E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί σε ενοχλεί το να βλέπει ο σύντροφός σου πoρνό;

Πότε είναι ανησυχητικό και πότε όχι;

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 10/4/2023 | 00:47

Γιατί σε ενοχλεί το να βλέπει ο σύντροφός σου πoρνό;
Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Έχετε μπει ποτέ στο δωμάτιο και ο σύντροφός σας έβλεπε πoρνo; Μετά το συζητήσατε και δεν καταλάβαινε το θυμό και τον εκνευρισμό σας; Ή σας άρεσε η ιδέα να κάνετε την ερωτικh σας ζωή πιο ...πικάντικη;

Εάν η απάντησή σας ήταν ζήλια, ανασφάλεια και ανησυχία, δεν είστε μόνοι. Για πολλούς ανθρώπους, η συνειδητοποίηση ότι ο σύντροφός σας παρακολουθεί πορνό προκαλεί πολλά δύσκολα συναισθήματα.

Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν είστε «αρκετοί» για τον σύντροφό σας. Ίσως, ανησυχείτε ότι δεν μπορείτε να ικανοποιήσετε τις ανάγκες του. Μπορεί ακόμη και να φοβάστε ότι η παρακολούθηση πορνo θα οδηγήσει στο να σας απατήσει ή να εθιστεί στο πορνo. Επιπλέον, μπορεί να ανησυχείτε ότι θα αλλάξει τη χημεία του εγκεφάλου τους ή θα προκαλέσει οποιαδήποτε από τις άλλες υποτιθέμενες αρνητικές παρενέργειες.

Αληθεύουν αυτοί οι ισχυρισμοί;

Αρχικά, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν ότι η παρακολούθηση πορνo προκαλεί σωματική ή ψυχολογική βλάβη σε ένα άτομο. Ενώ πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι αυτό είναι αλήθεια και μάλιστα λένε ότι υπάρχει έρευνα για να το υποστηρίξει, αυτές οι κατηγορίες είναι αβάσιμες. Η έρευνα για την οποία μιλούν ήταν όλες συσχετιστικές. Δείχνει μια συσχέτιση μεταξύ δύο πραγμάτων αλλά όχι μιας αιτίας.

Ο Δρ. Justin J. Lehmiller μίλησε για ελαττώματα στις μελέτες που χρησιμοποιούν οι ομάδες κατά του πορνo για να ισχυριστούν ότι προκαλεί εγκεφαλική βλάβη, βία κατά των γυναικών και τοξικές σχέσεις.

Επιπλέον, μίλησε για το ότι πολλοί άνθρωποι βλέπουν το πορνo ή τον αυνανισμo ως σημάδι ότι ο σύντροφός τους δεν είναι ικανοποιημένος με τη σεξoυαλική τους ζωή, αυτός είναι ένας τρομερός μύθος. Εάν ο σύντροφός σας παρακολουθεί πορνo, δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για εσάς. Δεν σημαίνει ότι δεν τους ικανοποιείτε στο κρεβάτι ή δεν νιώθουν έλξη για εσάς.

Το γεγονός ότι ένας σύντροφος απολαμβάνει το πορνo δεν σημαίνει ότι προσπαθεί να «αντικαταστήσει» την πραγματική του σχέση ή τον σύντροφο της πραγματικής του ζωής με πορνo.

Ποια κατάσταση θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία;

Είναι σημαντικό να αναπτύξετε μια υγιή σχέση με το πορνo, και σίγουρα υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις που μπορεί να είναι αιτία ανησυχίας. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε παρατηρήσει ότι η παρακολούθηση πορνo εμποδίζει τις καθημερινές ευθύνες και την ικανότητα του συντρόφου σας να λειτουργεί. Ίσως, επηρεάζει την ψυχική του υγεία. Αυτή είναι, οπωσδήποτε, η κατάλληλη στιγμή για να λάβετε υποστήριξη από έναν εξουσιοδοτημένο σεξoθεραπευτή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

Λινό παντελόνι: Είναι αυτό που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style 29.04.2024
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς