E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βόρεια Κορέα και Ρωσία δώσανε τα χέρια

Με ποια ανταλλάγματα έδωσαν τα χέρια Πούτιν και Κιμ

Δημοσίευση 31/3/2023 | 17:44

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βόρεια Κορέα και Ρωσία δώσανε τα χέρια

Τα «χέρια» φέρεται ότι έδωσαν Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν για την ανταλλαγή τροφίμων και άλλων αγαθών που χρειάζεται η Βόρεια Κορέα με όπλα που χρειάζεται η Ρωσία, σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία έχει στην διάθεσή του ο Λευκός Οίκος.

Μόσχα και Πιονγιάνγκ συνήψαν σχετική συμφωνία, όπως αναφέρει το BBC, επικαλούμενο τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Τζον Κίρμπι, υποστήριξε χθες, ότι «ως μέρος αυτής της προτεινόμενης συμφωνίας, η Ρωσία θα λάβει πάνω από 20 είδη όπλων και πυρομαχικών από την Πιονγιάνγκ».

«Παραμένουμε ανήσυχοι ότι η Βόρεια Κορέα θα παράσχει περαιτέρω υποστήριξη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και πρόσθεσε: «Έχουμε νέες πληροφορίες ότι η Ρωσία επιδιώκει ενεργά να αποκτήσει πρόσθετα πυρομαχικά από την Πιονγκιάνγκ».

Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει επισιτιστική κρίση με την κατάσταση να επιδεινώνεται, από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν.


Ο ηγέτης της Πιονγιάνγκ έχει υποσχεθεί στους συμπολίτες του να ενισχύσει τον κρατικό έλεγχο για τη γεωργία και να λάβει πολλά μέτρα για την αύξηση της παραγωγής σιτηρών. Μέχρι τώρα, όμως η κατάσταση παραμένει δραματική.

Στο μεταξύ, η υπηρεσία Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον του Σλοβάκου Ασότ Μκρτίτσεφ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να διευκολύνει συμφωνίες όπλων μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας.

Υπενθυμίζεται ότι, οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν το καθεστώς της Πιονγιάνγκ ότι προμήθευε με όπλα την παραστρατιωτική ομάδα «Wagner» (ιδιωτικό στρατό του Πούτιν) όπως και τους Ρώσους που πολεμούν στο ουκρανικό μέτωπο. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, οποιαδήποτε συμφωνία όπλων με τη Ρωσία θα αποτελούσε παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, τα οποία απαγορεύουν στη Βόρεια Κορέα να εξάγει ή να εισάγει όπλα από άλλες χώρες.

Το BBC υπενθυμίζει ότι, η Βόρεια Κορέα είναι η μόνη χώρα - εκτός από τη Ρωσία και τη Συρία - που αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των ελεγχόμενων από τη Μόσχα εδαφών, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαύδος: Εντοπίστηκε σορός έξω από το λιμάνι Καραβέ

Ελλάδα 14.11.2025
Επιχειρεί σκάφος της Frontex

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Απολογήθηκε η αστυνομικός για θανατηφόρα έκθεση ‑ Τι υποστήριξε

Ελλάδα 14.11.2025
Πρόκειται για την αστυνομικό που πρότεινε στην κοπέλα να καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην συντρόφου της, αλλά αρνήθηκε

Πάνος Ρούτσι για την παρουσία του σε υπνοθεραπεύτρια: «Ο Ντένι δεν ήταν γραφτό να φύγει»

Ελλάδα 14.11.2025
Απάντηση σε όσα του καταλογίζουν για τη συμμετοχή του σε εκπομπή υπνοθεραπεύτριας έδωσε με ανάρτησή του ο Πάνος Ρούτσι

Σοβαρό ατύχημα στο Ηράκλειο: Το χέρι του καρφώθηκε σε κάγκελο περίφραξης

Ελλάδα 14.11.2025
Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το τμήμα του σίδερου που παρέμενε καρφωμένο στο χέρι του

Εύα Καϊλή: «Με κρατούσαν στην απομόνωση, με απειλούσαν ότι θα δώσουν την κόρη μου στην πρόνοια»

Πολιτική 14.11.2025
ΟΙ δηλώσεις της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια εμφάνισής της σε πολιτική εκπομπή της Ιταλικής τηλεόρασης

Η μεγάλη απόδραση: Φώκια γλιτώνει από όρκες πηδώντας σε βάρκα φωτογράφου

Κόσμος 14.11.2025
Η φώκια κατάφερε να βγει από το νερό και να αναρριχηθεί σε μια πλατφόρμα στην πρύμνη της βάρ

«Δεν μου άρεσε η στάση του σώματός της και μπήκα να δω αν είναι καλά»: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία της 49χρονης αρτοποιού

Ελλάδα 14.11.2025
Η γυναίκα έχασε την ζωή της όταν καθάριζε το ζυμωτήριο στο φούρνο που διατηρεί και το φουλάρι που φορούσε, πιάστηκε στο μηχάνημα

Κως: Νεαρός βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε αρχαιολογικό χώρο

Ελλάδα 14.11.2025
Ο νεαρός στην Κω εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε σημείο του αρχαιολογικού χώρου του Ιπποκράτη

«Μπλόκο» στη δημοσίευση αποσπασμάτων της «Ιθάκης» του Αλέξη Τσίπρα: Τι προβλέπει η προσωρινή διαταγή

Πολιτική 14.11.2025
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε για τις 20 Απριλίου 2026