Ο Kanye West έχει το δικό του ιδιωτικό σχολείο. Οι καθηγητές τον μηνύουν για τους παράλογους κανόνες του
Η νέα αγωγή κατά του Ye και της Donda Academy
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 7/4/2023 | 09:01

Το σχολείο Donda Academy του Kanye West είναι ενα exclusive σχολείο με δίδακτρα 15.000 δολαρίων το χρόνο. Η νέα αγωγή κατά του Ye και της Donda Academy από καθηγητές
Η Cecilia Hailey προσλήφθηκε τον Νοέμβριο και η κόρη της, Chekarey Byers, προσλήφθηκε τον Ιανουάριο. Λένε ότι ήταν οι μόνες μαύρες γυναίκες που εργάζονταν στο σχολείο και ότι απολύθηκαν τον Μάρτιο αφού παραπονέθηκαν για επικίνδυνες συνθήκες.
Υποστήριξαν μια σειρά από άλλους περίεργους κανόνες, λέγοντας ότι οι μαθητές δεν επιτρέπονταν έξω για διάλειμμα και επίσης δεν μπορούσαν να πάνε στον δεύτερο όροφο του σχολείου λόγω του υποτιθέμενου φόβου του Ye για τις σκάλες. Δεν επέτρεπε διάφορα βιβλία ή ή μπλοκ ζωγραφικής. Ο Kanye δεν επιτρέπει την ανάρτηση ζωγραφιών στους τοίχους και κανείς δεν επιτρεπόταν να φοράει κοσμήματα, απλώς και μόνο επειδή «δεν του άρεσαν τα κοσμήματα» και το σχολείο του Kanye σέρβιρε μόνο σούσι επειδή «Ο Ye δεν ήθελε παιδιά να χρησιμοποιούν πιρούνια ή σκεύη»!
Λένε ότι υπήρχε «έλλειψη ασφάλειας» στην Donda Academy, ακόμη και όταν επρόκειτο για ιατρικές ανάγκες των μαθητών. Ο Ye και η Donda Academy κατονομάζονται ως κατηγορούμενοι στη μήνυση, η οποία περιλαμβάνει καταγγελίες για επτά παραβιάσεις του εργατικού κώδικα και διακρίσεων.
Κανείς στην Donda Academy δεν επιτρεπόταν να φοράει Adidas ή Nike, όπως ισχυρίζονται δύο πρώην μέλη του προσωπικού του σχολείου σε νέα μήνυση που κατατέθηκε την Πέμπτη. Οι δάσκαλοι και οι μαθητές «υποχρεούνταν να φορούν όλοι μαύρα από την κορυφή μέχρι τα νύχια», ισχυρίζονται οι πρώην υπάλληλοι, προσθέτοντας ότι τα μαύρα ρούχα πρέπει να είχαν εκδοθεί ή σχεδιαστεί από τον Ye, τον ιδρυτή του σχολείου.
«Οι μάρκες Nike και Adidas ήταν απαγορευμένες», ισχυρίστηκαν οι Cecilia Hailey και Chekarey Byers στην αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες. Οι δικηγόροι του Ye - και εκπρόσωπος της Donda Academy δεν απάντησαν στα αιτήματα του Insider για σχολιασμό.
Όταν πλησίασε ένας δημοσιογράφος του Insider στο σχολείο, ένα μέλος του προσωπικού αρνήθηκε να σχολιάσει και είπαν πως αυτή τη στιγμή λείπουν ολοι λόγω spring break. Αλλά τουλάχιστον δύο ενήλικες βγήκαν σύντομα από το κτίριο με παιδιά ντυμένα στα μαύρα. Δύο μαθητές φορούσαν μπλουζάκια με τα φτερά ενός λευκού περιστεριού ζωγραφισμένα στην πλάτη τους.
Ο καλλιτέχνης επικρίθηκε έντονα επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι «White Lives Matter», ενώ στο παρελθόν λανθασμένα επέμεινε ότι ο George Floyd πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών και έκανε επανειλημμένα αντισημιτικά σχόλια.
Στις 27 Οκτωβρίου, οι αξιωματούχοι της Donda ανακοίνωσαν ότι το σχολείο θα έκλεινε, αλλά μέρες αργότερα ένας δημοσιογράφος του Insider βρήκε μαθητές και γονείς να πηγαινοέρχονται εκεί. Ο ίδιος ο Ye εντοπίστηκε στο σχολείο επίσης.
Όσο για το πού βρίσκεται το σχολείο; Άλλαξε δυο φορές τοποθεσίες! Πιστεύεται ότι βρισκόταν στην κομητεία Ventura της Καλιφόρνια, αλλά οι διαχειριστές μετέφεραν κρυφά το σχολείο πέρυσι σε ένα προάστιο του Λος Άντζελες, σύμφωνα με email και έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας που έλαβε το Insider. Πάντως, όταν το σχολείο εγγράφηκε στο κράτος ως ιδιωτικό σχολείο τον Οκτώβριο του 2021, βρισκόταν στην κοιλάδα Simi και είχε 21 μαθητές για το έτος, σύμφωνα με μια ένορκη βεβαίωση που ελήφθη από το πρακτορείο.