E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηράκλειο: Ο λυράρης είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ του ανηλίκου και έστελνε γυμνές φωτογραφίες του

Η καταγγελία της μητέρας που αποκάλυψε τη φρίκη

Δημοσίευση 27/3/2023 | 20:45

Ηράκλειο: Ο λυράρης είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ του ανηλίκου και έστελνε γυμνές φωτογραφίες του

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του ανήλικου αγοριού στο Ηράκλειο Κρήτης.O 66χρονος λυράρης, Τάσος Ρεράκης, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους γονείς του ανηλίκου, όπως προκύπτει από την έρευνα.

Το 2018 προσέγγισε το 11χρονο τότε  παιδί κάνοντάς του άσεμνες προτάσεις και χειρονομίες ενώ δύο χρόνια αργότερα, το 2020, τον εξανάγκασε σε γενετήσια πράξη. Η δράση του μάλιστα, ήταν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Μάλιστα, από το 2020 ανάγκαζε τον ανήλικο να του στέλνει φωτογραφίες και βίντεο όπου ήταν γυμνός και στη συνέχεια, ο 66χρονος το ανέβαζε σε ειδική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης όπου είχε δημιουργήσει προφίλ με τον ανήλικο, ενάντια στη θέληση του νεαρού αγοριού.

Επιπλέον, από τον Δεκέμβριο του 2022 ως τον Φεβρουάριο του 2023, ο λυράρης είχε κανονίσει τρεις συναντήσεις του αγοριού με διαφορετικούς άνδρες ώστε να συνευρεθεί μαζί τους ερωtικά.

Από την προανάκριση, έχει ταυτοποιηθεί ο ένας ο οποίος είναι γιατρός σε νοσοκομείο και τέθηκε ήδη σε αργία. Από την έρευνα προέκυψε ότι συναντήθηκε με το αγόρι αλλά δεν ολοκλήρωσε τη γενετήσια πράξη σε βάρος του.

Οι άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει τις γενετήσεις πράξεις σε βάρος του ανηλίκου, δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Τρία ψεύτικα προφίλ του ανηλίκου και στο Instagram

Όπως προκύπτει από την έρευνα, πέρα από τη χρήση της ειδικής πλατφόρμας, ο 66χρονος είχε φτιάξει τρία ψεύτικα προφίλ και στο Instagram μέσω των οποίων συνομιλούσε ο ίδιος με άλλους χρήστες ή ανάγκαζε τον ανήλικο να μιλά, στέλνοντας και σε αυτούς γυμνές φωτογραφίες του ανηλίκου.

Σήμερα το πρωί έγιναν έρευνες στα σπίτια του μουσικού και του γιατρού και κατασχέθηκαν: ένας σουγιάς, δύο φυσίγγια, δέκα κινητά, δύο κάρτες SIM, δύο κάρτες Micro SD, ένα tablet και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σημειώνεται πως ο λυράρης έχει συλληφθεί για παράβαση περί όπλων ενώ ο γιατρός όχι λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

Δεν αντιστάθηκε της σύλληψης ο 66χρονος

Ο Νίκος Καλομοίρης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, τόνισε, μιλώντας στο Mega, ότι η γρήγορη κινητοποίηση των Αρχών βοήθησε στην έγκαιρη σύλληψη του 66χρονου λυράρη.

«Κατά το άκουσμα της καταγγελίας από τη μητέρα του αρχικά και στη συνέχεια από τον 15χρονο να μας πει τι πραγματικά είχε συμβεί όλα αυτά τα χρόνια μέσω των απειλών και των ταραχών που του είχαν προκαλέσει ώστε να μην μπορεί να μιλήσει ούτε στον ίδιο του τον αδερφό και τη μητέρα του, οι συνάδελφοί μας έδρασαν άμεσα, κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνέλαβαν αμέσως τον κατηγορούμενο».


Όπως λέει ο ίδιος, «έγινε έρευνα στο σπίτι του και κατασχέθηκαν υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα έτσι ώστε να μπορέσουμε να προβούμε στην ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση». Μάλιστα, όπως είπε, ο 66χρονος συνελήφθη χωρίς προβλήματα και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης.


Η καταγγελία της μητέρας

Η μητέρα του παιδιού ήταν εκείνη που κατάλαβε πως κάτι συμβαίνει καθώς είδε κάτι στο κινητό του και τον πίεσε ώστε να της πει τι είχε συμβεί, με τον ανήλικο να εμφανίζεται λυτρωμένος από το μαρτύριο που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια. Βρήκε τη δύναμη να μιλήσει, όπως λέει, σύμφωνα με το cretalive, για να δώσει κουράγιο σε όλα τα παιδιά εκείνα που μπορεί να βιώνουν κάτι ανάλογα οδυνηρό.

«Να ανοίξουν τα στόματα» ζητά, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να φοβούνται αλλά να «σπάσουν» τη σιωπή τους. Τότε μόνο θα μπορέσουν να ηρεμήσουν πραγματικά και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Στο πλευρό του βρίσκεται η μητέρα του, η οποία παρά το αρχικό σοκ, δεν δίστασε να ζητήσει την συνδρομή των Αρχών ώστε να μάθει τι συμβαίνει στο παιδί της. Όλα ξεκίνησαν όταν βρήκε κάποιες φωτογραφίες με ευαίσθητο περιεχόμενο στο κινητό του τηλέφωνο και πήγε στην Ασφάλεια Ηρακλείου, οπότε και ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της υπόθεσης.

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση» είναι το μήνυμα της μητέρας μέσω του cretalive. Για την ίδια και την οικογένεια της δεν είναι η δημοσιότητα το ζητούμενο. Προέχει η προστασία του παιδιού τους. Από ‘κει και πέρα όμως θα πράξουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια σε όλο το βάθος και το εύρος της και να βρεθούν οι υπαίτιοι πίσω από τα κάγκελα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξαφάνιση 16χρονης από Πάτρα: Δύο χρόνια προετοίμαζε τη φυγή της

Ελλάδα 19.01.2026
Πού εστιάζονται οι έρευνες για τη Λόρα

Οι παγίδες των αυτόματων φορολογικών δηλώσεων: Τι να προσέξετε

Οικονομία 19.01.2026
Τι πρέπει να προσέξουν πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι

Πώς έγινε το πολύνεκρο δυστύχημα με τα τρένα στην Ισπανία: Νύχτα βαθιάς οδύνης

Κόσμος 19.01.2026
Πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Ο Ισπανός πρωθυπουργός Σάντσεθ έκανε λόγο για νύχτα βαθιάς οδύνης

Γιατί οι τιμές στα σούπερ μάρκετ ανεβαίνουν ακόμα

Οικονομία 19.01.2026
Αυξήσεις σε καφέ, κρέας, σοκολάτες

Γαλλία: 19 τραυματίες από κατάρρευση σε πολυκατοικία στο Παρίσι – Διασκέδαζαν σε πάρτι

Κόσμος 19.01.2026
Έχασαν ξαφνικά το έδαφος κάτω από τα πόδια τους σε διαμέρισμα του 5ου ορόφου

Συναγερμός από την έξαρση της γρίπης: Ουρές στα φαρμακεία για εμβόλια και self test

Ελλάδα 19.01.2026
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές

Μαίνεται η φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στο Μενίδι: Ήχησε 112

Ελλάδα 19.01.2026
Στο σημείο επιχειρούν 19 πυροσβεστικά οχήματα

ΑΕΚ ‑ Παναθηναϊκός 4‑0: Ιστορικό «καρέ» του Γιόβιτς και κορυφή για την Ένωση

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Σέρβος επιθετικός διέλυσε την άμυνα των «πρασίνων» φτάνοντας τα 7 γκολ εναντίον τους φέτος

Νεκρός εντοπίστηκε ο 75χρονος αγνοούμενος στο Μιχαλίτσι Ιωαννίνων

Ελλάδα Χτες
Βρέθηκε σε μικρή απόσταση από το σπίτι του και σε σημείο καλυμμένο από βάτα και θάμνους

Μέσα στις φυλακές «σφαγεία» του Ιράν: Ομαδικοί βιασμοί, εικονικές εκτελέσεις και ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα

Κόσμος Χτες
Μία κόλαση επί γης περιμένει τους Ιρανούς διαδηλωτές που θα φυλακιστούν στα «σφαγεία» του Ιράν