E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Το μπουκάλι που έλυσε την υπόθεση φόνου μιας 40χρονης

Ποινή κάθειρξης 12 ετών σε 47χρονο

Δημοσίευση 24/3/2023 | 16:46

Θεσσαλονίκη: Το μπουκάλι που έλυσε την υπόθεση φόνου μιας 40χρονης

Ποινή κάθειρξης 12 ετών σε 47χρονο που κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο 40χρονης τοξικομανούς επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Η 40χρονη είχε βρεθεί αναίσθητη, χτυπημένη άγρια στο κεφάλι, μπροστά στο κτίριο της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, τον Αύγουστο του 2015. Η γυναίκα κατέληξε δύο μήνες αργότερα στο νοσοκομείο, χωρίς να ανακτήσει σε κανένα διάστημα της νοσηλείας της τις αισθήσεις της.

Ένα δακτυλικό αποτύπωμα σε μπουκάλι μπύρας έδωσε τη λύση στο μυστήριο της υπόθεσης, η οποία παρέμενε επί σειρά ετών ανεξιχνίαστη. Το μπουκάλι εντοπίστηκε στη σκηνή του εγκλήματος και κατέστησε κατηγορούμενο τον 47χρονο. Ο ίδιος φέρεται να ήταν άστεγος και, όπως η παθούσα, έκανε χρήση ναρκωτικών.

Μετά την πράξη του, ο θύτης διέφυγε στην πατρίδα του, την Αλβανία, και ακολούθως εγκαταστάθηκε στην Ιταλία. Κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής, πέρυσι εκδόθηκε στην Ελλάδα, οπότε απολογήθηκε σε ανακριτή και προφυλακίστηκε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Αρχικά, ο 47χρονος αρνούνταν κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, αλλά κατά την προσωρινή του κράτηση, τα εργαστήρια ταυτοποίησαν βιολογικό υλικό του ίδιου στα νύχια της παθούσας, με αποτέλεσμα να αλλάξει την υπερασπιστική του γραμμή.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, παραδέχθηκε ότι χτύπησε τη 40χρονη, αλλά όχι με σκοπό να τη σκοτώσει. Όπως ανέφερε, την ώρα που κοιμόταν αισθάνθηκε κάποιον να τον ψαχουλεύει, οπότε αντέδρασε. Ομολόγησε πως χτύπησε τη γυναίκα, απαντώντας στα χτυπήματα που δεχόταν από εκείνη.

Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, κατά πλειοψηφία 4-3 και με τις ψήφους των ενόρκων, για ανθρωποκτονία με δόλο. Οι μειοψηφήσαντες δικαστές έκριναν ότι θα έπρεπε να καταδικαστεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και μετά την καταδίκη του, επέστρεψε στις φυλακές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακριβότερα τα διόδια σε Αττική Οδό και αυτοκινητοδρόμους από την 1η Ιανουαρίου

Ελλάδα Χτες
Οι εταιρείες διαχείρισης ανακοίνωσαν αυξήσεις από 5-10 λεπτά στην Αττική Οδό και από 10 έως 40 λεπτά στις εθνικές οδούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατεπείγουσα έρευνα για τον «Φραπέ» – Η προκλητική κατάθεση, οι απειλές στην Κωνσταντοπούλου και το live τηλεφώνημα στο «100»

Ελλάδα Χτες
Επικαλέστηκε δεκάδες φορές το δικαίωμα της σιωπής, παρά το γεγονός ότι δεν έχει την ιδιότητα του κατηγορούμενου

Βόλος: Καταδικάστηκε 51χρονος που χτύπησε την κόρη και τη γυναίκα του με πατερίτσα

Ελλάδα Χτες
Ο 51χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών

Γαλλία: Και οι Γάλλοι αγρότες στα μπλόκα

Κόσμος Χτες
Σε αποκλεισμούς οδικών αξόνων προχώρησαν Γάλλοι αγρότες που αντιτίθενται στα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών,

Συνελήφθη στο Ιράν η βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης, Ναργκίς Μοχαμαντί

Κόσμος Χτες
Η 53χρονη Ναργκίς Μοχαμαντί έλαβε το Νόμπελ το 2023 για τον «αγώνα της κατά της καταπίεσης των γυναικών στο Ιράν» -

Πανελλαδική απεργία 16/12: Ποιοι συμμετέχουν – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Ελλάδα Χτες
Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την πλήρη συμπαράστασή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στα μπλόκα που έχουν στηθεί από τους αγρότες σε διάφορες περιοχές της χώρας

«Πόλεμος» με Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ: «Ο Γιάννης είναι δειλός»

Αθλητικά Νέα Χτες
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει με την υπόθεση του trade του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Αμερική με τον Κέντρικ Πέρκινς να τον χαρακτηρίζει δειλό λόγω της συμπεριφοράς του.

Η Λάρνακα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2030

Κόσμος Χτες
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να απονείμει σε κάθε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα χρηματικό βραβείο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», ως αναγνώριση της ποιότητας της προετοιμασίας και του πολιτιστικού σχεδιασμού της

Προσοχή απάτη! Μηνύματα SMS και emails που χρησιμοποιούν το όνομα του Δήμου Αθηναίων

Οικονομία Χτες
Alert από τον Δήμο Αθηναίων για νέα απάτη

Σοκ: Εξαφανισμένος 18χρονος βρέθηκε νεκρός 7 χρόνια μετά, σφηνωμένος σε μία καμινάδα σπιτιού

Κόσμος Χτες
Τραγικές οι συνθήκες του θανάτου του σύμφωνα με τις αρχές του Κολοράντο