LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Εντυπωσίασαν οι πτήσεις των Rafale, F - 16 και των Apache, πρεμιέρα για τα Marder

Δημοσίευση 25/3/2023 | 14:30

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Μεγαλειώδης ήταν η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας όπως κάθε χρόνο με την παρθενική πτήση των Rafale πάνω από τον αθηναϊκό ουρανό σε επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης να κόβουν την ανάσα.

Εντυπωσίασαν επίσης οι πτήσεις των F-16 Viper και των ελικοπτέρων Apache πάνω από την ελληνική πρωτεύουσα, ενώ τα βλέμματα τράβηξε επίσης η «πρεμιέρα» των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Marder 1A3. Τα οχήματα παραλήφθησαν τον περασμένο Οκτώβριο στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας της χώρας μας με τη Γερμανία. Τα οχήματα είναι μέρος της αναβάθμισης του αξιόμαχου των μονάδων του Στρατού Ξηράς, της επαύξησης της μαχητικής ισχύος τους, καθώς και της ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας των μονάδων του Μηχανοκίνητου Πεζικού με εκείνες των τεθωρακισμένων.

Ξεχώρισε παράλληλα, όπως και κάθε χρόνο η παρέλαση των ευζώνω με τον ανατριχιαστικό χτύπο των ποδιών τους.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τέλος της παρέλασης

"Ο φετινός εορτασμός της εθνικής ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης τραγωδίας. Αυτό αυτό καθιστά ακόμη πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό" τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δήλωση του μετά το πέρας της παρέλασης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η εθνική ανεξαρτησία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή και πρόοδο.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ανάγκη αναστοχασμού είπε, ότι συνίσταται στο "πως θα μπορέσουμε εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους μας, πως θα μπορέσουμε να διδαχθούμε από τις τραγωδίες σε αυτή τη μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικού κράτους του ελληνικού έθνους, του ελληνικού λαού".

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι η σημερινή μέρα είναι ταυτόχρονα ημέρα γιορτής για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, "για τις γυναίκες και τους άνδρες που παρέλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία, εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας".

Επίσης αναφέρθηκε στην -"απαραίτητη για την εθνική ανεξαρτησία και ασφάλεια" όπως είπε- ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων επισημαίνοντας ότι "δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι οι σημαντικοί πόροι οι οποίοι κατανέμονται στην εθνική άμυνα για τα αεροπλάνα τα τανκς και τα καράβια, προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού" και προσέθεσε:

"Είναι όμως απολύτως απαραίτητοι για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, η οποία είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο για την κοινωνική συνοχή. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας".

H δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου μετά την παρέλαση

Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον Ελληνισμό. Ιστορική αφετηρία ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία, μετά από τετρακόσια χρόνια τουρκικού ζυγού, ημέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης.

Με τη σημερινή, λαμπρή παρέλαση τιμάμε τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας και αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία. Χρέος μας, με σύμπνοια και ομοψυχία, να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους.

Χρόνια πολλά!



ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Ελλάδα 31.05.2023
Τι εισηγήθηκε η εισαγγελέας

Οχιά μέσα σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη ‑ «Έχουμε κάθε χρόνο 40‑80 περιστατικά»

Ελλάδα 31.05.2023
Επέμβαση εθελοντών για την απομάκρυνσή της

Σοκ στο Ζάππειο: Τεράστιο κλαδί καταπλάκωσε τουρίστες

Ελλάδα 31.05.2023
Οι τρεις τουρίστες κάθονταν κάτω από το δέντρο

Σάλος στο Μεσολόγγι: Στα δικαστήρια για το ... ροχαλητό του γείτονα

Ελλάδα 31.05.2023
Δύο άνδρες θα λύσουν τις διαφορές τους στη δικαστική αίθουσα την Παρασκευή

«Ράπισμα» ΗΠΑ προς Ερντογάν με το καλημέρα

Κόσμος 31.05.2023
«Αλλάξτε συμπεριφορά, είστε επιθετικοί»

Πέραμα: Συγκλονίζει η σύζυγος του θύματος ‑ «Στοπ στα μεροκάματα του τρόμου»

Ελλάδα 31.05.2023
Οι εργαζόμενοι και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής αναφέρουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η ζώνη του Περάματος σε μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών»

Ληστεία στα βόρεια προάστια ‑ Ο ληστής κόλλησε το όπλο στον κρόταφο υπαλλήλου

Ελλάδα 31.05.2023
Βίντεο ντοκουμέντο από την σοκαριστική ληστεία

Βίντεο που «παγώνει το αίμα»: Πήδηξε στο νερό από σκάφος και αγνοείται μια εβδομάδα

Κόσμος 31.05.2023
Βούτηξε από το σκάφος για να «αποδείξει την τόλμη του»

Δύο πεζοί νεκροί σε τροχαία σε Κερατσίνι και Λένορμαν

Ελλάδα 31.05.2023
Μια 77χρονη και ένας άνδρας, πιθανότατα άστεγος, τα θύματα

Μούφα ο στρατιωτικός δορυφόρος της Βόρειας Κορέας

Κόσμος 31.05.2023
Απέτυχε η προσπάθεια να θέσει σε τροχιά στρατιωτικό δορυφόρο

Επιδειξίας περιφερόταν ολόγυμνος σε χωριό των Σερρών

Ελλάδα 31.05.2023
Περνούσε μέσα από τις αυλές κάποιων σπιτιών, αδιαφορώντας πλήρως για το γεγονός ότι τον έβλεπαν ακόμη και ανήλικα παιδιά