμαστε. Το έργο είναι δοσμένο έτσι ώστε ο καθένας μας να αντιπροσωπεύει μια γενιά.

Εμένα, ως μεγαλύτερη, μου «μιλάνε» και οι άλλοι χαρακτήρες του, γιατί έχω ζήσει όσα έζησαν, κι ας ανήκω σε διαφορετική γενιά. Έχω περάσει από αυτή την ηλικία, έχω ζήσει τον παράφορο έρωτα, τον οποίο δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί.

Αν έχω βιώσει το να κάνω σeξ και να μην ξέρω πού βαδίζω; Και βέβαια το έχω βιώσει. Να μην ξέρω γιατί το κάνω – μήπως γιατί απλώς χρειάζομαι μια αγάπη; Χρειάζομαι μια αγκαλιά; Να το δοκιμάσω αφού το δοκιμάζουν όλοι; Μήπως βρω τον έρωτα της ζωής μου με έναν άγνωστο; Για να μπορέσω να διαχειριστώ όλο το συναισθηματικό μου κόσμο εκείνη τη στιγμή και να δώσω αυτό το ακτιβιστικό ύφος φέρνω στη μνήμη μου στιγμές που όντως έχω ζήσει.

Όχι, είμαι πάρα πολύ καλά μόνη μου.

Είναι τόσο κακό να είσαι θηλυκό σήμερα; Γιατί ενοχοποιούμε κατά κάποιον τρόπο τη θηλυκότητα;
Η δύναμη της θηλυκότητας βγαίνει από μια πραγματική εσωτερική δύναμη. Δεν είναι το κραγιόν και το ρούχο. Όταν βλέπω μια γυναίκα που στέκεται με τα δυο της πόδια στο έδαφος με μια θηλυκή δύναμη να πηγάζει από μέσα της, είναι επειδή το νιώθει βαθιά. Δεν είναι μόνο η ομορφιά, είναι μια πραγματική δύναμη. Μια τέτοια γυναίκα έχει κάνει δουλειά με τον εαυτό της, πράγμα πολύ σημαντικό.

Δεν μπορεί να είμαστε 40 ετών και να μας πονάει το ίδιο τραύμα που μας πόνεσε στα 20, διότι τραύματα έρχονται συνέχεια στη ζωή. Αν δεν έχω επουλώσει το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο που θα έρθουν θα δημιουργήσουν μια πληγή στην αυτοεκτίμησή μου που θα καταλήξει σε τρύπα.

Πρέπει να κάνεις ψυχανάλυση, να δουλεύεις με τον εαυτό σου. Οι γυναίκες των οποίων η αυτοεκτίμηση έχει πραγματικά διαλυθεί είναι εκείνες που δεν ήθελαν να μιλήσουν και είπαν «εγώ είμαι καλά». Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε μεταξύ μας, να έχουμε αυτή την επικοινωνία που είχαν παλιά οι γυναίκες.

Θηλυκότητα ίσον δύναμη, ίσον όχι χαμηλή αυτοεκτίμηση. Πρέπει να δουλεύουμε την αυτοεκτίμησή μας, έτσι λέω και στις κόρες μου. Καλύτερα είναι να περάσεις από τον πόνο, να τον νιώσεις, να κλάψεις, να μπεις μέσα σε αυτή τη μαύρη τρύπα και μετά να βγεις πολύ πιο δυνατή. Στο τέλος αυτής της τρύπας βρίσκεται αυτή η δύναμη, η θηλυκότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτό είναι το πλουσιότερο μοντέλο του κόσμου – Δε φαντάζεσαι ποια είναι!

Celebrity Stories 12.08.2025
Τα πλουσιότερα σούπερ μόντελ στον κόσμο – Η μεγάλη έκπληξη στην 1η θέση

Όλοι ήθελαν να βγουν ραντεβού μαζί της στα 90s! Δες πώς είναι σήμερα γεμάτη τατουάζ

Tabloid 12.08.2025
Ξανθιά, «καυτή» & πρωταγωνίστρια: Όταν πρωταγωνιστούσε σε δημοφιλή σειρά ήταν αθώα και σέξι, πλέον μοιάζει με ροκ σταρ

Ενα από τα μεγαλύτερα ερωτικά τρίγωνα στην ιστορία του Χόλιγουντ

Celebrity Stories 12.08.2025
Μια τρελή ιστορία έρωτα και χωρισμών

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου «κολάζει» με το φλοράρ μπικίνι και δροσίζεται στην πισίνα

Tabloid Χτες
«Δευτέρα καλοκαιριού, σαν Κυριακή» δηλώνει η Ντορέττα Παπαδημητρίου και γκρεμίζει κάθε φαντασία.

Μαλέσκου για Τούνη: «Μου στέλνουν μηνύματα για να μου δώσουν υλικό με τον νέο της σύντροφο»

Tabloid Χτες
Η αποκάλυψη στον αέρα της εκπομπής Καλοκαιρινό Ραντεβού

Η Μαρία Κωνσταντάκη «λιώνει» με μπικίνι στο τζακούζι και βάζει φωτιά στα social

Tabloid Χτες
«Σιγά μη δεν έπαιρνα το μπικίνι μου στο βουνό», σχολιάζει με χιούμορ η Μαρία Κωνσταντάκη

Ασυγκράτητος ο Νόβακ Τζόκοβιτς: Τα καυτά φιλιά με τη σύζυγό του στη θάλασσα

Tabloid Χτες
Στιγμές πάθους στη Μύκονο για το ζευγάρι

Κηδεία Λένας Σαμαρά – Καταρρακωμένος ο Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του, Γεωργία: Η λέξη που ψέλλισε

Tabloid Χτες
Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στο νεκροταφείο μαζί με τον γιο του και καταχειροκροτήθηκε

Κατσίκα πίνει… μοχίτο σε παραλία της Κρήτης – Το βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου

Social Χτες
Παρότι για πολλούς πρόκειται για ένα αστείο, δε λείπουν και οι ανησυχίες για την ασφάλεια των ζώων, αλλά και των λουόμενων