E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βόρεια Κορέα και Ρωσία δώσανε τα χέρια

Με ποια ανταλλάγματα έδωσαν τα χέρια Πούτιν και Κιμ

Δημοσίευση 31/3/2023 | 17:44

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βόρεια Κορέα και Ρωσία δώσανε τα χέρια

Τα «χέρια» φέρεται ότι έδωσαν Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν για την ανταλλαγή τροφίμων και άλλων αγαθών που χρειάζεται η Βόρεια Κορέα με όπλα που χρειάζεται η Ρωσία, σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία έχει στην διάθεσή του ο Λευκός Οίκος.

Μόσχα και Πιονγιάνγκ συνήψαν σχετική συμφωνία, όπως αναφέρει το BBC, επικαλούμενο τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Τζον Κίρμπι, υποστήριξε χθες, ότι «ως μέρος αυτής της προτεινόμενης συμφωνίας, η Ρωσία θα λάβει πάνω από 20 είδη όπλων και πυρομαχικών από την Πιονγιάνγκ».

«Παραμένουμε ανήσυχοι ότι η Βόρεια Κορέα θα παράσχει περαιτέρω υποστήριξη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και πρόσθεσε: «Έχουμε νέες πληροφορίες ότι η Ρωσία επιδιώκει ενεργά να αποκτήσει πρόσθετα πυρομαχικά από την Πιονγκιάνγκ».

Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει επισιτιστική κρίση με την κατάσταση να επιδεινώνεται, από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν.


Ο ηγέτης της Πιονγιάνγκ έχει υποσχεθεί στους συμπολίτες του να ενισχύσει τον κρατικό έλεγχο για τη γεωργία και να λάβει πολλά μέτρα για την αύξηση της παραγωγής σιτηρών. Μέχρι τώρα, όμως η κατάσταση παραμένει δραματική.

Στο μεταξύ, η υπηρεσία Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον του Σλοβάκου Ασότ Μκρτίτσεφ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να διευκολύνει συμφωνίες όπλων μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας.

Υπενθυμίζεται ότι, οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν το καθεστώς της Πιονγιάνγκ ότι προμήθευε με όπλα την παραστρατιωτική ομάδα «Wagner» (ιδιωτικό στρατό του Πούτιν) όπως και τους Ρώσους που πολεμούν στο ουκρανικό μέτωπο. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, οποιαδήποτε συμφωνία όπλων με τη Ρωσία θα αποτελούσε παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, τα οποία απαγορεύουν στη Βόρεια Κορέα να εξάγει ή να εισάγει όπλα από άλλες χώρες.

Το BBC υπενθυμίζει ότι, η Βόρεια Κορέα είναι η μόνη χώρα - εκτός από τη Ρωσία και τη Συρία - που αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των ελεγχόμενων από τη Μόσχα εδαφών, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Ελλάδα Χτες
Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Ελλάδα Χτες
Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα: Μεγάλη γιορτή με τον Πάνο Μουζουράκη

Ελλάδα Χτες
Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να φορέσει τα «καλά» του

Νεαρός δηλητηριάστηκε από σούσι στη Θεσσαλονίκη – Μολύνθηκε από το παράσιτο «ανισάκις»

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ανισακίασης

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν χρηματοκιβώτια και τα «έτρωγαν» στο καζίνο

Ελλάδα Χτες
Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (25/11)

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Ελλάδα Χτες
Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Ελλάδα Χτες
Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

Πύργος: Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ένας 17χρονος για απόπειρα βιασμού ανήλικης

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν και οι μητέρες των δυο ανηλίκων