E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ιστορία ενός αντισυμβατικού και ανατρεπτικού οίκου μόδας που συνδέθηκε με την Audrey Hepburn

Συνδέθηκε με το στυλ της street κουλτούρας

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 9/4/2023 | 01:01

Η ιστορία ενός αντισυμβατικού και ανατρεπτικού οίκου μόδας που συνδέθηκε με την Audrey Hepburn

Σχεδόν επτά δεκαετίες έχουν περάσει από τη γέννηση μιας από τις μεγαλύτερες και πιο αξιοσέβαστες μάρκες στη βιομηχανία της μόδας, τον οίκο Givenchy.

Η Givenchy δεν είναι μια τυπική μάρκα πολυτελείας. Αυτή η μάρκα αντιβαίνει τους κανόνες και διατηρεί ένα μοναδικό στυλ. Κατά τη διάρκεια των χρόνων, ο Givenchy εξελίχθηκε από κλασικό σε μοντέρνο οίκο και σε όλα τα ενδιάμεσα. Αυτό που έχει μείνει σταθερό είναι η χαρακτηριστική κομψότητα που μπορεί να βρει κανείς σε ένα ρούχο Givenchy.

Τα πρώτα χρόνια

Η μάρκα Givenchy ιδρύθηκε το 1952 από τον Γάλλο σχεδιαστή Hubert de Givenchy. Άνοιξε τον πολυτελή οίκο μόδας και αρωματοποιείο, τον οποίο ονόμασε House of Givenchy.

Το πρώτο του ορόσημο ήταν όταν ο Hubert de Givenchy και ο Javani Robert Durfy παρουσίασαν τη συλλογή Les Séparables που περιείχε ακατέργαστες βαμβακερές φουσκωτές μπλούζες και floaty φούστες.

Η μάρκα κέρδισε την αποδοχή των κριτικών μετά την εμφάνιση της πρώτης της συλλογής στη Vogue. Από νωρίς, επαινέθηκε και από πολλά άλλα έγκριτα έντυπα όπως οι New York Times.

Ίσως, μια από τις πιο αξιοσημείωτες εμφανίσεις της μάρκας στα νεότερα της χρόνια ήταν όταν ο Givenchy βγήκε με το εμβληματικό "μικρό μαύρο φόρεμα" που φορούσε η Audrey Hepburn στο Breakfast at Tiffany’s (1961). Τόσο το κοντό μαύρο φόρεμα όσο και το καπέλο με μεγάλο γείσο που φορούσε η Hepburn σχεδιάστηκαν από τον Givenchy. Τόσο το κοντό μαύρο φόρεμα όσο και το καπέλο με μεγάλο γείσο που φορούσε η Hepburn σχεδιάστηκαν από τον Givenchy. Η μάρκα έντυσε επίσης πολλές άλλες διάσημες γυναίκες εκείνης της εποχής, όπως η Grace Kelly και η Jackie O.

Αν και η λαμπρή ιστορία της ξεκίνησε με πολλές κομψές συλλογές γυναικείων ρούχων, η μάρκα απέκτησε και τη δική της ανδρική σειρά. Το Givenchy Men κυκλοφόρησε το 1969.

Με τα χρόνια, η μάρκα συνέχισε να αναπτύσσεται. Έχει συνεργαστεί με μερικές από τις μεγαλύτερες μάρκες μόδας σε όλο τον κόσμο. Η Givenchy είναι μέλος του Chambre Syndicale de la Haute Couture et du Pret-a-Porter και ανήκει στην LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton SE, γνωστή και ως LVMH.

Givenchy τα τελευταία χρόνια

Ο Givenchy είναι γνωστός στη βιομηχανία του χιπ χοπ, του αθλητισμού και της μόδας. Όχι μόνο επαινούνται για τα δροσερά αλλά κομψά ρούχα και τα αρώματά τους, αλλά και για τα αξεσουάρ.

Η μάρκα συνεχίζει να κάνει τολμηρές κινήσεις που χαράσσουν το όνομα Givenchy στην ιστορία της μόδας. Πιο πρόσφατα, η μάρκα απέδειξε για άλλη μια φορά την κυριαρχία της στον τομέα της μόδας, όταν η Maegan Markle επέλεξε ένα νυφικό Givenchy couture για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι.

Το 2019, η Ariana Grande ονομάστηκε το πρόσωπο της καμπάνιας Φθινόπωρο/Χειμώνας.

Ο LeBron James είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της μάρκας Givenchy. Είναι πολύ γνωστό και στον κόσμο του hip hop. Μουσικά είδωλα όπως ο Jay Z, η Rihanna και ο Kanye West, για να αναφέρουμε μόνο μερικά, θα φορούσαν τον Givenchy με περηφάνια.

Η μάρκα συνεχίζει να ντύνει πολλές ακόμη διασημότητες, συμπεριλαμβανομένων των πιο δημοφιλών σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Lady Gaga, η Emma Stone, η Julia Roberts, η Cate Blanchett, η Julianne Moore και πολλοί άλλοι. Το 2019, η Ariana Grande ονομάστηκε το πρόσωπο της καμπάνιας Φθινόπωρο/Χειμώνας.

Σήμερα, η Givenchy έχει την έδρα της στο Παρίσι της Γαλλίας και διευθύνεται από τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Philippe Fortunato. Το 2017, η Clare Waight Keller διορίστηκε ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια, η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε του brand από τότε που ιδρύθηκε. Ήταν υπεύθυνη για τη λήψη όλων των σημαντικών δημιουργικών αποφάσεων για τα έτοιμα ρούχα, τα αξεσουάρ και την υψηλή ραπτική ανδρών και γυναικών Givenchy. Το 2020, ο Matthew M. Williams, ιδρυτής της ετικέτας πολυτελών ενδυμάτων δρόμου 1017 ALYX 9SM, ορίστηκε ως ο νέος δημιουργικός διευθυντής της Givenchy ακολουθώντας τα βήματα της Clare Waight Keller.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πως να φτιάξεις πίτσα με καρπούζι

Food 19.05.2024
Δεν είναι αυτό που ίσως καταλάβατε

Διακοπές στην Κύθνο: Τι να κάνεις και τι να μην κάνεις

Ταξίδια 19.05.2024
Το πανέμορφο Κυκλαδονήσι που ίσως να έχεις σκοπό να πας φέτος διακοπές!

Το φυτό που φέρνει τύχη και βελτίωση των οικονομικών σου

Σπίτι 19.05.2024
Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι ο πλούτος και η ευημερία το ακολουθούν

5 τρικ των διατροφολόγων για να κάνεις πάντα healthy επιλογές

Body+Mind 19.05.2024
Θέλει τρόπο, τα έχουμε ξαναπει

Μήπως έχεις και εσύ εγκέφαλο ποπ κορν;

Body+Mind Χτες
Τι είναι, πώς θα ξέρετε αν το έχετε και πώς να το αντιμετωπίσετε

Αυτό το Instagram προφίλ αναζητά το καλύτερο σουβλάκι της χώρας

Food Χτες
Πού θα φάμε το καλύτερο ελληνικό «βρώμικο»

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε φυτά από ανθοκομικές εκθέσεις

Σπίτι Χτες
Όλα τα tips για να αγοράζεις πάντα τα καλύτερα φυτά!

Τα καφέ ‑ εστιατόρια των μουσείων της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς

Eat + Drink Χτες
Τα Μουσεία της Αθήνας εκτός από φάροι του πολιτισμού, μπορεί να είναι και φάροι της γαστρονομίας!

Το σφηνάκι που θα πίνεις κάθε πρωί και θα σε γεμίσει ενέργεια

Body+Mind Χτες
Για εσένα που θέλεις ένα έξτρα boost!

Τι σημαίνει αν τα νύχια σου εμφανίζουν κάθετες γραμμές

Body+Mind Χτες
Δείχνει κάτι για την υγεία σου