E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Sweet Fashion Show: Φορέματα από βρώσιμα υλικά με αφορμή το νέο βιβλίο του Χρήστου Βέργαδου

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Μηχανουργείου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων την Τρίτη 28 Μαρτίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/4/2023 | 20:06

Sweet Fashion Show: Φορέματα από βρώσιμα υλικά με αφορμή το νέο βιβλίο του Χρήστου Βέργαδου

Στο opening act παρακολουθήσαμε την Κατερίνα Παπασιδέρη, η οποία με τον δικό της σπαρταριστό τρόπο μοίρασε το γέλιο στην αίθουσα! Την εκδήλωση παρουσίασε η φίλη και συνεργάτιδα του Σίσσυ Χρηστίδου: «Είναι ένας άνθρωπος που, εκτός από πολύ γλυκά χέρια, έχει και γλυκιά καρδιά», ήταν τα πρώτα της λόγια. Την επίδειξη με τα γλυκά-ρούχα άνοιξε η Ματίνα Νικολάου με μια δημιουργία εμπνευσμένη από τη μαργαρίτα κατασκευασμένη από marshmallows.

H Μαίρη Αργυριάδου φόρεσε ένα ρούχο με ροκ διάθεση από ασημένια κουφετάκι ενώ η Ανχελίτα Καλογερή ένα ρομαντικό σύνολο από ροζ ζελεδάκια. Ένα από τα πιο απαιτητικά ρούχα, κατασκευασμένο από περίπου 30.000 ξανθές σταφίδες, παρουσίασε η Άννα Ζηρδέλη.

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το video της εκδήλωσης πατώντας εδώ.

Μετά το τέλος της επίδειξης όλοι οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν έναν μπουφέ γεμάτο γλυκά από διάφορες συνταγές του βιβλίου Γλυκά παντρέματα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Χρήστος Βέργαδος στο νέο του βιβλίο «παντρεύει» τα brownies με τα cookies, την κρέμα flan με το κέικ σοκολάτας και συνδυάζει πολλές άλλες συνταγές, ενώ εμείς απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα και βλέπουμε τη ζαχαροπλαστική αλλιώς. Γιατί λικά τα γλυκά… είναι έρωτας!

Σας έχει συμβεί να θέλετε δύο γλυκά σε ένα; Ή κάποιος από την παρέα σας να έχει όρεξη για λουκουμάδες και κάποιος άλλος για cheesecake; Σε αυτό το βιβλίο «παντρεύονται» δημιουργικά 150 αγαπημένες συνταγές, δημιουργώντας 50 νέους συνδυασμούς που θα σας καταπλήξουν!

Η φιλοσοφία του βιβλίου είναι ο αναγνώστης, αντλώντας πληροφορίες και έμπνευση από τις συνταγές, να προχωρήσει στα δικά του «παντρέματα» και να εντυπωσιάσει γνωστούς και φίλους.

Το βιβλίο αυτό είναι ένας μοναδικός οδηγός για να ανανεώσουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα γλυκά και τη ζαχαροπλαστική.

Βιβλίο, Γλυκά παντρέματα, Χρήστος Βέργαδος, εκδόσεις Διόπτρα

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Χρήστος Βέργαδος γεννήθηκε στη Σπάρτη. Μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στη ζάχαρη, καθώς οι γονείς του διατηρούσαν εκεί για πολλά χρόνια ζαχαροπλαστείο. Έτσι, ήταν φυσικό να τρυπώσει µέσα του το «µικρόβιο» της ζαχαροπλαστικής.


Σπούδασε σε ιδιωτική σχολή για δύο χρόνια, κατά τα οποία διακρίθηκε σε αρκετούς διαγωνισµούς. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία στο ENSP (École Nationale Supérieure de la Pâtisserie), υπό τη διεύθυνση των δύο κορυφαίων chef ζαχαροπλαστικής Y. Thuries και A. Ducasse. Στη συνέχεια παρακολούθησε σεµινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό µε θέµα τις τεχνικές ζάχαρης, καραµέλας, σοκολάτας, γαμήλιας τούρτας κ.ά. Αξιοποιώντας την ειδίκευσή του στις τεχνικές αυτές, άρχισε σταδιακά να δηµιουργεί και τα πρώτα κοµµάτια εικαστικής ζαχαροπλαστικής. Τον Φεβρουάριο του 2009 παρουσίασε στην έκθεση αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ το Sweet Fashion by C. Vergados, την πρώτη ολοκληρωµένη επίδειξη µόδας µε ρούχα και αξεσουάρ κατασκευασµένα από υλικά ζαχαροπλαστικής. Ακολούθησε το Sweet Fashion 2 by C. Vergados τον Φεβρουάριο του 2011, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις µέσα από την προβολή του σε πολλές τηλεοπτικές εκποµπές. Αξίζει να αναφερθεί ότι δουλειά του παρουσιάστηκε και στο κρατικό κανάλι της Γαλλίας TF2. Στη συνέχεια, ακολουθεί µια συνεργασία παρουσίασης συνταγών για γλυκά στις δηµοφιλέστερες τηλεοπτικές εκποµπές.

Το 2012 ανέλαβε pastry chef στο βραβευµένο µε ένα αστέρι Michelin εστιατόριο του François Gagnaire στη νότια Γαλλία και το 2013 το Sweet Fashion by C. Vergados ταξίδεψε στο Μόντρεαλ του Καναδά, κερδίζοντας για ακόµα µία φορά τις εντυπώσεις.

Είναι pastry chef και δηµιουργός του µενού γλυκών κορυφαίων εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό και τεχνικός σύµβουλος ζαχαροπλαστικής µεγάλης εταιρείας γρήγορου φαγητού. Τον Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Σχολείο ζαχαροπλαστικής, το οποίο δεν άργησε να γίνει best seller και να κερδίσει το βραβείο αναγνωστών στην κατηγορία «Ευ ζην».

Τον Νοέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το δεύτερό του βιβλίο με τίτλο Γλυκά χωρίς…, ακόμα ένα best seller, που απέσπασε το Gourmand World Cookbook Award.

Γνωρίζοντας την αξία της σωστής κατάρτισης, αποφάσισε να µεταδώσει τις γνώσεις του σε µαθητές κι έτσι τα δεκαοκτώ τελευταία χρόνια διδάσκει ζαχαροπλαστική στο μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Οφλάιν είναι το νέο σημείο συνάντησης στο Περιστέρι

Wellness 07.11.2025
Ένα gathering space που γεννήθηκε από την ανάγκη για επανασύνδεση και πραγματικές στιγμές, συστήνοντάς μας μια νέα, πιο συνειδητή καθημερινότητα

Όταν θες supermarket, με super τιμές, η λύση είναι Wolt!

Better life 07.11.2025
Η νέα καμπάνια της Wolt υπενθυμίζει στους χρήστες ότι τα ψώνια του σούπερ μάρκετ μπορούν να γίνουν πιο γρήγορα, εύκολα και οικονομικά από ποτέ - με λίγα μόνο κλικ!

Η Mastercard μετατρέπει κάθε αγορά στα Lamda Malls σε ευκαιρία για δώρα!

Better life 07.11.2025
Δωροεπιταγές έως 500€ περιμένουν τους κατόχους καρτών Mastercard στα The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos

Η V4L κυκλοφορεί το “FLEGETAI” για το απόλυτο hot baddie summer!

Better life 27.10.2025
Το FLEGETAI, γεννήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι, μέσα στη ζέστη της Αθήνας και την αίσθηση ότι κάθε βλέμμα στον δρόμο μπορεί να σε `αφοπλίσει`!

6 απλοί τρόποι να θωρακίσετε την ψηφιακή σας ζωή με ασφάλεια

Tech 20.10.2025
Η ασφάλεια των χρηστών στο διαδίκτυο είναι προτεραιότητα εδώ και χρόνια

To αυθεντικό non‑alcoholic aperitivo Crodino γιορτάζει 60 χρόνια

Better life 20.10.2025
O Όμιλος Campari, είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών

Ουγγρο‑Ελληνική εκδήλωση Γαστρονομίας & Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα

Better life 17.10.2025
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2025, στις 13:45, στο Athens Marriott Hotel (Aegean Sea Ballroom, Λ. Συγγρού 385, 17564 Αθήνα)