E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς η αρχιτεκτονική ομορφαίνει την Αθήνα ‑ τα ομορφότερα κτίρια της πόλης!

Δημοσίευση 24/3/2023 | 11:37

Πώς η αρχιτεκτονική ομορφαίνει την Αθήνα ‑ τα ομορφότερα κτίρια της πόλης!

Η ελληνική πρωτεύουσα είναι αναμφισβήτητα ένας αρχιτεκτονικός παράδεισος!

Από νεοκλασικά που κρύβουν μέσα τους αιώνες ιστορίας, μέχρι μοντέρνα κτίρια με πρωτοποριακό design, μπορεί κανείς να βρει πολλούς θησαυρούς στους δρόμους της Αθήνας. Κάνοντας μια βόλτα στις περιοχές του κέντρου, σίγουρα θα εντυπωσιαστείς από τα κτήρια που θα συναντήσεις - αν ξέρεις που να πας.

Για να μάθεις ποιά είναι τα αρχιτεκτονικά διαμάντια της Αθήνας, συνέχισε να διαβάζεις!

The Orbit

Αν έχεις περάσει από την Κηφισίας, είναι αδύνατο να μην έχεις προσέξει το The Orbit. Ολόλευκο, με ένα ιδιαίτερο design που βασίζεται στις αρμονικές καμπύλες και στο μινιμαλιστικό στυλ, το κτίριο αυτό απλώνεται σε μία έκταση 42.000 τ.μ. Τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του είναι οι κρεμαστοί κήποι του, και ο καταπράσινος καταρράκτης φυτών στην είσοδό του που του δημιουργούν μια ατμόσφαιρα αστικής όασης.

Το The Orbit είναι ένα τεράστιο κτίριο με 9 ορόφους και 6 υπόγεια, όπου στεγάζονται διάφορες επιχειρήσεις, όπως η Zenίθ και το γυμναστήριο Alterlife. Σύγχρονο, πρωτότυπο και με eco-friendly ταυτότητα, το The Orbit αποτελεί ένα από κτίρια που σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής για την Αθήνα!

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι άλλο από το Κυκλαδικό Μουσείο. Το κτίριο αυτό κατασκευάστηκε το 1895 από τον Ερνέστο Τσίλλερ, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία του Όθωνα Σταθάτου, όμως από το 1991 και μετά στεγάζει το Κυκλαδικό Μουσείο.

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μπορεί να βρει κανείς αμέτρητα αρχαιολογικά εκθέματα τα οποία προέρχονται από τις Κυκλάδες και την Κύπρο, από κομψά κοσμήματα, μέχρι αγγεία, και να αντλήσει πληροφορίες για τον τρόπο ζωής και τα έθιμα των αρχαίων Ελλήνων. Εκτός από τις μόνιμες συλλογές, υπάρχουν και συλλογές με έργα μοντέρνας τέχνης, οι οποίες φιλοξενούνται περιοδικά στο μουσείο.

Η Μικρή Πολυκατοικία

Σε κάποια κυριακάτικη βόλτα σου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ίσως έχεις προσέξει αυτή την πολυκατοικία, η οποία μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από άλλη εποχή. Η Μικρή Πολυκατοικία (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 17) χτίστηκε το 1930 με βάση τα σχέδια του αρχιτέκτονα Βασίλειου Κουρεμένου, ο οποίος είχε αποφοιτήσει τη γαλλική σχολή Ecole des Beaux-Arts.

Στόχος του αρχιτέκτονα κατά τον σχεδιασμό του κτιρίου ήταν να ενώσει το παρόν με το παρελθόν, δηλαδή να παντρέψει τον κλασικισμό με τις μοντέρνες κατασκευαστικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή. Γι’ αυτό και στη Μικρή Πολυκατοικία συναντάμε αρχαιοελληνικά χαρακτηριστικά, όπως οι παραστάδες των φωτιστικών στην είσοδο, οι οποίες θυμίζουν κίονες, καθώς και τα ψηφιδωτά διακοσμητικά!

Μεγάλη Βρετανία  

Ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια του κέντρου της Αθήνας, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία αποτελεί σημείο αναφοράς, από την εποχή της κατασκευής του, μέχρι σήμερα! Το αρχιτεκτονικό αυτό διαμάντι σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν και χτίστηκε το 1842, όμως δε στέγασε το ξενοδοχείο παρά χρόνια αργότερα, το 1874.

Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, η Μεγάλη Βρετανία μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης μεγάλων προσωπικοτήτων και celebrities, οι οποίοι το επέλεγαν είτε για διαμονή, είτε για να διοργανώσουν λαμπερά πάρτι που συγκέντρωναν όλη την αφρόκρεμα της Αθήνας, και όχι μόνο. Σήμερα, το ξενοδοχείο δεν έχει χάσει τίποτα από την αίγλη που είχε όταν ξεκίνησε να λειτουργεί. Μάλιστα, όσο περνάνε τα χρόνια, αποκτά όλο και μεγαλύτερη γοητεία, καθώς αποπνέει τη ραφιναρισμένη κομψότητα μιας άλλη εποχής!

Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Το παλιό Δημόσιο Καπνεργοστάσιο είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό κτίριο της οδού Λένορμαν στον Κολωνό! Το Δημόσιο Καπνεργοστάσιο δημιουργήθηκε τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν οι ανάγκες της χώρας για καπνό ήταν πολύ αυξημένες. Ένα υπέροχο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, το κτίριο αυτό στέγασε κατά τη διάρκεια της ιστορίας του αρκετές καπνοβιομηχανίες.

Σήμερα, ο χώρος του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου έχει αναδιαμορφωθεί πλήρως από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και αποτελεί πλέον έναν σύγχρονο πολυχώρο πολιτισμού, ο οποίος φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις τέχνης και στεγάζει τη Βιβλιοθήκη και το Τυπογραφείο της Βουλής!

Η Αθήνα είναι γεμάτη αρχιτεκτονικές εκπλήξεις, τόσο του παρόντος, όσο και του παρελθόντος. Μία βόλτα στις Αθηναϊκές γειτονιές αρκεί για να κάνεις ένα ταξίδι στην ιστορία της πόλης, αλλά και στο μέλλον της!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προωθητική Ενέργεια για τα VIP Μέλη των Pet City

Better life Χτες
Η ποιοτική διατροφή για κάθε κατοικίδιο πιο προσιτή από ποτέ!

H Athens Fashion Trade Show φέρνει τις πιο hot τάσεις της μόδας στο Metropolitan Expo

Ομορφιά - Στυλ Χτες
Το επόμενο ραντεβού για τους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του χώρου της μόδας έχει οριστεί από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024

Η Rakuten Viber Αποκτά Πιστοποίηση SOC 2 Τύπου 2

Tech Χτες
Η απόκτηση της πιστοποίησης SOC 2 Τύπου 2 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Rakuten Viber

Μεγάλος Διαγωνισμός από το ΑΝΤ1+ και το Red Bull

Better life 22.04.2024
Ζήσε από κοντά την εμπειρία της Formula 1! Δύο τυχεροί θα κερδίσουν ένα μοναδικό ταξίδι στο Grand Prix της Αυστρίας!