E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εγκαταλείφθηκαν στον σταθμό της Βαρκελώνης το 1984 χωρίς να θυμούνται τίποτα ‑ 40 χρόνια μετά ψάχνουν ακόμα ποιοι είναι οι γονείς τους

Ένα μυστήριο στο οποίο ακόμα δεν έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 5/4/2023 | 00:24

Εγκαταλείφθηκαν στον σταθμό της Βαρκελώνης το 1984 χωρίς να θυμούνται τίποτα ‑ 40 χρόνια μετά ψάχνουν ακόμα ποιοι είναι οι γονείς τους
Nextweb Studio

Τρία παιδιά βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρκελώνης το 1984: ο Ramon, o Ricard και η Elvira. Δεν θυμούνται ούτε πως λένε τους γονείς τους, ούτε που μένουν. Ένα μυστήριο στο οποίο ακόμα δεν έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις

Η Marie Combes, ζει στο κέντρο της Γαλλίας και είναι ερασιτέχνης γενεαολόγος. Για περισσότερο από ένα χρόνο, βοηθά τρία ενήλικα παιδιά που αναζητούν το παραμικρό ίχνος των γονιών τους.

Η παιδική ηλικία

22 Απριλίου 1984, Εσταθιόν ντε Φράνθια, Βαρκελώνη: Μια λευκή Mercedes-Benz παρκάρει μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό της καταλανικής πρωτεύουσας. Οδηγός είναι ο γαλλικής καταγωγής, Denis. Μαζί του από το αυτοκίνητο κατεβαίνουν τρία μικρά παιδιά. Ο 5χρονος Ramon, ο 4χρονος Ricard και η μόλις δύο ετών Elvira. Ο Denis μπαίνει με τα παιδιά στην κεντρική αίθουσα του τεράστιου σταθμού. «Περιμένετε με εδώ. Πάω να σας αγοράσω γλυκά» τους λέει κι εξαφανίζεται. Λίγη ώρα μετά τους βρίσκει η αστυνομία.

Όπως απαιτεί η διαδικασία, δημοσιεύονται αρκετές ανακοινώσεις εξαφανίσεων στα γαλλικά και τα ισπανικά για να προσπαθήσουν να βρουν τα ίχνη τους. Μάταια. Τα τρία παιδιά τελικά υιοθετούνται από μια οικογένεια στην Ισπανία και μεγαλώνουν χωρίς κανένα νέο για τους βιολογικούς τους γονείς.

Μετά από σχεδόν 40 χρόνια χωρίς καμία απάντηση, η τριάδα προσπαθεί με κάποιο τρόπο να ανασυνθέσει το παρελθόν τους και να βρει τα ίχνη των γονιών τους.

Η έρευνα της Elvira

Τον Μάιο του 2021, περισσότερα από 37 χρόνια μετά την ανακάλυψή τους στον σταθμό, η Elvira, τότε νεαρή μητέρα, ξεκίνησε έρευνα DNA για να προσπαθήσει να μάθει περισσότερα για την καταγωγή της. Χάρη σε αυτά τα αποτελέσματα, επιστρέφει στα ίχνη μέρους της οικογένειάς της, όπως οι θείοι και οι θείες που ζουν στην Ισπανία. Οι τελευταίοι του παρέχουν ουσιαστικές πληροφορίες όπως η ταυτότητα των γονιών του. Είναι ο Rosario Cuetos Cruz που γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1949 και ο Ramon Martos Sanchez γεννημένος το 1949 στη Σεβίλλη. Μοιράζεται επίσης την ερευνητική της γνώμη στα κοινωνικά δίκτυα. Γρήγορα τέσσερα άτομα ήρθαν να τους βοηθήσουν, συμπεριλαμβανομένης της Marie Combes.

Σαν ένα μπουκάλι στη θάλασσα

Χάρη στη δουλειά αυτών των ερευνητών οικογενειακής ιστορίας, η Elvira και τα αδέρφια της καταφέρνουν να πάρουν στα χέρια τους τα πιστοποιητικά γέννησής τους. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο τα αδέρφια ανακαλύπτουν ότι γεννήθηκε στην περιοχή του Παρισιού. «Όμως το 1983, όλη η οικογένεια εξαφανίστηκε, δεν βρίσκουμε πλέον κανένα ίχνος τους πριν την ανακάλυψή τους στον σταθμό της Βαρκελώνης», υπογραμμίζει η ερασιτεχνική γενεαλογία. Μέλη της βιολογικής οικογένειας διασφαλίζουν επίσης ότι τα αδέρφια ζούσαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στην Τουλούζη, αλλά δε θυμούνται πλέον την ακριβή τοποθεσία. Οι αναμνήσεις του μεγαλύτερου επέτρεψαν επίσης να σχεδιάσουμε λίγο περισσότερο τα περιγράμματα αυτού του μυστηριώδους παρελθόντος.

«Θυμόταν τα πολυτελή αυτοκίνητα, έναν άνετο τρόπο ζωής, αλλά και χαρτονομίσματα, όπλα», σημειώνει η Marie Combes, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Elvira, τον Ricard και τον Ramon. Ένας δεσμοφύλακας στην περιοχή του Παρισιού αναγνώρισε επίσης τον πατέρα της οικογένειας χάρη σε μια φωτογραφία, αλλά με άλλη ταυτότητα. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι οι γονείς τους συνδέονταν με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά δολοφονήθηκαν; Οργάνωσαν τη φυγή τους για να γλιτώσουν τα αντίποινα; Το μυστήριο παραμένει άθικτο και αφού έχουν καταφέρει να βρουν κάποια ίχνη, η κατάσταση αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε στασιμότητα...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η τρομακτική ιστορία πίσω από το πιο διάσημο άλυτο έγκλημα της Γερμανίας

Ιστορικά 18.05.2024
Η δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας παραμένει μυστήριο

H χορευτική φιγούρα που τραυματίζει τα παιδιά

Stories 18.05.2024
Η κύρια αιτία σοβαρών τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά της Κίνας

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 18.05.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Tα παμφορεία της Αθήνας: Τα πρώτα λεωφορεία που τα έσερναν άλογα

Ιστορικά 18.05.2024
Όταν η συγκοινωνία γινόταν με εξαντλημένα ζώα

10 φωτογραφίες που κυριολεκτικά «έγραψαν ιστορία»

Ωραίες Εικόνες 18.05.2024
Συνέβαλαν στην εξέλιξη μας

Το απίστευτα κομψό σπίτι της Emma Roberts

Αρχιτεκτονική Χτες
Υπέροχο και ζεστό

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης

Νέα Εποχή Χτες
Η κατάθλιψη επηρεάζει περίπου 280 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Από που βγήκε η λέξη «Τρελοκαμπέρω» που χρησιμοποιούμε

Πρόσωπα Προχτές
Η ιστορία πίσω από τη γνωστή έκφραση

Πώς η κλιματική αλλαγή άλλαξε την άνοιξη όπως την ξέρουμε

Νέα Εποχή Προχτές
Σαν να παραξένεψε ο καιρός

Ο διάσημος «δράκος» της Αθήνας που έγινε επεισόδιο σε πασίγνωστη σειρά

Stories Προχτές
Ο άντρας που σκορπούσε τρόμο στα 90s