E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξανά Γολγοθάς για την Ασπασία που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της

«Η αγωνία μας δεν έχει τελειώσει ακόμα»

Δημοσίευση 22/3/2023 | 14:26

Ξανά Γολγοθάς για την Ασπασία που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της

Μια ανάσα πριν τον θάνατο βρέθηκε η Ασπασία Μπόγρη, η νεαρή κοπέλα που το καλοκαίρι του 2013 συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα όταν δέχτηκε στο πρόσωπό της από τον ίδιο της τον πατέρα εξ επαφής δύο σφαίρες για να εκδικηθεί τη μητέρα της για τον χωρισμό τους.

Η μητέρα της Ασπασίας Μπόγρη, Σπυριδούλα Φατούρου η οποία όλα αυτά τα χρόνια στέκεται «βράχος» στο πλευρό του παιδιού της, μίλησε στο protothema.gr για την νέα μεγάλη περιπέτεια υγείας που πέρασε με την κόρη της.

«Η Ασπασία μου είχε μητρορραγία για πολλές ημέρες, ήταν καταπονημένη κι επειδή ανησύχησα για το παιδί μου, της έκανα εξετάσεις αίματος, οι οποίες έδειξαν ότι ο αιματοκρίτης της έχει πέσει πάρα πολύ. Αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ για να ζητήσω ασθενοφόρο να τη μεταφέρω στο νοσοκομείο γιατί πραγματικά κινδύνευε η ζωή του παιδιού μου, μετρούσα ακόμα και τα λεπτά κι επειδή καθυστερούσαν, αναγκάστηκα να ειδοποιήσω το ιδιωτικό θεραπευτήριο Mediterraneo Hospital το οποίο βρίσκεται κοντά στο σπίτι μας. Η Ασπασία μου έμεινε ένα εικοσιτετράωρο μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς που κατάφεραν να σώσουν το παιδί μου. Η αγωνία μας δεν έχει τελειώσει ακόμα, η κατάστασή της βέβαια έχει σταθεροποιηθεί, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κι ελπίζουμε στο καλύτερο» λέει στο protothema.gr η μητέρα της Ασπασίας, Σπυριδούλα Φατούρου.

Το χρονικό

Τον Αύγουστο του 2013 ένας 47χρονος πατέρας πυροβολεί την κόρη του στο Άργος. Το έγκλημα συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία. Ο δράστης ήταν προμηθευτής τσιγάρων σε περίπτερα της περιοχής και ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του.

Εκείνη την ημέρα η Ασπασία συναντήθηκε με τον πατέρα της για να φάνε μαζί σε εστιατόριο, στο κέντρο της πόλης. Αφού γευμάτισαν, ανέβηκε στο μηχανάκι του. Μόλις πέρασαν από την πλατεία, του ζήτησε να σταματήσει στο περίπτερο για να αγοράσει τα τσιγάρα που της έχει ζητήσει η μητέρα της. Αγόρασε τα τσιγάρα και όταν έστρεψε το πρόσωπό της, ο πατέρας της σε απόσταση αναπνοής την πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι. Ο πατέρας της την άφησε αιμόφυρτη στο δρόμο και επέστρεψε σπίτι του. Εκεί αυτοπυροβολήθηκε και λίγες ημέρες αργότερα πέθανε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Τζάνειου νοσοκομείου.

«Οι σφαίρες από τους πυροβολισμούς του πατέρα της είναι ακόμα μέσα στο κεφάλι της»

«Κάθε βράδυ σκέφτομαι αυτό που έχει συμβεί στο παιδί μου. Οι σφαίρες από τους πυροβολισμούς του πατέρα της είναι ακόμα μέσα στο κεφάλι της. Οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά, βάσει βιβλιογραφίας η Ασπασία έπρεπε ήδη να έχει πεθάνει. Η Ασπασία, όμως είναι το παιδί που αρνείται να πεθάνει. Θέλει να ζήσει» είχε πει στο protothema.gr, η μητέρα της Ασπασίας.

«Η Ασπασία αντιλαμβάνεται τα πάντα. Επικοινωνεί με τα μάτια, με "ναι" και "όχι", τρώει από το στόμα ενώ νερό και φάρμακα σιτίζεται από ένα σωλήνα που είναι στο στομάχι της, δεν μιλά και δεν κινείται. Είναι καθηλωμένη. Βρισκόμασταν σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα και τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχουμε έρθει στην Αθήνα μένουμε σε σπίτι και την έχουν αναλάβει φυσικοθεραπευτές. Έχει υπάρξει βελτίωση στην αντίληψη και στη συνειδητότητα και στις απαντήσεις που μας δίνει. Έχει δυναμώσει ο κορμός της και στέκεται υποβασταζόμενη. Θα γίνει άλλη μια προσπάθεια να βγουν οι σφαίρες από το κεφάλι του παιδιού για να προχωρήσουμε σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις αλλά και πιο εξειδικευμένες θεραπείες στο εξωτερικό αλλά περιμένω κάποιες απαντήσεις από τους γιατρούς».

«Όταν η Ασπασία φώναξε "βοήθεια μαμά", την πυροβόλησε και δεύτερη φορά»

«Το λάθος ήταν ότι ενώ ήμασταν σε διάσταση μέναμε στο ίδιο σπίτι. Όταν έμαθε ο σύζυγός μου για τη νέα μου σχέση, άρχισε να δημιουργεί προβλήματα. Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα κάνει κακό στο παιδί μας. Όταν έμαθα ότι πυροβόλησαν μια κοπέλα ήμουν σίγουρη ότι ήταν η Ασπασία. Το παιδί μου ξύπνησε στην εντατική ουρλιάζοντας, έχοντας στο μυαλό του τη χαραγμένη εικόνα του πατέρα του να την πυροβολεί. Όταν η Ασπασία φώναξε "βοήθεια μαμά", την πυροβόλησε και δεύτερη φορά. Το μόνο που θυμάμαι όταν την είδα ήταν ότι τα ξανθά της τα μαλλιά ήταν κατακόκκινα από το αίμα.

Η Ασπασία έμεινε 7 μήνες στην εντατική. Όταν οι γιατροί ρώτησαν την Ασπασία αν της λείπει ο πατέρας της, αυτή απάντησε κατηγορηματικά "όχι". Αυτό που έχει συμβεί στη ζωή μας είναι μη διαχειρίσιμο. Στο σημείωμα που άφησε ο σύζυγός μου, λίγο πριν αυτοκτονήσει, έλεγε ότι ήθελε να με κάνει να ζω με το βάρος του θανάτου της Ασπασίας. Δεν έχω ούτε επαφές, ούτε οικονομική στήριξη από την οικογένεια του συζύγου μου. Δεν εργάζομαι και προσπαθώ να τα καταφέρω με τη στήριξη του κόσμου. Η μόνη έννοια μου είναι να μην πάθω τίποτα γιατί μετά δεν ξέρω ποιος θα φροντίζει την Ασπασία» είχε πει σε συνέντευξή της στο protothema.gr η Σπυριδούλα Φατούρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρέη στην Εφορία: Όλες οι προθεσμίες και οι πληρωμές του Ιουλίου

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Πώς θα επιβιώσετε από το φορολογικό «σαφάρι» του Ιουλίου

Θεσσαλονίκη: Ποιος βρέθηκε πίσω από την υπόθεση της 7χρονης που περιπλανιόταν μόνη στο κέντρο

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Το ανήλικο κορίτσι εντοπίστηκε ασυνόδευτο από διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία.

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Σε ισχύ οι απαγορεύσεις στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης, στα Δασοκτήματα Πανοράματος και Ωραιοκάστρου, καθώς και στις δασικές εκτάσεις της Θέρμης

Στο νοσοκομείο ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην ξιφασκία Αλντο Μοντάνο: «Παλεύα για τη ζωή μου» μετά από αναφυλακτικό σοκ

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Σοβαρή αλλεργική αντίδραση έπειτα από γεύμα σε εστιατόριο της Ρώμης για τον Ιταλό Ολυμπιονίκη - «Είχα ενημερώσει εκ των προτέρων για την αλλεργία μου», τόνισε

Τραγικό περιστατικό στην Κρήτη: Σκύλος πέθανε αφού έφαγε λαγοκέφαλο!

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Μέσα από συγκινητική ανάρτηση στα social media, η ιδιοκτήτρια του ζώου καλεί όλους τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να επαγρυπνούν

Ηράκλειο: Φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο ‑ Κάηκε ολοσχερώς λεωφορείο (Βίντεο)

Ελλάδα 05.07.2026
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε χώρο στάθμευσης κοντά στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Τοξικό νέφος πάνω από τη Θεσσαλονίκη, οδηγίες προστασίας στους πολίτες

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Η μυρωδιά καμένου πλαστικού έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές - Συστάσεις για κλειστά παράθυρα και περιορισμό των μετακινήσεων λόγω των καπνών

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 6 περιφέρειες – «Πορτοκαλί» συναγερμός και για Αττική

Ελλάδα 05.07.2026
Σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτική Προστασία, Περιφέρειες και Δήμοι – Τι πρέπει να αποφύγουν οι πολίτες και ποιες οδηγίες ισχύουν

Επίδομα ενοικίου ΟΠΕΚΑ: Tα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το πάρετε

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Αναλυτικός οδηγός για την υποβολή αίτησης στο Επίδομα Στέγασης μέσω της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τους λόγους απόρριψης.

Φωτιά Ωραιόκαστρο: Το αυτοκίνητο του 76χρονου που προκάλεσε την πυρκαγιά ‑ ομολόγησε ότι έγινε άθελά του

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Συνελήφθη αυτόφωρο ο άνδρας - Η Πυροσβεστική διαπίστωσε εμφανείς ενδείξεις μέθης - Το καμένο όχημά του βρέθηκε στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο μετά από ολονύχτια μάχη ‑ Κάηκαν επιχειρήσεις, 4 πυροσβέστες στο νοσοκομείο

Ελλάδα 05.07.2026
Συνεχίζεται η κατάσβεση στα δύο εργοστάσια, ένα υφασμάτων και το δεύτερο της ανακύκλωσης - Τοξικό νέφος έχει φτάσει στη Θεσσαλονίκη -  Συνεχίζουν να επιχειρούν 160 πυροσβέστες, εναέρια μέσα και η ομάδα «Δευκαλίων» του στρατού