E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βόρεια Κορέα και Ρωσία δώσανε τα χέρια

Με ποια ανταλλάγματα έδωσαν τα χέρια Πούτιν και Κιμ

Δημοσίευση 31/3/2023 | 17:44

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βόρεια Κορέα και Ρωσία δώσανε τα χέρια

Τα «χέρια» φέρεται ότι έδωσαν Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν για την ανταλλαγή τροφίμων και άλλων αγαθών που χρειάζεται η Βόρεια Κορέα με όπλα που χρειάζεται η Ρωσία, σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία έχει στην διάθεσή του ο Λευκός Οίκος.

Μόσχα και Πιονγιάνγκ συνήψαν σχετική συμφωνία, όπως αναφέρει το BBC, επικαλούμενο τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Τζον Κίρμπι, υποστήριξε χθες, ότι «ως μέρος αυτής της προτεινόμενης συμφωνίας, η Ρωσία θα λάβει πάνω από 20 είδη όπλων και πυρομαχικών από την Πιονγιάνγκ».

«Παραμένουμε ανήσυχοι ότι η Βόρεια Κορέα θα παράσχει περαιτέρω υποστήριξη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και πρόσθεσε: «Έχουμε νέες πληροφορίες ότι η Ρωσία επιδιώκει ενεργά να αποκτήσει πρόσθετα πυρομαχικά από την Πιονγκιάνγκ».

Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει επισιτιστική κρίση με την κατάσταση να επιδεινώνεται, από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν.


Ο ηγέτης της Πιονγιάνγκ έχει υποσχεθεί στους συμπολίτες του να ενισχύσει τον κρατικό έλεγχο για τη γεωργία και να λάβει πολλά μέτρα για την αύξηση της παραγωγής σιτηρών. Μέχρι τώρα, όμως η κατάσταση παραμένει δραματική.

Στο μεταξύ, η υπηρεσία Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον του Σλοβάκου Ασότ Μκρτίτσεφ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να διευκολύνει συμφωνίες όπλων μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας.

Υπενθυμίζεται ότι, οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν το καθεστώς της Πιονγιάνγκ ότι προμήθευε με όπλα την παραστρατιωτική ομάδα «Wagner» (ιδιωτικό στρατό του Πούτιν) όπως και τους Ρώσους που πολεμούν στο ουκρανικό μέτωπο. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, οποιαδήποτε συμφωνία όπλων με τη Ρωσία θα αποτελούσε παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, τα οποία απαγορεύουν στη Βόρεια Κορέα να εξάγει ή να εισάγει όπλα από άλλες χώρες.

Το BBC υπενθυμίζει ότι, η Βόρεια Κορέα είναι η μόνη χώρα - εκτός από τη Ρωσία και τη Συρία - που αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των ελεγχόμενων από τη Μόσχα εδαφών, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Κόσμος 22.11.2025
Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Ελλάδα 22.11.2025
Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Τι σημαίνει για την Ευρώπη η εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ στην Ουκρανία

Κόσμος 22.11.2025
Τα δύο σενάρια για την επόμενη ημέρα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν