LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το διάσημο θρίλερ που είναι βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία τρόμου

Μια υπόθεση φρίκης που παραμένει άλυτη από το 1978!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 23/3/2023 | 00:24

Το διάσημο θρίλερ που είναι βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία τρόμου

Η τρομερή υπόθεση αφορά κατά συρροήν δολοφονίες στην κατασκήνωση Camp Scott, εκτυλίσσεται στο τέλος της δεκαετίας του 1970 και παραμένει τεχνικά άλυτη μέχρι σήμερα. Έγινε έμπνευση για την ταινία που κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά με τίτλο, Παρασκευή 13!

Το 1978, ο Gene Leroy Hart κατηγορήθηκε για τις δολοφονίες της 13 Ιουνίου του 1977, των μικρών κατασκηνωτριών Lori Lee Farmer, Doris Denise Milner και Michele Heather Guse στο Camp Scott στην Οκλαχόμα. Αλλά μια κριτική επιτροπή τον αθώωσε το 1979.

Τα τρία κορίτσια ήταν πρόσκοποι από 8 έως 10 ετών, τα οποία βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν. Στη συνέχεια, τα σώματά τους αφέθηκαν σε ένα μονοπάτι που οδηγεί στα ντους του κάμπινγκ, περίπου 150 μέτρα από τη σκηνή τους.

Η υπόθεση θεωρήθηκε λυμένη όταν συνελήφθη ο Gene Leroy Hart, ένας τοπικός δραπέτης από τις φυλακές με ιστορικό βίας και βιασμών. Ωστόσο, ο Hart αθωώθηκε τον Μάρτιο του 1979 μετά από ομόφωνη ετυμηγορία ενόρκων. Το 2022, ανακοινώθηκε ότι η εξέταση DNA στην υπόθεση, αν και επίσημα ασαφής, υποδηλώνει έντονα τη συμμετοχή του Hart στο έγκλημα. Η υπόθεση παραμένει επίσημα ανεξιχνίαστη.

Λιγότερο από δύο μήνες πριν από τους φόνους, κατά τη διάρκεια μιας επιτόπιας εκπαίδευσης, μια σύμβουλος στο Camp Scott ανακάλυψε ότι τα υπάρχοντά της είχαν λεηλατηθεί και τα ντόνατς της είχαν κλαπεί. Μέσα στο άδειο κουτί των ντόνατς υπήρχε ένα χειρόγραφο σημείωμα, που έλεγε με κεφαλαία γράμματα: «Είμαστε σε αποστολή να σκοτώσουμε τρία κορίτσια στη σκηνή ένα». Ο διευθυντής εκείνης της συνεδρίας του στρατοπέδου αντιμετώπισε το σημείωμα ως φάρσα και δεν ασχολήθηκε περαιτέρω.

Πώς ανακαλύφθηκαν τα πτώματα

Γύρω στις 7 μ.μ., την Κυριακή 12 Ιουνίου 1977, το βράδυ πριν ξεκινήσει η κατασκήνωση, τα κορίτσια πήγαιναν στις σκηνές τους. Ανάμεσά τους ήταν η Lori Lee Farmer (8), η Doris Denise Milner (10) και η Michelle Heather Guse (9). Τα κορίτσια ήταν όλα κάτοικοι του Broken Arrow, στην Οκλαχόμα, ένα προάστιο της Tulsa. Μοιράζονταν τη σκηνή #7 στη μονάδα "Kiowa" του στρατοπέδου, η οποία βρισκόταν πιο μακριά από τη σκηνή του συμβούλου του στρατοπέδου και μερικώς κρυμμένη από τα ντους του στρατοπέδου.

Γύρω στις 6 π.μ. στις 13 Ιουνίου, μια σύμβουλος του στρατοπέδου καθώς πήγαινε για το ντους είδε το σώμα ενός κοριτσιού στον υπνόσακο της σε μια δασώδη περιοχή λίγο έξω από το χώρο της σκηνής. Ανακαλύφθηκε ότι και τα τρία κορίτσια από τη σκηνή #7 έλειπαν. Καθώς οι σύμβουλοι άρχισαν να ψάχνουν, ανακάλυψαν ότι και τα τρία κορίτσια από τη σκηνή #7 είχαν δολοφονηθεί. Δύο πτώματα ήταν μέσα σε έναν υπνόσακο καλυμμένα προς το κάτω μέρος του σάκου, ενώ το ένα σώμα ήταν ορατό στο εξωτερικό του σάκου. Είχαν αφεθεί σε ένα μονοπάτι που οδηγεί στα ντους, περίπου 150 μέτρα από τη σκηνή τους. Οι μεταγενέστερες έρευνες έδειξαν ότι είχαν χτυπηθεί και στραγγαλιστεί. Και τα τρία κορίτσια επίσης είχαν βιαστεί.

Ένας μεγάλος, κόκκινος φακός βρέθηκε πάνω από τα σώματα των κοριτσιών. Βρέθηκε ένα μουντζουρωμένο δακτυλικό αποτύπωμα στο φακό, αλλά ποτέ δεν αναγνωρίστηκε καθώς ήταν πολύ μουντζουρωμένο για θετική αναγνώριση. Ένα ίχνος από ένα μέγεθος παπουτσιού 9,5 βρέθηκε επίσης στο αίμα στη σκηνή. Μεταξύ 2:30 και 3 π.μ. Στις 13 Ιουνίου, ένας ιδιοκτήτης γης ανέφερε ότι άκουσε «αρκετή» κίνηση σε έναν απομακρυσμένο δρόμο κοντά στο στρατόπεδο.

Τεστ DNA

  • Το 1989, διεξήχθη δοκιμή DNA που έδειξε ότι τρεις από τους πέντε ανιχνευτές ταίριαζαν με το DNA του δραπέτη Gene Hart. Στατιστικά, DNA από 1 στους 7.700 ιθαγενείς Αμερικανούς θα λάμβανε αυτά τα αποτελέσματα.
  • Το 2008, οι αρχές διεξήγαγαν νέα εξέταση DNA σε λεκέδες που βρέθηκαν σε μια μαξιλαροθήκη, τα αποτελέσματα των οποίων αποδείχθηκαν ασαφή επειδή τα δείγματα ήταν «πολύ αλλοιωμένα για να αποκτήσουν προφίλ DNA».
  • Το 2017, 30.000 $ σε δωρεές συγκεντρώθηκαν από τον σερίφη προκειμένου να γίνουν νέες εξετάσεις DNA χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις στις δοκιμές.
  • Το 2022, οι αρχές δημοσιοποίησαν ότι τα στοιχεία DNA υποδηλώνουν έντονα τη συμμετοχή του Χαρτ. Ο σερίφης Μάικ Ριντ της κομητείας Mayes είπε: "Εάν δεν εμφανιστεί κάτι νέο, κάτι που δεν το γνωρίζουμε, είμαι πεπεισμένος για την ενοχή και τη συμμετοχή του Χαρτ σε αυτήν την υπόθεση." Ο Ριντ είπε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA ήταν γνωστά από το 2019, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκαν τα ευρήματα μέχρι να ζητηθεί από τις οικογένειες του θύματος. 

Η υπόθεση παραμένει επισήμως ανεξιχνίαστη έως και σήμερα, λέγεται όμως ότι αποτέλεσε έμπνευση για την ταινία του 1980, Friday 13th. Στην πλοκή της αρχικής ταινίας (καθώς υπάρχουν sequels και remakes), μια ομάδα συμβούλων δολοφονούνται βάναυσα ένας-ένας σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση που πραγματοποιείται στο Camp Crystal Lake, όταν ο επιχειρηματίας Steve Christie ανοίγει ξανά την τοποθεσία, η οποία ήταν κλειστή για χρόνια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Χτες
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Χτες
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!