E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Τέλος οι ΜΕΘ Covid ‑ Οι ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλεύονται μαζί με τους υπόλοιπους

Δεκτή η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων

Δημοσίευση 22/3/2023 | 17:40

Κορωνοϊός: Τέλος οι ΜΕΘ Covid ‑ Οι ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλεύονται μαζί με τους υπόλοιπους

Το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού για το διοικητικό προσωπικό των δομών υγείας τέθηκε από μερίδα επιστημόνων κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η αλλαγή της διαχείρισης των ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ. Πλέον δεν θα νοσηλεύονται αποκλειστικά σε ΜΕΘ covid-19, ούτε θα διαχωρίζονται οι Εντατικές σε covid-19 και non covid.

Με δεδομένο τον εμβολιασμό της πλειονότητας του πληθυσμού και της δυνατότητας φαρμακευτικής κάλυψης των ασθενών με εύρος σκευασμάτων κατά τη νοσηλεία τους, οι ειδικοί εισηγήθηκαν και το υπουργείο Υγείας δέχθηκε τη νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό σε όλες τις ΜΕΘ, όπως συμβαίνει και για άλλα νοσήματα.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, μέλη της Επιτροπής ζήτησαν να εξεταστεί το ενδεχόμενο της μη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους μη υγειονομικούς εργαζομένους των μονάδων υγείας, με το επιχείρημα ότι εργάζονται σε ξεχωριστούς χώρους, χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς, κατά τον τρόπο που αυτό γίνεται με το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.

Η πρόταση συζητήθηκε, πυροδοτώντας ενστάσεις από άλλα μέλη της Επιτροπής. Ωστόσο, η τελική απόφαση παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση, με την πλειονότητα της Επιτροπής να εκτιμά ότι είναι πρώιμη η χαλάρωση ή και άρση των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό στους υγειονομικούς σχηματισμούς.

Παράλληλα, άνοιξε και η συζήτηση για τη διαχείριση των ασθενών με λοίμωξη covid-19 μέσα στα νοσοκομεία. Προτάθηκαν αλλαγές στον τρόπο νοσηλείας ώστε να μην απομονώνονται αποκλειστικά σε κλινικές covid.

Για παράδειγμα, προτάθηκε οι ασθενείς με διαγνωσμένη λοίμωξη να εισάγονται και να νοσηλεύονται στις παθολογικές και τις πνευμονολογικές κλινικές, και οι ασθενείς που έχουν εισαχθεί πχ για κάποια επέμβαση, και βγαίνει θετικό το τεστ κατά τον προ εγχειρητικό έλεγχο, να παραμένουν στην κλινική εισαγωγής και να μην μετακινούνται σε κλινική covid.

Η κατάργηση των ΜΕΘ covid και non covid και η επιστροφή στην προ της πανδημίας κατάσταση θα τεθεί σε ισχύ με ΚΥΑ πιθανότατα από τον Απρίλιο.
Όλα τα άλλα θέματα που εισηγηθηκαν οι ειδικοί, θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τον τετραήμερο καύσωνα με τα 40αρια έρχονται θυελλώδεις άνεμοι – Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές

Καιρός 05.07.2025
Αποπνικτική θα είναι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνελήφθη 43χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ρέθυμνο

Ελλάδα 05.07.2025
Ο 43χρονος δεν παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανακάλυψη των δραστών που προέβησαν στη ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών στην αυλή του σπιτιού του

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Μάχη με τον χρόνο για τις αγνοούμενες κατασκηνώτριες‑ Νεκρά 9 παιδιά

Κόσμος 05.07.2025
Δύο από τα μικρότερα κορίτσια της κατασκήνωσης που παρασύρθηκε από τα νερά βρέθηκαν νεκρά, αυξάνοντας τους φόβους για την τύχη των υπολοίπων

Ελευσίνα: Σύλληψη 31χρονου που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη ‑ Τον έψαχναν από το 2021

Ελλάδα 05.07.2025
Ο 31χρονος παρουσίαζε την ανήλικη κοπέλα ως ενήλικη

Πολωνός καθηγητής το θύμα της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή

Ελλάδα 05.07.2025
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα που ήταν 43 ετών και πατέρας δύο παιδιών

Δελφίνια «έκλεψαν την παράσταση» στον Κορινθιακό

Ελλάδα 05.07.2025
Η εμφάνιση των δελφινιών στον Κορινθιακό Κόλπο είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το οικοσύστημα της περιοχής

Πακιστάν: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο ‑ 16 νεκροί, οκτώ εγκλωβισμένοι στα ερείπια

Κόσμος 05.07.2025
Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να αναζητήσουν τουλάχιστον οκτώ ακόμη επιζώντες που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια

Χαλκιδική: Λουκέτο σε beach bar για καταπάτηση αιγιαλού

Ελλάδα 05.07.2025
Πάνω από 3.000 καταγγελίες στο MyCoast

Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή

Ελλάδα 05.07.2025
Φέρεται να της ζήτησε 10.000 ευρώ για να μη γράφει δυσμενή σχόλια για την ίδια στο μέσο που κατέχει - Συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Συγκλονιστικός Μπερνάρντο Σίλβα στο ύστατο αντίο στον Ζότα

Αθλητικά Νέα 05.07.2025
«Ο αριθμός 20 ήταν ήδη ξεχωριστός, τώρα θα είναι ακόμη περισσότερο»

16χρονος τραυματίστηκε από την προπέλα σκάφους με χειριστή τον πατέρα του στη Χαλκιδική

Ελλάδα 05.07.2025
Συνελήφθη ο πατέρας για σωματική βλάβη από αμέλεια