E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αρκούδα έφαγε 40 κιλά μέλι στο όρος Πάικο!

Κατέστρεψε 15 - 20 μελίσσια!

Δημοσίευση 28/3/2023 | 13:08

Αρκούδα έφαγε 40 κιλά μέλι στο όρος Πάικο!

Χέρι σε πολλά κιλά μέλι έβαλε πεινασμένη αρκούδα, σε μελίσσια στους πρόποδες του όρους Πάικου, κάνοντας αισθητή την παρουσία της σε μια περιοχή όπου είχε να εμφανιστεί περισσότερα από 10 χρόνια! Η αρκούδα «συνελήφθη» επ' αυτοφώρω από κάμερες ασφαλείας και λίγες ώρες αργότερα οι παραγωγοί διαπίστωναν όλα όσα είχαν συμβεί.

Το μεγαλόσωμο θηλαστικό «συνέλαβαν» επ' αυτοφώρω οι αυτόματες κάμερες που τοποθέτησαν μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», αφού ειδοποιήθηκαν για τις καταστρoφές από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Γουμένισσας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αρκούδα έφαγε περίπου 40 κιλά μέλι και κατέστρεψε 15 με 20 μελίσσια.

«Το μέλι που έφαγε η αρκούδα ήταν το περσινό που έχουν βάλει οι παραγωγοί για να τρέφονται οι μέλισσες. Ακόμα δεν έχει φετινή παραγωγή, δεν έχει τόση ανθοφορία. Η αρκούδα έφαγε επίσης και τον γόνο των μελισσών», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της οργάνωσης Γιώργος Θεοδωρίδης. Πρόσθεσε δε, ότι στην περιοχή είχε να εμφανιστεί αρκούδα τουλάχιστον 10 χρόνια και απέδωσε την παρουσία της στην αύξηση του πληθυσμού της, αλλά και στην τροφή που αφθονεί στους πρόποδες του Πάικου.

«Ειδικά φέτος, έμειναν πολλά κάστανα στα δέντρα γιατί οι παραγωγοί δεν πήραν καλές τιμές και δεν τα μάζεψαν, οπότε υπήρχε άφθονη τροφή, είτε στα κλαδιά, είτε κάτω στο έδαφος», επισήμανε ο κ. Θεοδωρίδης.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ζημιών από άγρια ζώα στις καλλιέργειες, στη μελισσοκομία και στην κτηνοτροφία θα δοθούν σε ανοικτή εκδήλωση που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας «Άγιος Τρύφων».

Ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Δασικής Υπηρεσίας, του ΕΛΓΑ (Υποκατάστημα Θεσ/νίκης), του ΟΦΥΠΕΚΑ (Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας), της οργάνωσης «Καλλιστώ» και του έργου LIFE ARCPROM.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 5 το απόγευμα, στο γραφείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας «Ο Άγιος Τρύφων» (έναντι Δημαρχείου Γουμένισσας).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοφία Κουρτίδου: «Είμαι 100 κιλά, ακούγεται τρομακτικό αλλά δεν είναι»

Social 04.04.2026
Η εξομολόγηση για τις διατροφικές διαταραχές

Η Τούνη στο ίδιο μαγαζί με τον άνθρωπο που καταδικάστηκε για το revenge ρorn

Social 04.04.2026
Ζήτησα πολλές φορές να τον διώξουν αλλά δεν συνέβη ποτέ

Millenials εναντίον Boomers μπαμπάδων: Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο

Family 04.04.2026
Μπορεί το generation gap να μικρύνει;

Viral βίντεο από την αφρικανική σκόνη που σκέπασε την Κρήτη – Απόκοσμες εικόνες και αγωνία μέσα σε πτήση

Social Χτες
Επιβάτες του αεροπλάνου κατέγραψαν τις απόκοσμες εικόνες από τον ουρανό του νησιού.

Μεσσαροπούλου: Κόλαφος για τον Λιάγκα και την εκπομπή του μετά το βίντεο με τον Τζώρτζογλου

TV Buzz Χτες
Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Στράτος Τζώρτζογλου στην εκπομπή «Πρωινό»

Μουτίδου για Τζώρτζογλου: «Τον είδα και είπα ότι τα θέλει ο κ@@λος του»

TV Buzz Χτες
Τα σχόλια που έκανε η Σοφία Μουτίδου για τον Στράτο Τζώρτζογλου στο «Real View»

Η 60χρονη Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ αποκαλύπτει το μυστικό της νεανικής της εμφάνισης

Tabloid Χτες
Η 60χρονη ηθοποιός πόζαρε στο Instagram με κόκκινο μπικίνι

Μπλέικ Λάιβλι: Δικαστής απορρίπτει τις περισσότερες κατηγορίες της κατά του Τζάστιν Μπαλντόνι

Tabloid Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, απέρριψε 10 από τις 13 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής για σeξουαλική παρενόχληση