E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καβάλα: Αμετανόητος ο 55χρονος που σκότωσε την 43χρονη Αΐντα ‑ Έβαλε τα γέλια στο δικαστήριο

«Όταν μου είπε ότι χωρίζουμε ένιωσα ότι γκρεμίζεται η εκκλησία που είχα χτίσει τόσα χρόνια και την σκότωσα» είπε ο συζυγοκτόνος

Δημοσίευση 27/3/2023 | 14:34

Καβάλα: Αμετανόητος ο 55χρονος που σκότωσε την 43χρονη Αΐντα ‑ Έβαλε τα γέλια στο δικαστήριο

Μια από τις γυναικοκτονίες που απασχόλησαν την κοινή γνώμη αναβιώνει αυτές τις μέρες στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη Ροδόπη. Πρόκειται για τη στυγνή δολοφονία της 43χρονης φαρμακοποιού Αΐντα από τον 55χρονο σύζυγό της στην Καβάλα, τον περασμένο Μάιο που «πάγωσε» ολόκληρη τη χώρα.

Το έγκλημα είχε καταγραφεί, μάλιστα, σε βιντεο απο κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου. Ο συζυγοκτόνος, ο οποίος στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια τη μητέρα των παιδιών του όταν του ζήτησε να χωρίσουν και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει, παρουσιάστηκε στην απολογία του με ένα ναρκισσιστικό παραλήρημα.

«Την ώρα της απολογίας του γέλασε πέντε φορές ενώ δεν δάκρυσε ποτέ. Προσέβαλε τη μνήμη της γυναίκας του. Σκότωσε τη γυναίκα του, τη μητέρα των παιδιών του για δεύτερη φορά. Την πρώτη με τα ίδια του τα χέρια και τη δεύτερη με τα λόγια του στο δικαστήριο. Κατά την απολογία του είχε ένα ναρκισσιστικό παραλήρημα λέγοντας "όταν μου είπε ότι χωρίζουμε, θυμήθηκα τον χωρισμό των γονιών μου που είχα ζήσει σαν παιδί κι ένιωσα ότι γκρεμίζεται η εκκλησία που είχα χτίσει τόσα χρόνια και την σκότωσα"» είπε στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Αΐντα, Μανώλης Βονικάκης.

Τι είχε πει όταν συνελήφθη

Ο 55χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς μετά τη δολοφονία είχ πει: «Βρισκόμασταν με την Αΐντα στο κουζινάκι του φαρμακείου. Λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πείσω άλλη μία φορά να μη φύγει. Μου είπε ότι "θα ζητήσω διαζύγιο". Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Την έσφιξα στο λαιμό χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω».

Οι κάμερες ασφαλείας αποκάλυψαν το χρονικό του μαρτυρίου της 43χρονης

Οι κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου κατέγραψαν την προσπάθεια του καθ’ ομολογίαν δράστη να πλησιάσει τη γυναίκα για να τη φιλήσει, τον τρόπο που ήθελε να την φοβίσει δείχνοντας τα μπράτσα του και αμέσως μετά, όταν ήδη είχε βάψει τα χέρια του με αίμα, να σέρνει τη σορό της 43χρονης και να σκέφτεται τις επόμενες κινήσεις του.

5 Μαϊου ώρα 14.18 το μεσημέρι. Ο 55χρονος έχει μπει στο φαρμακείο και στέκεται απέναντι από την Άιντα. Δύο λεπτά αργότερα φαίνεται η γυναίκα να συζητάει με εκείνον σε έντονο ύφος. Στη συνέχεια ο δράστης την αρπάζει από το μπράτσο, με τις κινήσεις των χεριών του να μαρτυρούν τις απειλητικές του διαθέσεις. Η 43χρονη δεν μπορεί να κάνει ούτε βήμα για να απομακρυνθεί.

Σε αυτό το σημείο ο μετέπειτα δράστης βγάζει το μπουφάν του και λίγα δευτερόλεπτα μετά της δείχνει τα μπράτσα του. Πλησιάζει την αδικοχαμένη Αΐντα, προσπαθεί να τη φιλήσει και εκείνη τον απωθεί. Η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή της γυναίκας έχει ξεκινήσει.

Τρία λεπτά από την στιγμή που τους είδαμε για πρώτη φορά να συζητούν, η Αΐντα προσπαθεί να πάρει τα χέρια του από πάνω της. Να του δώσει να καταλάβει πως έχει πάρει την απόφασή της να χωρίσουν, με τον ίδιο να μην κάνει πίσω. Η 43χρονη ξεσπάει σε κλάματα σε αυτό το σημείο, αλλά ο άνθρωπος που κάποτε παντρεύτηκε είχε πάει εκείνη τη μέρα στο φαρμακείο αποφασισμένος για όλα.

Ο δράστης μαζί με την Αΐντα πήγαν στη συνέχεια για καφέ και επέστρεψαν στο φαρμακείο μαζί. Στις 16.15 η 43χρονη κρύβει σε συρτάρι τα κλειδιά του φαρμακείου καθώς φοβόταν ότι ο 55χρονος θα την κλείδωνε μέσα και 14 λεπτά μετά, στις 16.29 το απόγευμα τους βλέπουμε μαζί, με τον ίδιο να τρώει σοκολάτα και το θύμα μπροστά του.

Όταν η γυναίκα πηγαίνει προς το δωμάτιο του φαρμακείου, ο 55χρονος την ακολουθεί και την σκοτώνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως το μυαλό του θόλωσε από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι εικόνες όμως δείχνουν το σχέδιο και την αποφασιστικότητά του από την πρώτη στιγμή. Ο 55χρονος δε θέλησε να αναφερθεί στη σκηνή του εγκλήματος. Στα όσα έγιναν στις 16.39 εκείνο το απόγευμα, όταν επιτέθηκε και έπνιξε την 43χρονη.

Η άτυχη γυναίκα εκείνη την ημέρα ήταν αδύνατον να γλιτώσει. Όσες προσπάθειες και αν έκανε να τον ηρεμήσει και να ξεφύγει, όσο και αν έκλαψε μπροστά του, το φρικτό τέλος της ζωής της, ήταν αναπόφευκτο, με το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου της ,να αποκαλύπτει καρέ καρέ το χρονικό του μαρτυρίου της.

Ο συζυγοκτόνος ζήτησε από την υπάλληλο τα δεύτερα κλειδιά του φαρμακείου

Αφού έπνιξε τη γυναίκα του μέσα στο φαρμακείο, ο 55χρονος ζήτησε από την υπάλληλο να του φέρει τα δεύτερα κλειδιά.

«Το Σάββατο έγινε η κουβέντα με την εκλιπούσα, την Πέμπτη με κάλεσε πολύ ευδιάθετη το μεσημέρι, μιλήσαμε για την δουλειά και κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 18.00 ώρα με πήρε ο άντρας της και μου ζήτησε, την ίδια μέρα, τα δεύτερα κλειδιά του φαρμακείου. Έκτοτε πήγε έκλεισε τα στόρια και δεν άνοιξε ξανά.Στο τηλέφωνο που με κάλεσε ο 55χρονος, ήταν αναστατωμένος, αλλά ήταν πάντα έτσι, δεν έδωσα σημασία. Αργότερα την κάλεσα, γιατί ήταν κλειστό το φαρμακείο. Μου έστειλε ένα μήνυμα στις 20.10 από το κινητό της ότι «είμαστε καλά, μην ανησυχείς» για να μην κινητοποιηθώ. Μην πάω να ψάξω. Όταν κάλεσε ο πατέρας της κοπέλας στο απέναντι μαγαζί ότι δεν έβρισκε την κόρη του, τότε πήραμε την αστυνομία»,είχε δηλώσει η υπάλληλος του φαρμακείου για την ημέρα της δολοφονίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνεχίζεται και αύριο η απεργία των ταξί στην Αττική

Ελλάδα Χτες
Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία των ταξί στην Αττική

Γαλλία: Δηλητηρίασε τις κόρες της και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον άνδρα της

Κόσμος Χτες
Η 18χρονη κόρη της Μεϊλίς Ντομπόν πέθανε έπειτα από τη λήψη δεκαπλάσιας δόσης υπνωτικού

Σοκ στην Πάτρα: Αγρια επίθεση Ρομά κατά διανομέα ‑ Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν

Ελλάδα Χτες
Τουλάχιστον τέσσερα άτομα επιτέθηκαν στον διανομέα ενώ οδηγούσε στην οδό Ιωνίας και Σμύρνης

Αγγλία: Η στιγμή που βρετανίδα δημοσιογράφος λιποθύμησε σε ζωντανή μετάδοση

Κόσμος Χτες
Η ίδια λίγο αργότερα με ανάρτηση της στο Instagram ανέφερε πως είναι «μια χαρά»

Σοκαριστική γυναικοκτονία στην Ιταλία: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε θανάσιμα από τον σύζυγό της

Κόσμος Χτες
Τον περασμένο Απρίλιο ο 50χρονος είχε επιτεθεί στη γυναίκα του με τσεκούρι σπάζοντας την πόρτα του υπνοδωματίου

Τελωνείο Προμαχώνα υπό «πολιορκία»: Οι Σερραίοι αγρότες στην πρώτη γραμμή – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες, αδυνατώντας να περάσουν από το μπλόκο στο 4ο χιλιόμετρο της οδόυ Σιδηροκάστρου-Προμαχώνα, στράφηκαν στην αναζήτηση εναλλακτικών περασμάτων μέσα από το βουνό

Πειραιάς: Ένας 16χρονος πίσω από τη σeξουαλική παρενόχληση σε πεζή

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για αλλοδαπό που διαμένει σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της μπλε γραμμής του Μετρό λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση

Ελλάδα Χτες
H κυκλοφορία διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο - Εθνική Αμυνα

Αδιανόητη τραγωδία: Τρεις νεαροί πνίγηκαν όταν το αυτοκίνητό τους βγήκε από τον δρόμο και έπεσε ανάποδα σε πισίνα

Κόσμος Χτες
Το δυστύχημα ήταν αποτέλεσμα μιας απίστευτης σειράς περιστάσεων λένε οι Αρχές

Συνελήφθη γνωστός TikToker στην Τρίπολη ‑ Χτυπούσε και έκλεβε ηλικιωμένους

Ελλάδα Χτες
Ο 22χρονος «διαφήμιζε» μέσα από τα social media το σώμα του και τις μαχητικές ικανότητές του

Η Βρετανία απαντά στον Πούτιν: «Σταμάτα την αιματοχυσία και τους λεονταρισμούς – Αν κηρύξεις πόλεμο είμαστε έτοιμοι»

Κόσμος Χτες
«Ειρωνεία του να μιλάει ο Ρώσος πρόεδρος για πολεμοχαρή συμπεριφορά από την πλευρά των Ευρωπαίων ηγετών» τονίζει το Λονδίνο